Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Prozaiczne wzgledy- finanse :]. Giant jest drogą marką. Na razie nawet na MXMa mnie nie stac, licze na to ,ze te 700zł jakos uzbieram a reszte utarguje :).

Chech teraz mysle ze z MXM zrezygnuje :) ale i tak XTC za drogi, pewnie wybor padnie na authora/meride...sie zobaczy

Wiesz sory ale dla mnie wydatek 600 zł to naprwawde duzo :] moze dla ciebie jest inaczje , nie przewiduje wiekszych funduszy na rame poprostu. Nie bedzie ze zamienil stryjek siekierke na kijek, bo mi najbardziej zalezy na wielkosci ramy, nie jezdze duzo, choc w ciezkim terenie,ale sam nie katauje zbytnio sprzetu. Nie stac mnie na kolejny prog ram ,a kolejny to ponad 1000zł . 700zł to juz max max co moge dac. AL ejednak poczekam na sezon moze jakiegos treka 4xxx wyrwer taniej ... ponoc byly w tym roku po 450zł. Sie zobaczy... na razie marny wybor :/

Wiesz nie bardzo mnie satysfakcjonuje uzywka ... tzn spoko jakbym znal wlasciciela i wiedzial czego sie spodziewac :) albo mogl ja na zywo obejrzec, a tak to ciezko :/. Pozatym ja bym uzywki XTC za 700zł nie kupil :).

No chyba ze bylby w super stanie ;p ale chyba nie skusilbym sie na uzywanego hardtaila za ponad 500zł.

http://allegro.pl/show_item.php?item=86695412 -ten giancik jest piekny :],ale cena mi kaze zejsc na ziemie ;]. Coz do wiosny bede przepatrywal allegro w poszukiwaniu jakiegos gianta XTC w dobrej cenie, z krakowa zebym mogl go obejrzec :). Jak sie nie uda, to pozostanie Author vision :/... tzn on mi sie podoba :] z wygladu nawet bardziej niz giant ;p,ale jakos nie mam do niego przekonania ;]

od razu mowie:) jestem poczatkujacy wiec az tak bardzo na mnie nie najezdzajcie jak cos zle napisze:) Aleeee od piatku jestem szczesliwym wlascicielem Giant Rincon:) no doobra nie do konca szczesliwym bo przyjedzie do mnie dopiero w poniedzialek:( ale juz go kupilem i czy to oznacza ze moge dolaczyc do klubu??:) MOGE MOGE MOGE??:P

oooo no to luuzik:) Widze ze Ty tez masz rincona to moze mi powiesz cze dobrze zrobilem ze go kupilem?? bo kurde nie wiem jaks tak slyszalem ze maja slabe suporty w jednym serwisie mi tak koles powiedzial ale nie wiem czy poprostu mnie chcial namowic na rowerek fuji ale mu sie nie udalo:D bo rinkon jest sliiiiczny!!:)

suport mi nawalal na poczatku .. mialem na nim luz,ale co dziwne bez zadnego dokrencania i tego typu zabaw po jakichs 100 km przestal sprawiac problemy ;p. A oczywiscie w serwisie na 1 serwisie zrobili wszystko co nie nalezy - rozregulowali mi hample i przezutki, a nie dokrecili tego co trzeba, nie zlikwidowali walsnie luzu na supporcie mimo ze o tym mowilem i jeszcze chyba ze 2-ch rzeczy nie zrobili :).

Wiesz sory ale dla mnie wydatek 600 zł to naprwawde duzo :] moze dla ciebie jest inaczje , nie przewiduje wiekszych funduszy na rame poprostu. Nie bedzie ze zamienil stryjek siekierke na kijek, bo mi najbardziej zalezy na wielkosci ramy, nie jezdze duzo, choc w ciezkim terenie,ale sam nie katauje zbytnio sprzetu. Nie stac mnie na kolejny prog ram ,a kolejny to ponad 1000zł . 700zł to juz max max co moge dac. AL ejednak poczekam na sezon moze jakiegos treka 4xxx wyrwer taniej ... ponoc byly w tym roku po 450zł. Sie zobaczy... na razie marny wybor :/

no 600 zl droga nie chodzi i komu jak komu ale mi tego nie musisz uswiadamiac :wink: po prostu jestem zdania ze lepiej nie wymieniac ramy niz kupic gow.... byle co. jezeli chodzi o sam rozmiar to proponowalbym sprzedac ta co masz a kupic taka sama tylko o odpowiednich wymiarach. no chyba ze nie jestes z niej zadowolony z jakis wzgledow.

jestem z niej zadowolony ale z tego co wiem to jest to ta sama rama co iguana a iguana kosztuje 800zł a do najlzejszych nie nalezy :( w tej cenie mozna miec cos "lepszego" czyt lzejszego ;] z moze bardziej sportowa geometria :) chociaz co do geometrii to sie tam nie znam za bardzo. Chcialbym w tym sezonie sie juz nie meczyc na 19" ramie.

Noo do pierwszego przegladu to bede musial troche poczekac siakies 2 miechy noi wlasnie tutaj sie pojawia pytanie czy moj serwis bedzie dobry bo jak do bani to ni dobrze bedzie trzeba szukac najlepszego zeby zadbali o PRZECINAKA ;) Ehhhhhhh juz nie moge sie doczekac!! Jutro odbieram roweeeeeerek :D

Ja niedługo będę posiadaczem Gianta tyż :) Na razie rower się składa (w przyszłym tygodniu mam zamiar postawić go na koła już :) ).

Będzie to:

rama: xtc 19

widelec: stary dobry manitou sx-r

mostek kierownica: ritchey pro OS

hamulce i klamki: avid SD Ti

manetki i przerzutka tył: 9.0 sl

korby: LX 05 - 48, 36, 26 :D

pedały: author comp (poniżej 300g :D )

łańcuch i kaseta: to się jeszcze robi

koła: będę wymieniał ale jeszcze tymczasowo (akurat na pozimową pluchę): 9.0, mavic 221, dt champion, michelin comp; deore, mavic 138, dt champion, rubena saurus

W końcowym efekcie powinno być poniżej 10 kg.

Jak już coś poskładam zrobię zdjęcie :D

U mnie zimowe porządki:

Rower rozebrany na drobne (tylko manetek nie rozkręciłem na drobne) reszta rozebrana wyczyszczona itp.

Są wnioski co do sprzętu:

Linki Clarks Clim8 do przerzutek - beton, po niecałym sezonie nadają się do kosza. NIE POLECAM.

Linki Clarks Clim8 do V - są ok, miejscami straciły rózowy kolor, pozatym ok.

SLR XP 165, wygodny, lżejszy o 5 od deklarowanej wagi.

Klocki od Avid SD5 bardzo nietrwałe. Świetnie hamują. Pozostaje zakup czegoś z wymiennymi wkładkami.

CB EB Chrome - kurka no już pół sezonu temu miały się rozpaść. Wygląda na to, że przeżyją nadchodzący sezon.

MX Comp AIR 85 2004 przeszedł serwis zgodnie z info od bizona i informacjami ze strony marzocchi. Początkowo chodził mulasto, Rozebrałem odmieżyłem odpowiednią ilość oleju i jest ok.

Fun:

Zmieniłem śrubki do bidonów na electronowe, zyskałem 3 gramy, buahaha. Mają mniejsze główki więc mniej syfu sie przyklei i to jest plus akurat :P

Właśnie zostały mi do dobrania 2 kawałki pancerzy i 1h na złożenie bajka i regulację pp pt.

Jak tam przygotowania u was?

Sector: fajny setup.

Ja mam zamiar przeczyścić i porozkładać bajka jak już będzie taka prawdziwa wiosna. Teraz i tak bym go usyfił więc z czyszczeniem jeszczę poczekam. Myśłałem też nad tym żeby jechać do serwisu na przegląd za $$$ ale przynajmniej by mi zrobili jeszcze na gwarancji (do kwietnia) to co jest nie tak. Ale myślę że i tak byłoby to uznane za naturalne zużycie zimowe więc chyba sam sobie sprzęt przygotuję na wiosnę.

Witam

Właśnie się wpisałem na forum i dopisuję się do Giant Club! :)

Mam Giant Warp i musze przyznac ze nie jestem z marki Giant zadowolony....

Kupiłem w 2001 roku ramkę w komisie za 1000 zł, granatowa z białym wahaczem... Szczęśliwy poprzekładałem częśći z "niedozajechania" Authora Traction i po przejechaniu 40 km na asfalcie (poważnie) okazało się że rama jest popękana... No to walę do tego sklepu i mówię w czym rzecz (całe szczęście ze wystawili mi gwarancję na tą ramę)... przyjęli i po dwóch tygodniach dostałem nową ramę (główną, wahacz został stary) więc skorzystałem bo kupiłem używkę i miałem już nową... :P śliczną nietypowo zieloną - ale to nie koniec! Po kolenych paru dniach okazało się ze wahacz który zostawili jest również pęknięty... Tym razem próbowali się wykręcać więc mail i telefon do Giant Polska, zszargałem sklepowi opinię (bo nie mieli prawa wystawiać na używkę oryg. gwarancji Gianta) i dstaję pocztą od Gianta wahacz nówke... :lol: Myślę - super, szanują klienta! Ale moja radość nie trwała długo! Po kilku miesiącach jazdy wahacz zaczął pękać w tym samym miejscu co poprzedni :eek: Jako że nie miałem ochoty czekac i toczyć boje z Giantem o kolejny dałem do spawania... i tak było już 4 razy - co pospawałem to pękał w okolicach łożysk, pod przednią przerzutką... nawet wzmocnienia nie pomogły!

a w zeszłym roku szczęśliwym trafem dorwałem u kumpla z Niemiec wahacz cannondale super V freeride z roku 1998, który po kosmetycznych przeróbkach pasuje idealnie do ramy głównej WARP!! A wahacz wyrwalem za ... paczkę MARLBORO!! Od tamtego czasu mam spokój!!

Pozdrawiam wszystkich GIGANTOWCÓW!

a to mój Warp:

warp5zt.jpg

i nowy wahacz:

wahacz2jw.jpg

Gość Michi23

Czołem :P

Za dwa dni odbiór nowego Gianta AC 2006, tak więc już dzisiaj składam wniosek o przyznanie członkowstwa klubu Giant... w załączeniu: wypis z klubu Romet :021: w formie aktu notarialnego + znaczek skarbowy za 10zł :lol:

:mrgreen:

Mam rozumieć, że jestem przyjęty? :):P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...