Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

O zardzewiałym łańcuchu nie ma mowy bo całą zimę musi zmagać się ze śniegiem, błotem, solą i innymi badziewiami :(

no i to to rozumiem...

Jak to ktoś kiedyś na tym forum miał w sygnaturce: "Nie ma złej pogody na rower, może być tylko nieodpowiedni strój"... W pełni się z tym zgadzam...

Gość Michi23

Czołem :D

Za dwa dni odbiór nowego Gianta AC 2006, tak więc już dzisiaj składam wniosek o przyznanie członkowstwa klubu Giant... w załączeniu: wypis z klubu Romet :021: w formie aktu notarialnego + znaczek skarbowy za 10zł :lol:

:mrgreen:

Mam rozumieć, że jestem przyjęty? :P:)

Aby nieco urozmaicić i ożywić wątek zapowiadam foto-recenzję nowego Gianta AC 2006 (który wkrótce do mnie trafi ...właściwie to już dzisiaj sklep jest spóźniony ok. 2 dni :( ). Mam zamiar zrobić zaawansowaną (jak na warunki amatorskie) foto-prezentację w formie jakiej jeszcze nikt na forum nie zrobił (nic nie zdradzę wcześniej - przekonacie się jak dostanę bajka :021: :wink: )

Aby nieco urozmaicić i ożywić wątek zapowiadam foto-recenzję nowego Gianta AC 2006 (który wkrótce do mnie trafi ...właściwie to już dzisiaj sklep jest spóźniony ok. 2 dni :( ). Mam zamiar zrobić zaawansowaną (jak na warunki amatorskie) foto-prezentację w formie jakiej jeszcze nikt na forum nie zrobił (nic nie zdradzę wcześniej - przekonacie się jak dostanę bajka :021: :wink: )

Czekam z niecierpliwością, sam właśnie biję się z myślami: AC, czy Pistol1... ale skłaniam się ku temu drugiemu...

Gość Michi23

Czekam z niecierpliwością, sam właśnie biję się z myślami: AC, czy Pistol1... ale skłaniam się ku temu drugiemu...

Sprawa prezentacji nieco się opóźni - cyfrówka mi nawaliła :) ...ale coś wymyślę :P

Na razie pierwsze wrażenia z pierwszej jazdy:

plusy

- nie wiedziałem, iż przesiadka z roweru bez jakiejkolwiek amortyzacji to taki POZYTYWNY SZOK (nie wiem kto, ale ktoś pisał, że na full'u trzeba się nauczyć jeździć, i że w ogóle kupa... baaardzo dziwne - w takim razie ja mam jakieś ukryte zdolności :lol: ). BTW - jak jechałem to myślałem, że jadę po jakimś mięciutkim dywanie - zero dziur, zero bujania... czysta przyjemność :D

- miękka praca tylnego zawieszenia (damper akurat na moją wagę - 67kg) - dla mnie to akurat plus, bo będę nim skakać max 1m w górę :)

- przedni amor wcale nie wygląda tak filigranowo jak w katalogach (tj. na oficjalnych zdjęciach)

- całkiem szeroka kiera (przyda się do zjeżdżania w dół)

takie sobie minusy (?)

- filigranowa korba (tudzież wkład suportu) - wystarczy rozebrać toto i widać o co chodzi (chyba zainwestuję w Hone albo Hussefelta)

- przedni amor mógłby być miększy (może wymiana sprężyny pomoże... ale nie ruszam przed sprawdzeniem w terenie)

- twarde siodełko (to akurat subiektywne odczucie, bo długo nie jeździłem na bajku i pewnie muszę przyzwyczaić moje 4 litery po zimie)

- zapowietrzone hamulce (cholera mnie trafiła jak jechałem, bo nie zwróciłem na to uwagi w sklepie, że klocki zaczynają hamować gdy klamka naciśnięta do połowy - F**k!) - to jest minus z winy serwisu, ale nie uśmiecha mi się płacić extra za odpowietrzanie teraz

- za cholerę nie mogę wyregulować przedniej przerzutki ( :angry: a robiłem to tysiące razy) - WTF?

- dzwonek, odblaski na kołach :wink: :lol: :lol: :lol:

Ja myśle że też zostane przyjęty do Giant Club. Niedawno dostałem ramke XtC na 2006 i powoli zaczynam ją przyozdabiać ( większość części mam tylko czasem mi śruby brakuje albo coś ). Projekt znajduje się tutaj http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=1169 a tutaj jest najowsze zdjęcie.

Rama + suport + piwoty + stery

http://img62.imageshack.us/img62/6465/rama3st.jpg

Gość Michi23

No i się w końcu udało :) - przedstawiam Wam prezentację roweru Giant AC 2006

UWAGA !!! Należy uzbroić się w cierpliwość - pierwsza prezentacja (mała) to 4,5MB, natomiast druga (duża) to 18,5MB... ale naprawdę warto ;)

Aby "pokręcić" rowerkiem po prostu "złap" go myszką i poruszaj w lewo/prawo ;)

Prezentacja nr 1 (mała)

Prezentacja nr 2 (duża)

Nie mam porównania do normalnego, ale w/g zapewnień producenta nipack jest 'dłuższy' o około pół godziny.

PS: ciągle jestem w szoku jak to świeci, spokojnie można wjechać do lasu o północy i wszystko widać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...