Gość Drifter Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ramka TCX Cyclo kosztuje 2199 zł. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego Giant na swojej stronie nie podaje cen Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 No właśnie dziwne. Z tego co pamiętam to na 2005 były ceny podawane na stronie . A rama kosztuje tyle co napisał Drifter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ile Cie kosztowal tez zestawik ?? Dokładnie 65€. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Gdzie można go dostać, bo muszę wywalić ten wielki i ciężki aku, bo już mnie cholera bierze jak mam obciążony bike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 W/g moich niezbyt precyzyjnych pomiarów, nipack waży ~350 gramów, więc nie jest tak źle. Szczerze mówiąc spodziewałem się kawałka ołowiu. Jeżeli chcesz kupić sam aku to najprędzej znajdziesz go na ebay.de. Ciekawi mnie co sądzicie o nowym Pistolu 1. Chętnie usłyszę wasze opinie na temat tego nowego wynalazku Gianta... Sam mam zamiar go kupić - jako drugi rower: Rincon na dłuższe trasy, Pistol do zabawy w lesie/mieście, na górki, dołki, wąskie ścieżki i niewielkie dropy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 nie podaje cen ale napiszcie na maila to przeciez katlog wam za darmoszke przysla a tam dołączona jest kartka z cenami pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 nie ma jak to GIANT xtc rządzi XTC se3 po tuningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 nie ma jak to GIANT xtc rządzi XTC se3 po tuningu Fajny sprzęcik. Mógłbyś napisać dokładną konfiguracje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 W/g moich niezbyt precyzyjnych pomiarów, nipack waży ~350 gramów, więc nie jest tak źle. Szczerze mówiąc spodziewałem się kawałka ołowiu. Jeżeli chcesz kupić sam aku to najprędzej znajdziesz go na ebay.de. Ciekawi mnie co sądzicie o nowym Pistolu 1. Chętnie usłyszę wasze opinie na temat tego nowego wynalazku Gianta... Sam mam zamiar go kupić - jako drugi rower: Rincon na dłuższe trasy, Pistol do zabawy w lesie/mieście, na górki, dołki, wąskie ścieżki i niewielkie dropy. Pistol to chyba ma być coś jak warp kiedyś, czyli full bez degradacji portfela. To jest jednozawias, napęd deore, rower trochę posłuży. Jakoś go na dropach nie widzę, ale to pewnie dlatego że nie mam techniki i zawsze rower dostaje. nie ma jak to GIANT xtc rządzi XTC se3 po tuningu Ładny sprzęcik, części dobrane z głową. Przód na powietrzu czy sprężynach? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 ghy u mnie xtc se4 po tuningu tak zwana wersja xtc v.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kartofel Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 hej giantowcy wiecie moze gdzie jeszcze można kupic sierre z rocznika 2005?? jakiś sklep internetowy czy cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 poszukaj na allegro EDIT: http://www.allegro.pl/item94206042_giant_s...kie_gianty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 moj XTC se3: amor : MX Comp Air 105 (powietrze) korba: XT octalink 2003 manetki : gripy 9.0 przerzutka p/t: deore/ x7 hanulce : hayes xc nine koła : te co były w standardzie, po sezonie chce cos lżejszego wrzucić opony:panarecer TrailBlaster 2.1 rogi : Ritchey WCS mostek: Kbix kiera :giant siodło : SKN w sumie rower kupiłem używany za 1800zł... tyle że z tamtego została rama, koła, kiera, sztyca... reszta jest prawie nowa... myślałem że te 17" będzie za małe dla mnie ( 178cm) ale powiem wam że jeździ mi się na niej wyśmienicie... do zobaczenia na maratonach:) jestem otwarty na nowe znajomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dyluś Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Co sądzicie panowie i panie o tej ramie jeżdzę w xc maratony ----->>>>>>>>>>>>> http://www.allegro.pl/item95736470_giant_s...ka_dodatki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 poszukaj na allegro EDIT: http://www.allegro.pl/item94206042_giant_s...kie_gianty.html no kurcze ale ja szukam na osprzęcie SRAMA ale nie moge znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Zapytaj sprzedawcy może ma jeszcze jakiś egzemplarz na SRAMIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Moja Sierra dostała ostatnimi czasy nowe fanty w postaci wreszcie zamontowanych pedałków Time Alium, nowej prostej kierki Kalloy Uno 575 mm o wadze realnej(ważyłem przed zakupem w sklepie) 141g i siodełka San Marco SKN (waga pokazała 264g). Na tych zmianach straciłem około 700 g. Niedługo powinienem kupić oponki(spadek około 400 g) no i poluję na amora na którym spadnie minimum 400 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Co sądzicie panowie i panie o tej ramie jeżdzę w xc maratony ----->>>>>>>>>>>>> http://www.allegro.pl/item95736470_giant_s...ka_dodatki.html Za tą cenę nie warto. Lepiej zainwestować w nowszą wersję tej ramki czyli XTC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 kartofel pytałem i mają sierre na sramie za 1050 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuku Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 czesc wam, no to jesli mozna to chcialbym sie dopisac do waszego klubu po kilku miesiacach zlozylem w koncu swoj nowy rowerek a mianowicie xtc team tu zdjecie: Giant XTC Team opsrzet to shimano xt/xtr, obrecze mavic 317, oponki na razie schwalbe slick a docelowo michelin xcr dry, troszke rzeczy ritcheya, no i sid team no to chyba tyle pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 witamy w klubie ładna maszynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 No to mamy kolejnego Gianta z Mirage Evo+EvoX, tyle że w wersji Pro. Lampki są genialne: Jeżeli kogoś zainteresuje to tutaj napisałem więcej o tym zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Ostatnio zmieniłem jeszczę sztycę na Accenta na 2 śruby Aktualna fotka Sierry Giant Sierra po zmianach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mój rowerek na nowy sezon zmienił się nie do poznania Ponieważ postawiłem na maksymalną wytrzymałość a nie na wagę, zmiany przedstawiają się następująco: • nowe koło przód: piasta DT Onyx pod tarcze, szprychy DT Champion, obręcz Vuelta Excalibur, oponka Conti Explorer Pro, dętka Michelin Airstop • koło tył:piasta Woodman Bill LTC RSQ (dzięki ArniK ), reszta taka sama jak z przodu • hamulec przód - Grimeca system 8 z tarczą 180 mm robioną na zamówienie (na wzór hope gothic :twisted: ), • manetka lewa deore, prawa alivio (bo zostaje przy 8 biegach z tyłu) • kierownica Ritchey Rizer WCS, • mostek Race Face Evolve XC. Pozbyłem się na razie tylnego hampla, bo kasa się skończyła, a obręcz z tyłu jest tylko pod tarcze. Ostatecznie rower w porównaniu z osprzętem z zeszłego sezonu stracił na wadze 1,5 kg :!!: I muszę tu niestety obalić pewnien mit dotyczący lepszego przyspieszenia przy lżejszych obręczach - poprzednie ważyły 400 gram sztuka, obecne ponad 700 jedna i przyspiesza mi się o wiele wiele łatwiej niż na starych! Jak ktoś nie wierzy - zapraszam do testowania Przy okazji czyszczenia i smarowania zważyłem też amorka MXC Air ECC - waga pokazała 1805 gram - ponad 200 gram mniej niż się spodziewałem Jak zrobię jakąś ładną fotkę rowerku to nie omieszkam wrzucić Co najważniejsze i co dla mnie najbardziej się liczy w tej chwili - wiem że na moim bike'u mogę zrobić wszystko i prędzej ja się złamię niż on Pozdrówko forumowicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vin42 Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam! Chciałbym dopisać się do klubu z nową bo dzisiaj zakupioną Sierrą. CUUUDO!!!! Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.