KaJeTaN Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Ha Ja tez osobiscie posiadam rowerek Gianta. A dokładnie Giant GSR. I jestem z niego bardzo zadowolony. Jezeli wymieniał bym rowrerek to patrzył bym w rodzinie oczywiscie Gianta lub Meridy:) NO ale cóz Giant robi wspaniałe rowerki, solidne i ładne. na razie nie mam fotki ale postaram sie w najblizszym czasie wykonac i zamiescic ja tutaj.
kundylet Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 ja mam gianta bouldera 400. Musze wymienić korbe bo tryby sie wyeksploatowały i pokrzywiły, wie ktoś jakie jest mocowanie???
fryta Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 A więc żegnam się z klubem definitywnie. Kiedyś jako członek klubu przeszedłem na Meridę, ale od czasu do czasu ujeżdzałem Gianta żonki - od paru dni rama sprzedana a dzisiaj miałem pierwszą próbną jazdę składakiem na ramie Matts Special Edition 03'
marnon Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 no i moj red XTC tuż przed dzisiejszym treningiem... szosa dlatego slicki...
KaJeTaN Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 marnon spoko ten Giancik chciałbym miec takiego no ale coz na razie jestem nie pracujacy i nie mam za co sobie takiego kupic. Znajac zycie na starych tez nie moge liczyc > NO ale cóz moj gian nie jest to jaks rewelacyjna maszyna no ale jest !! GIANT GSR FS Aluxx. No ale jest tez dobra strona medalu zawsze moge go troche zmienic
marnon Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 marnon spoko ten Giancik chciałbym miec takiego no ale coz na razie jestem nie pracujacy i nie mam za co sobie takiego kupic. Znajac zycie na starych tez nie moge liczyc > NO ale cóz moj gian nie jest to jaks rewelacyjna maszyna no ale jest !! GIANT GSR FS Aluxx. No ale jest tez dobra strona medalu zawsze moge go troche zmienic nie przejmuj sie w Twoim wieku jeździłem na makrokeszu, potem na 18stke dostałem Giant Boulder Team i tak zaczęła się moja historia z MTB;) a od roku pracuje więc kupiłem używke XTCse3 z 2003 i została z niego praktycznie rama, stery i kiera także wszystko jeszcze przed Tobą
KaJeTaN Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 Własnie wiem ze jeszcze mam czas i to mi dodaje skrzydel. Wazne jest to ze lubie jezdzic a sprzet sie kiedys lepszy znajdzie
mloody Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Marnon ile waży ta sztyca i jak sie spisuje ? Rowerek świetny ) Pozdr.
marnon Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Marnon ile waży ta sztyca i jak sie spisuje ? Rowerek świetny ) Pozdr. ile waży dokładnie nie wiem, nie ważyłem jej bo kupiłem ją z konieczności , wcześniej miałem sztyce z przejściówką w ramie i tam strasznie mi coś strzelało więc wolałem kupić tego Ritechy'a comp 30,9 do lekkich nie należy na pewno ale mi az tak na wadze nie zależy choć jestem ciekawy ile całość wyjdzie tylko nie wiem gdzie zważyć rower. dzięki
krawiec91 Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Witam, też chciałbyum się zapisać do klubu Giant Boulder z małymi przeróbkami - hamulce, klamki, mostek i kiera. Niestety suport też chyba trzeba będzie wymienić, bo coś stuka koszmarnie, Zawiozę do serwisu i zobacze co z tym panowie zrobię
Schwefel Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Witaj w klubie krawczykp Co do suportu to polecam kinexa na maszynach.
krawiec91 Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Ale jak okaże się że suport jest do wymiany to od razu bym korby brał, i wtedy coś na ISIS albo Octalink :] a ten Kinex to zdaje mi się że pisałeś w innym temacie że jest na kwadrat. Jak się mylę to mnie popraw Ale jak okaże się że suport jest do wymiany to od razu bym korby brał, i wtedy coś na ISIS albo Octalink :] a ten Kinex to zdaje mi się że pisałeś w innym temacie że jest na kwadrat. Jak się mylę to mnie popraw
Schwefel Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Pisałem o kinexie na kwadrat. Kinex ma też modele na ISIS ale wolałbym Truvativa już. Na octalink suporty produkuje tylko shimano więc nie ma wyboru.
karolyfer Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 Ja ostatnio się zaniepokoiłem że coś mi stuka w suporcie przy mocniejszym kręceniu, ale po głębszej analizie wyszło że to sztyca bo strzelało tylko jak siedziałem. Przeczyściłem komin i sztyce i wsadziłem z odrobiną smaru i jest OK. W tym tygodniu powinienem już mieć nowy napęd i przyciętą kierę(do 550 mm) więc wrzuce fotki Sierry w nowej odsłonie
Schwefel Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Też z ciągu tego miesiąca będę montował nowy napęd: korba: LX'04 suport: LX 121mm przerzutka przód: SIS przerzutka tył: X-9 manetki: gripy X-0 kaseta: XT na 8sp / PG-970 łańcuch: XTR na 8sp / PC-991
fryta Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Wszystko wyższa półka, ale - !!!!!!!!!! przerzutka przód SIS
karolyfer Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 Zmiany w sprzęcie. Mam nową korbę Shimano Alivio 2006, łańcuch SRAM PC58 i kasetę PG850 i wkład suportu. Przyciąłem kierę i rurę sterową. Jak umyję rower to wrzuce fotki.
Schwefel Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 Wszystko wyższa półka, ale - !!!!!!!!!! przerzutka przód SIS Mam sentyment do niej, wiele już ze mną przeszła i dalej się trzyma bez luzów. Poza tym żadko zrzucam z blatu więc się nie napracuje. Oczywiście na przód pójdzie XTR ale jak znajdę coś z 99-01 rocznika, no i będę miał $ na nią.
marnon Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 po ostatnim maratonie w Kielcach musze wymienić przedni najmniejszy blat :025: bo krzywy jest już zakupiłem nowy i do tego łańcuch connex 904, mam nadzieję że będzie trwalszy niż XT który zerwałem po 50km na owym maratonie... a w planach mam jakieś fajne oponki w teren, podobają mi się miśki XCR Dry ale cena mi się już nie podoba więc może Mythosy II lub Serac? co myślicie?
Mały Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 łańcuch connex 904, mam nadzieję że będzie trwalszy niż XT który zerwałem po 50km na owym maratonie Mam connexa (tyle że 800) i jestem bardzo zadowolony. Jeżdżę na nim jakieś 4000km i na razie żadnych problemów. Ani raz się nie urwał, nie ma luzów itp. Powinieneś być zadowolony .
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 Ktoś kiedyś na www klubu prosił o userbara, więc tak na szybko tyle udało mi się zrobić kod jaki trzeba wpisać [img=http://www.schwefel.livenet.pl/giant.jpg]
Regrin Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 Ja w przypływie weny twórczej zrobiłem coś takiego: Jeżeli się komuś podoba, to z chęcią się podzielę Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.