qsy Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 dlaczego wybor nie padl na gianta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Prozaiczne wzgledy- finanse :]. Giant jest drogą marką. Na razie nawet na MXMa mnie nie stac, licze na to ,ze te 700zł jakos uzbieram a reszte utarguje . Chech teraz mysle ze z MXM zrezygnuje ale i tak XTC za drogi, pewnie wybor padnie na authora/meride...sie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 no tak, polska rzeczywistosc. odradzalbym jakakolwiek z ramek authora.... za duzo zdjec i opinii krazy w sieci i realy'u na ich temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Nie stac mnie na nic innego najprawdopodobniej biore visiona. http://forumrowerowe.jgc.pl/rama-700zl-17-...MXM-t10336.html Chyba ze ktos cos sensownego zaproponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 ale czy to nie bedzie tak jak w powiedzieniu: zamienil stryjek siekierke na kijek nie bedzie lepiej zostac przy tym co masz a jak dozbierasz kasy wymienisz na cos dobrego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Wiesz sory ale dla mnie wydatek 600 zł to naprwawde duzo :] moze dla ciebie jest inaczje , nie przewiduje wiekszych funduszy na rame poprostu. Nie bedzie ze zamienil stryjek siekierke na kijek, bo mi najbardziej zalezy na wielkosci ramy, nie jezdze duzo, choc w ciezkim terenie,ale sam nie katauje zbytnio sprzetu. Nie stac mnie na kolejny prog ram ,a kolejny to ponad 1000zł . 700zł to juz max max co moge dac. AL ejednak poczekam na sezon moze jakiegos treka 4xxx wyrwer taniej ... ponoc byly w tym roku po 450zł. Sie zobaczy... na razie marny wybor :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 16 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Hmm, a myślałeś nad używką?? Ja właśnie za ok 700 kupiłem moją ramkę XTC z 2003 roku w idealnym stanie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 16 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Wiesz nie bardzo mnie satysfakcjonuje uzywka ... tzn spoko jakbym znal wlasciciela i wiedzial czego sie spodziewac albo mogl ja na zywo obejrzec, a tak to ciezko :/. Pozatym ja bym uzywki XTC za 700zł nie kupil . No chyba ze bylby w super stanie ;p ale chyba nie skusilbym sie na uzywanego hardtaila za ponad 500zł. http://allegro.pl/show_item.php?item=86695412 -ten giancik jest piekny :],ale cena mi kaze zejsc na ziemie ;]. Coz do wiosny bede przepatrywal allegro w poszukiwaniu jakiegos gianta XTC w dobrej cenie, z krakowa zebym mogl go obejrzec . Jak sie nie uda, to pozostanie Author vision :/... tzn on mi sie podoba :] z wygladu nawet bardziej niz giant ;p,ale jakos nie mam do niego przekonania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 od razu mowie:) jestem poczatkujacy wiec az tak bardzo na mnie nie najezdzajcie jak cos zle napisze:) Aleeee od piatku jestem szczesliwym wlascicielem Giant Rincon:) no doobra nie do konca szczesliwym bo przyjedzie do mnie dopiero w poniedzialek:( ale juz go kupilem i czy to oznacza ze moge dolaczyc do klubu?? MOGE MOGE MOGE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Mozesz mozesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 oooo no to luuzik:) Widze ze Ty tez masz rincona to moze mi powiesz cze dobrze zrobilem ze go kupilem?? bo kurde nie wiem jaks tak slyszalem ze maja slabe suporty w jednym serwisie mi tak koles powiedzial ale nie wiem czy poprostu mnie chcial namowic na rowerek fuji ale mu sie nie udalo:D bo rinkon jest sliiiiczny!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 suport mi nawalal na poczatku .. mialem na nim luz,ale co dziwne bez zadnego dokrencania i tego typu zabaw po jakichs 100 km przestal sprawiac problemy ;p. A oczywiscie w serwisie na 1 serwisie zrobili wszystko co nie nalezy - rozregulowali mi hample i przezutki, a nie dokrecili tego co trzeba, nie zlikwidowali walsnie luzu na supporcie mimo ze o tym mowilem i jeszcze chyba ze 2-ch rzeczy nie zrobili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 18 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Wiesz sory ale dla mnie wydatek 600 zł to naprwawde duzo :] moze dla ciebie jest inaczje , nie przewiduje wiekszych funduszy na rame poprostu. Nie bedzie ze zamienil stryjek siekierke na kijek, bo mi najbardziej zalezy na wielkosci ramy, nie jezdze duzo, choc w ciezkim terenie,ale sam nie katauje zbytnio sprzetu. Nie stac mnie na kolejny prog ram ,a kolejny to ponad 1000zł . 700zł to juz max max co moge dac. AL ejednak poczekam na sezon moze jakiegos treka 4xxx wyrwer taniej ... ponoc byly w tym roku po 450zł. Sie zobaczy... na razie marny wybor :/ no 600 zl droga nie chodzi i komu jak komu ale mi tego nie musisz uswiadamiac :wink: po prostu jestem zdania ze lepiej nie wymieniac ramy niz kupic gow.... byle co. jezeli chodzi o sam rozmiar to proponowalbym sprzedac ta co masz a kupic taka sama tylko o odpowiednich wymiarach. no chyba ze nie jestes z niej zadowolony z jakis wzgledow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 jestem z niej zadowolony ale z tego co wiem to jest to ta sama rama co iguana a iguana kosztuje 800zł a do najlzejszych nie nalezy w tej cenie mozna miec cos "lepszego" czyt lzejszego ;] z moze bardziej sportowa geometria chociaz co do geometrii to sie tam nie znam za bardzo. Chcialbym w tym sezonie sie juz nie meczyc na 19" ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 19 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Noo do pierwszego przegladu to bede musial troche poczekac siakies 2 miechy noi wlasnie tutaj sie pojawia pytanie czy moj serwis bedzie dobry bo jak do bani to ni dobrze bedzie trzeba szukac najlepszego zeby zadbali o PRZECINAKA Ehhhhhhh juz nie moge sie doczekac!! Jutro odbieram roweeeeeerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sector Napisano 20 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ja niedługo będę posiadaczem Gianta tyż Na razie rower się składa (w przyszłym tygodniu mam zamiar postawić go na koła już ). Będzie to: rama: xtc 19 widelec: stary dobry manitou sx-r mostek kierownica: ritchey pro OS hamulce i klamki: avid SD Ti manetki i przerzutka tył: 9.0 sl korby: LX 05 - 48, 36, 26 pedały: author comp (poniżej 300g ) łańcuch i kaseta: to się jeszcze robi koła: będę wymieniał ale jeszcze tymczasowo (akurat na pozimową pluchę): 9.0, mavic 221, dt champion, michelin comp; deore, mavic 138, dt champion, rubena saurus W końcowym efekcie powinno być poniżej 10 kg. Jak już coś poskładam zrobię zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 U mnie zimowe porządki: Rower rozebrany na drobne (tylko manetek nie rozkręciłem na drobne) reszta rozebrana wyczyszczona itp. Są wnioski co do sprzętu: Linki Clarks Clim8 do przerzutek - beton, po niecałym sezonie nadają się do kosza. NIE POLECAM. Linki Clarks Clim8 do V - są ok, miejscami straciły rózowy kolor, pozatym ok. SLR XP 165, wygodny, lżejszy o 5 od deklarowanej wagi. Klocki od Avid SD5 bardzo nietrwałe. Świetnie hamują. Pozostaje zakup czegoś z wymiennymi wkładkami. CB EB Chrome - kurka no już pół sezonu temu miały się rozpaść. Wygląda na to, że przeżyją nadchodzący sezon. MX Comp AIR 85 2004 przeszedł serwis zgodnie z info od bizona i informacjami ze strony marzocchi. Początkowo chodził mulasto, Rozebrałem odmieżyłem odpowiednią ilość oleju i jest ok. Fun: Zmieniłem śrubki do bidonów na electronowe, zyskałem 3 gramy, buahaha. Mają mniejsze główki więc mniej syfu sie przyklei i to jest plus akurat Właśnie zostały mi do dobrania 2 kawałki pancerzy i 1h na złożenie bajka i regulację pp pt. Jak tam przygotowania u was? Sector: fajny setup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 21 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ja mam zamiar przeczyścić i porozkładać bajka jak już będzie taka prawdziwa wiosna. Teraz i tak bym go usyfił więc z czyszczeniem jeszczę poczekam. Myśłałem też nad tym żeby jechać do serwisu na przegląd za $$$ ale przynajmniej by mi zrobili jeszcze na gwarancji (do kwietnia) to co jest nie tak. Ale myślę że i tak byłoby to uznane za naturalne zużycie zimowe więc chyba sam sobie sprzęt przygotuję na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supermonster Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam Właśnie się wpisałem na forum i dopisuję się do Giant Club! Mam Giant Warp i musze przyznac ze nie jestem z marki Giant zadowolony.... Kupiłem w 2001 roku ramkę w komisie za 1000 zł, granatowa z białym wahaczem... Szczęśliwy poprzekładałem częśći z "niedozajechania" Authora Traction i po przejechaniu 40 km na asfalcie (poważnie) okazało się że rama jest popękana... No to walę do tego sklepu i mówię w czym rzecz (całe szczęście ze wystawili mi gwarancję na tą ramę)... przyjęli i po dwóch tygodniach dostałem nową ramę (główną, wahacz został stary) więc skorzystałem bo kupiłem używkę i miałem już nową... śliczną nietypowo zieloną - ale to nie koniec! Po kolenych paru dniach okazało się ze wahacz który zostawili jest również pęknięty... Tym razem próbowali się wykręcać więc mail i telefon do Giant Polska, zszargałem sklepowi opinię (bo nie mieli prawa wystawiać na używkę oryg. gwarancji Gianta) i dstaję pocztą od Gianta wahacz nówke... :lol: Myślę - super, szanują klienta! Ale moja radość nie trwała długo! Po kilku miesiącach jazdy wahacz zaczął pękać w tym samym miejscu co poprzedni :eek: Jako że nie miałem ochoty czekac i toczyć boje z Giantem o kolejny dałem do spawania... i tak było już 4 razy - co pospawałem to pękał w okolicach łożysk, pod przednią przerzutką... nawet wzmocnienia nie pomogły! a w zeszłym roku szczęśliwym trafem dorwałem u kumpla z Niemiec wahacz cannondale super V freeride z roku 1998, który po kosmetycznych przeróbkach pasuje idealnie do ramy głównej WARP!! A wahacz wyrwalem za ... paczkę MARLBORO!! Od tamtego czasu mam spokój!! Pozdrawiam wszystkich GIGANTOWCÓW! a to mój Warp: i nowy wahacz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Następny co nie wie do czego ta ramka służy: http://www.allegro.pl/item89294272_giant_duro.html Terrago+Duro 130mm a geo to ma niczym chopper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Pierwszyh raz widzę taką geometrię... Brawa dla pomysłodawcy wssadzania takiego amorka do ramy XC... Ale debili to u nas nie brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Sprzedawca napisał: "przygotowany pod mocne xc". Sądząc po mostku i amorku to na pewno Jak można skakać na takim fajnym sprzęciku. Ręce opadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 5 Marca 2006 Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 sprzedalem moja ramke ... zalozylem stara yukona, a wszystko po to zeby kupic xtc '06 ten czarny kolorek mnie powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Marca 2006 Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Dziś Auwo odkrył atak spamera na naszą www. Oto screen dzisiejszy z godz. 00:03 I prośba do wszystkich członków, jeżeli widzicie takie akcje to piszcie o tym na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Michi23 Napisano 7 Marca 2006 Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Czołem Za dwa dni odbiór nowego Gianta AC 2006, tak więc już dzisiaj składam wniosek o przyznanie członkowstwa klubu Giant... w załączeniu: wypis z klubu Romet :021: w formie aktu notarialnego + znaczek skarbowy za 10zł :lol: :mrgreen: Mam rozumieć, że jestem przyjęty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.