Auwo Napisano 11 Grudnia 2005 Napisano 11 Grudnia 2005 Wojtuś, loozik - przecież to tylko śnieg. Śnieg czyli woda, zdrowsze od błota
Crackunim Napisano 12 Grudnia 2005 Napisano 12 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was wie, jaka jest średnica rury podsiodłowej w Giant Rincon Disc 2oo5?
Mały Napisano 12 Grudnia 2005 Napisano 12 Grudnia 2005 Ja w yukonie mam 30,8mm. W riconie myślę będzie taka sama :wink: choć nie koniecznie bo mój yukon jest z 2004 roku to mogło się coś zmienić, ale w riconie 04 jest raczej tak samo jak w yukonie :wink:
Schwefel Napisano 20 Grudnia 2005 Napisano 20 Grudnia 2005 Toż to profanacja tak świetnego bika do XC, zobaczcie sami http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76723277 DJ III 130mm skoku
DaRochee Napisano 20 Grudnia 2005 Napisano 20 Grudnia 2005 DaRochee, i jak mu się sprawują te Actiony, bo zastanawiam się nad nimi i chciałbym wiedzieć. no wporządku nie narzeka, a gość dość zaawansowanie śmiga, nie mają wad, na swoją klasę sąbardzo dobre
cdan Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 Toż to profanacja tak świetnego bika do XC, zobaczcie sami http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76723277 DJ III 130mm skoku A dlaczego profanacja?? Sam się zastanawiałem nad DJ'em ze względu na moją wagę :wink: Może faktycznie 130mm to przesada, ale 100 byłaby idealna A co do zmian w moim kochanym rowerku - dzisiaj zainstalowłem przerzutkę STX RC na tył - sprzęcik nie do zajechania :028:
Schwefel Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 A dlaczego profanacja?? Sam się zastanawiałem nad DJ'em ze względu na moją wagę :wink: Może faktycznie 130mm to przesada, ale 100 byłaby idealna Bo ta rama jest robiona pod 80mm max 100mm i nie nadaje się do skakania a DJ jak sama nazwa wskazuje służy do skoków.
ShK Napisano 4 Stycznia 2006 Napisano 4 Stycznia 2006 moj rincon dostał w prezencie amorka Manitou Axel COMP hehehe w sumie prawie wszystko w tym biku wymieniłem juz Jednak nadal cos kombinuje hehehe mam pplan tarczówki zamatowac i piast pozmieniac
DaRochee Napisano 6 Stycznia 2006 Napisano 6 Stycznia 2006 moj rincon dostał w prezencie amorka Manitou Axel COMP hehehe w sumie prawie wszystko w tym biku wymieniłem juz Pokaż foty rowerku koliego
Crackunim Napisano 6 Stycznia 2006 Napisano 6 Stycznia 2006 ShK, jak Ci się sprawuje ten amortyzator? Powiedz mi proszę też ile ważysz () ponieważ sam zastanawiam się nad jego kupnem. Chciałbym również wiedzieć za ile go kupiłeś?
DaRochee Napisano 9 Stycznia 2006 Napisano 9 Stycznia 2006 ja bym się chciał dopisać do klubu mogę?? nie ma problemu , zagadaj z przewodniczącym
ShK Napisano 10 Stycznia 2006 Napisano 10 Stycznia 2006 ShK, jak Ci się sprawuje ten amortyzator? Powiedz mi proszę też ile ważysz () ponieważ sam zastanawiam się nad jego kupnem. Chciałbym również wiedzieć za ile go kupiłeś? dałem za niego 420zł z przesyłką. Powiem ze super, przesiadłem sie z suntora xc60. Jest supermiekki idalny dla mnie. Poprostu o takim marzyłem
cdan Napisano 12 Stycznia 2006 Napisano 12 Stycznia 2006 Bo ta rama jest robiona pod 80mm max 100mm i nie nadaje się do skakania a DJ jak sama nazwa wskazuje służy do skoków. Też napisałem że 100 byłoby idelnym rozwiązaniem. Ale nadal uważam że profanacja to nie jest W końcu tak obiektywnie patrząc, to to są tylko 3 centymetry więcej, czyli gdzieś tyle --> ______________<-- Chętnie bym się zamienił na tego DJ'a :wink: A oto obecny stan mojego maleństwa Wszelkie opinie mile widziane :wink:
birdman Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 a zoltych nie bylo?? sztyca sie odlamala?
karolyfer Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 Na temat osprzętu nie będę się wypowiadał bo to zależy od naszych finansów ale mi nie pasują obręcze, platformy i ta sztyca. Czyżby ramka za duża(raczej dużo za duża)??
cdan Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 a zoltych nie bylo?? sztyca sie odlamala? Hehe, no kurcze nie mieli żółtych akurat W ogóle giant jakoś nie gustuje w żółtych barwach w malowaniu XtC, a szkoda, bo może ładne by były... nie? Chociaż latem robale ciagną do żółtego A jeśli chodzi o obręcze, to "się wymienią" w tym roku na pewno, a dokładniej mówiąc całe kółka, bo w planach jest tarcza na przód Platformy zostaną, bo co prawda swoje ważą, ale SPD to nie dla mnie jednak.... No a sztyca.. hmm.. może dlatego tak nisko, że zimą nie jeżdżę dużo ani daleko, a do sklepu czy po mieście tak mi jest po prostu wygodniej, a po drugie i chyba najważniejsze - czekam na nowy zacisk, który lada dzień ma dotrzeć, bo ten co jest, tylko w obecnym ustawieniu nie zsuwa się z rury i nie trzeszczy W każdym razie na pewno ramka nie jest za duża, bo mam 1,9 m wzrostu, a w sezonie siodełko będzie już na normalnej wysokości Obiecuję
thomash Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 I te nakrętki na wentyle Ramkę masz czymś owinętą z lewej strony na tylnym trójkącie ?
cdan Napisano 13 Stycznia 2006 Napisano 13 Stycznia 2006 Tak, taśmą, zeby nie ścierać butem lakieru. Mam doświadczenia z poprzedniej ramy w której starłem lakier do czystego metalu:) Pewnie jakoś dziwnie jeżdżę albo coś, bo póki co nie spotkałem się żeby ktoś tak miał A nakrętki na wentyle wszystkim się podobają, no i mnie też :rolleyes: Już lepsze takie niż świecące wentyle
tomiko Napisano 14 Stycznia 2006 Napisano 14 Stycznia 2006 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej dłuzszej rehabilitacji Niestety na mój rower dopiero w lato wejde na razie na stacjionarnym ćwicze a co do XTC'ka bardzo mi się podoba zmien obrecze i pedaly a bedzie cool
cdan Napisano 16 Stycznia 2006 Napisano 16 Stycznia 2006 Na razie zmieniłem oponki na Conti Explorer Pro 2.1 W porównaniu do dotychczasowych łysych semislicków Michelin Hot S jest troche gorzej na asfalcie - to oczywiste, ale dużo lepiej w terenie, zwłaszcza w kwestii hamowania. Nawet na małym lodzie radzą sobie przyzwoicie A nowe koła będą na wiosnę, pełną, rozwiniętą, bezpruderyjną wiosnę... czyli pewnie koło kwietnia :wink: Oj będzie się działo :!!:
Fistach Napisano 17 Stycznia 2006 Napisano 17 Stycznia 2006 A ja prawie skonczylem modyfikowac mojego Giancika AC:) Szczegoly i fotki tutaj: [ klik ]. Prosilbym o komenty:)
Crackunim Napisano 17 Stycznia 2006 Napisano 17 Stycznia 2006 Witam Serdecznie! Fistach naprawdę fajny rowerek, widzę, że musiał Cię trochę kosztować.. Mam kilka pytań. Jak Ci się sprawują pedały? Jaka jest waga tego potwora? Do czego konkretnie go używasz (po częściach mogę się domyślić, że agresywanego Xc i Enduro)? Napisałeś, że prawie skończyłeś go modyfikować, co jeszcze chcesz zmienić? Pozdrawiam, Crackunim.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.