Blue Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 .... jeszcze przed wakacjami prezes musi kapitulować . Nie moglem dorwac Gianta ATX/XTC.. dorwalem Nox-a :]... ale zanim go zmienie musze jeszcze kupic ladnych kilka stowek zeby ja zalozyc wiec troche to potrwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ooo NOX, milusia ramka No coż trzeba chyba będzie zrobić głosowanie na nowego prezesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 a może ktoś mi poleci jakąś fajną saztyce do mojego xtc3 bo mam aktualnie tą przejściówke w ramie i mi to strzela :angry: wkurzyłem się i chce kupić coś do 100zł a nasz kochan Giant zrobił nam wałka wciskając średnicę 30,9 i ciężko kupić taką sztyce co polecacie co nie będzie ciężkie ale też nie za drogie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brusu Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam wszytkich mam zamiar kupic sierre ( na dniach :]) tylko nie moge nigdzie znalesc ile ona waży?? Jaka jest waga nowego Gianta sierry seson 2006 ?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam znowu po dlugiej nieobecnosci : D czekam na wyplate i prawdopodobnie bedzie piasta z przodu DT ONYX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Onyx... Bardzo bardzo polecam Super piasta, kręci się jak po maśle, bezszelestnie, no i ta waga Oto fotka mojej: TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Oto foty mojego nowego potworka :], robimy wybory na nowego prezesa ;] kto chetny? : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Nawet, nawet ale to nie Giant Ja tej marki nie zmienię na inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Myslisz ze chcialem zmienic ? ATX-a ciezko dostac a jak sa to w ciezkim stanie, giant robi coraz syfniejsze ramy. Nowy XTC bylby spoko[czarne malowanie, wytrzymaly i znosna waga] ale cena dla mnie nie do przeskoczenia. Potrzebowalem ramy na ten sezon, bo juz mialem dosc wojej 19" kobyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 @Brusu: Sierra 2005 w rozmiarze 23" ważyła 13800g (około), nie znam wagi rowerów z mniejszymi ramami. Nowa nie różni się zbytnio specyfikacją, więc podejrzewam, że waży pomiędzy 13 a 14kg. Ja ze swojej ścierki zrzuciłem kilogram zmieniając napęd (Alivio 2006), siodło (SKN) i kierownicę (Accent + rogi). Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 TUTAJ pierwsza foteczka mojego rowerku w obecnym kształcie :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 cdan - zbyt wiele na tym zdjęciu nie widac Mój bike w tym sezonie pozostaje bez zmian. Czyli jeżdżę na auwobike-u model 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Przepraszam za poprzednią fotkę TUTAJ widać trochę więcej Dokładniejszą sesję zdjęciową mogę zrobić na życzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Jesu ta tarcza az brzydko wyglada po co ci taka wielka? Dlaczego zdjales naklejki z amora? Co to wogole za amorek? Nisko siodełko... nie za dużą masz rame? Ogolnie nie pasuje mi rama XTC i rower konfigurowany pod enduro ;p najsmieszniej wyglada ta wielka tarzcza z przodu;p[a sadzac po tym ze z tyłu nie ma hampla to pewnie taka tez bedzie w przyszlosci z tyłu? Ogólnie mimo fajnej ramy nie podoba mi sie wogole ten rower . A moze to ja jestem dziwny i to jest mala tarcza ? Nie wiem nie jestem obyty w roweruch na tarczach ale to mi wyglada na 203-ke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tarcza to kwestia gustu - jak dla mnie wygląda super, to jest 180-tka Ważniejsze jest jednak jak hamuje - ponieważ nie mam hampelka z tyłu chciałem mieć coś co mnie zatrzyma w każdej sytuacji... i tak jest Amorek to niezniszczalny MXC air ECC z 2002 roku. Naklejki były zbyt poobdzierane dlatego ich nie ma i raczej nie będzie, bo wydawanie 70 zł w gregorio to dla mnie nieporozumienie Z tyłu będzie tarcza 160. Co do siodełka. Mam 190cm wzrostu, rama to L-ka, więc na pewno nie jest za duża. Jak stoję nad nią, to pod, za przeproszeniem, kroczem mieści mi się cała pięść a nawet troche więcej, dlatego myślę, że rozmiar jest ok. Siodełko jest nisko, bo w mieście i okolicznych lasach tak lubię. Na dłuższe trasy podwyższam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Spoko wazne ze tobie sie podoba :] poprostu ja bardziej wole rowerki nastawione na XC strikte albo strikte na eduro ;] jakbys mial bardziej pancerną rame to pewnie bym sie nie uczepil . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 To Grimeca czy Shimano XT??? A tarcza to chyba od Hope M4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Zgadza się, to tarcza od Hope'a M4 A sam hamulec - Grimeca. Wracając do ramy - przecież ona jest pancerna, tylko tak niepozornie wygląda Już nie pamiętam w którym NWD widziałem jak ktoś skakał na niej 2 metrowe dropy :eek: Nie planuję takich wyczynów, bo to profanacja, ale przynajmniej wiem, że nie muszę się bać małych uskoków w lesie i kilkustopniowych schodków, nawet przy mojej wadze :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Może kogoś z klubowiczow zainteresuje - http://forumrowerowe.jgc.pl/rower-Giant-XT...dam-t14064.html I jeszcze jeden rowerek http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=14088 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Jakby kogos interesowala waga ramy rincon 04 19" [mam na sprzedaz rame swoja droga ;p] : na tej fotce jest dociazony kierownica z gianta [niby alu ] bo nie chcial inaczej stac na wadze, wiec trzeba odliczyc wage kierownicy : czyli wazy 1808 g.... ma zalozone od sterow tylko to co sie naklada od gory i dolu glowki [o ile to nalezy do sterow nie do ramy bo nie wiem] no i trohe brudny byl wiec wazy ok 1,8 kg w rozmiarze 19" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regrin Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam, Od dwóch lat jestem zadowolonym użytkownikiem Gianta Rincona '04 i mam nadzieje że z otwartymi rękami przyjmiecie mnie do klubu Blue fajnie że zważyłeś tą ramę, też mam 19' i byłem ciekaw ile ona może ważyć, bałem się że będzie bliżej 2000 g Myślę że 1808 g to całkiem przyzwoity wynik, a gdybyś ją wyczyścił przed ważeniem spokojnie zszedł byś poniżej 1800 g Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Cdan mało intuicyjna jest Twoja konfiguracja. Z ciekawości, napisz co dlaczego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 gruczniak, pewnie głównie chodzi o to, dlaczego np. wrzuciłem obręcze do DH?? Bo nie zależało mi na wadze, no a kto mi znajdzie tak wytrzymałe obręcze w tej cenie?? Zresztą większość części jest kupiona za pół ceny (zgadnijcie gdzie :lol: ), więc po prostu nie zastanawiałem sie za długo. Z drugiej strony ze względu na niefart jeśli chodzi o stan mojego zdrowia, nie jestem i raczej nie będę żadnym zawodnikiem, więc nie chciałem super-lekkiego roweru do ścigania, tylko taki, na którym mogę sobie poszaleć na krótszych dystansach, czasem skoczyć, czasem przydusić i pojeździć 40 na godzinę, ale który nie będzie ważył 25 kg. No i tak powstało to co jest, waży coś w granicach 11 kg, mnie się podoba i nie łapie luzów :wink: Amorek na przykład jest z 2002 roku i jest w stanie absolutnie idealnym i waży zaledwie 1805 gram! Czy nowe bombery serii MX są takie wytrzymałe? Ramka - wiadomo, jest po prostu dobra, no i ta waga - 1569 gram :twisted: . Dodatkowo jest niebieska... a mój rower zawsze będzie niebieski Dalej, piasty: przednia - Onyx, lekka, wytrzymała po prostu super, no i za pół ceny. Z tyłu natomiast Woodman, może nie za lekki, ale co mi da 50 g mniej na tylnej piaście?? Miałem w domu Sram 9.0, ale wybrałem Woodmana (po konsultacjach z Arnim). Hamulec wybrałem taki a nie inny, bo był do kupienia za pół ceny katalogowej. Nie waży aż tak dużo. V-ka Sram 7.0 z linką, klockami BBB i klamką ważyła pod 400 gram, Grimeca waży 480 z tarczą.. 90 gram więcej.. przeżyję :wink: Następnie: mostek Exolve XC i kierownica Ritchey Rizer WCS. Komplecik ten dostałem za cenę samego mostka, a waży 340 gram... o 50 mniej niż moja poprzednia kierownica bez mostka - jakieś tam gięte alu to było Uwielbiam gięte szerokie kierownice, bo dają poczucie lepszej kontroli nad rowerem. Wiadomo to kwestia gustu, ale miałem początkowo prostą, ale po przesiadce na giętą stwierdziłem - to jest to :wink: Jedyna rzecz która jeszcze jest do wymiany to korba, będzie to LX, albo Evolve XC.. a może Stylo? Zobaczę, ale to na pewno nie w tym sezonie. Podsumowując - mam rower który jest wytrzymalszy niż ja i uwielbiam na nim jeździć. Częsci dobierałem dokładnie takie jak planowałem, niektóre nawet lepsze niż chciałem, bo trafiłem na okazję A z ciekawości, gruczniak, napisz co byś zmienił w moim rowerze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Żegnam się już na stałe z Giant-the best bikes Club , od czasu do czasu ujeżdzany przezemnie GIANT żony został wysprzedany na części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Giant ostatnimi czasy stał się można rzec masowy z powodu XTC, tyle tych ramek że aż powoli nudno dobrze że moja jest czerwona ,a tak poważnie to ostatnio wrzuciłem crossride i sztyce ritcheya, fotki zamieszczę w nabliższym czasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.