DaRochee Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 to nasz tysięczny post w klubie Gianta :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbik Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Mam pewien problem, bynajmniej tak mi sie wydaje. Mam Rincon Disc 2005 exploatowany od pol roku. Od pewnego czasu trzeszcza mi opony (Czarne Hutchinson Scorpion 26x2.0) szczegolnie przy podjazdach. Czy spotkaliscie sie z tym? Czy to normalne? Czy to oze byc spowodowane nizsza temperatura? Z gory dziekuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 hmm w takim razie tu zapytam powiedzcie mi zasadnicze różnice miedy rinconem a yukonem??? :wink: To ze z tylu ma Deore a nie Alvio i tak to niczym a cena o 350zl drozsza.. o ile sie niemyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 trzeszcza mi opony Kiedyś tez mi sie wydawało że to opony a okazało się że piasta :wink: A może to szprychy po centrowaniu?? :cool: A jeśli na pewno nie, to powiedz jakiego typu to "trzeszczenie" jest :?: Metaliczne, głuche, głośne/ciche :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbik Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Zdecydowanie jest to gluche trzeszczenie jakby pochodzilo od obcierania opony o obrecze, ale moge jedynie przypuszczac bo ciezko mi to sprawdzic, bo zdarza mi sie to w terenie na podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 hmm w takim razie tu zapytam powiedzcie mi zasadnicze różnice miedy rinconem a yukonem??? :wink: To ze z tylu ma Deore a nie Alvio i tak to niczym a cena o 350zl drozsza.. o ile sie niemyle Zobacz soie w katalogu Naserio roznia sie tylko przerzutka Ramy sa takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 1 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 od obcierania opony o obrecze Hmm, szczerze mówiąc pierwsze słysze o obcieraniu opony o obręcze... :sss: Ale jeśli jesteś pewien, to spuśc powietrze, poruszaj oponą (a moze nawet wyjmij i załóż ponownie), a potem napompuj ponownie. Jeśli nie pomoże, to prawdopodobnie nie opony są winne. A może coś z tarczówkami jest nie tak?? W końcu to te same okolice :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbik Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Dzieki za rade. Zrobie tak jak mowisz, moze to cos pomoze! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Zobacz soie w katalogu Naserio roznia sie tylko przerzutka Ramy sa takie same no to ja niewiem za co te 350zl...w koncu roznica miedzy alivio a deore niejest taka duza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 2 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 No żeby uściślić: poza deorką z tyłu różnią się jeszcze kasetami (Rincon=Shimano, Yukon=Sram), coś tam z piastami i obręczami też jest inaczej, bo w katalogu Yukon ma firmowe (nie mówię o jakości, tylko naklejce :wink: ), a Rincon niby nie. No i oczywiście kolorek też inny... Myśle że w cenie Yukona należy wziąć Rincona i pare rzeczy wymienić od razu na wstępie (np. suntoura na choćby EXR'a - na początek raczej wystarczy). Cena wyjdzie ta sama, a rowerek lepsiejszy :grin: P.S. Opieram się tylko na danych z katalogu, bo żadnego z w/w rowerków nie mam :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 5 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 http://www.giant-bicycle.com/de/030.000.00...asp?model=10179 8) Ja chce taki :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 6 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Ja też bym nie pogardził :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin5 Napisano 6 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 witam czy widzial juz ktos z was ramki xtc na 2006 rok ? podobno maja miec czarne malowanie , moze ma ktos z was jakas fote tej ramy ? i drugie pytanie czy zna ktos moze wage ramy giant mcm 2005 w rozmiarze 17,5 :?: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Za naszą zachodnią granicą mają czarne ramki na 2006 rok http://www.giant-bicycles.com/de/030.000.0...asp?model=10144 Mam nadzieję, że u nas nie będzie tak paskudnego malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 6 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Gorsze jest to , że Giant się opuszcza - już nawet nie piszą z jakiego stopu są ramy (tylko Aluminium) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 6 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Za naszą zachodnią granicą mają czarne ramki na 2006 rok http://www.giant-bicycles.com/de/030.000.0...asp?model=10144 Mam nadzieję, że u nas nie będzie tak paskudnego malowania. Kolory są ładne, prostotą przypominają Kleiny. Tzn mi się podobają [ Dodano: 2005-11-07, 12:28 ] Bez obaw takiego malowania u nas nie będzie, my zawsze mamy Gianty we wzorki do US, choć czasem kolory bazowe sa różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 11 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 hmm ciekawa sprawa z Iguaną http://www.giant-bicycles.com/pl/030.000.0...asp?model=10312 ma korbę Truvativa Iso Flow z blatem 44 i przerzutkę przednią Alivio :shock: Jak to może normalnie działać po takim złożeniu fabrycznym :?: Przecież Alivio nie obsluguje 44 zębów tylko do 42 :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 12 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Wydaje mi się, że bez problemu obsłuzy 44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 12 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Wydaje mi się, że bez problemu obsłuzy 44. jednak mnie się wydaje, że nie, chyba że super na siłę wyregulowana :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 13 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 zgłaszam oficjalną prośbę o wypisanie mnie z klubu Gianta poniewaz pozbyłem się ramy tej szacownej firmy... Aktualnie posiadam koła i cały napęd a na ramę zbieram kaske- i raczej nie będzie to juz Giant z uwagi na ceny... :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Prośba przyjęta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsy Napisano 14 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 jakos zal tak zegnac clubowicza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 14 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 no to jest chyba pierwszy taki przypadek, no poniekąd jeszcze fryta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 14 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 dobra zeby odswiezyc ten wspanialy dzial zapytam sie posiadaczy Giantów jaka mi polecaja kiere kupic do roweru??i czy oplaca sie wogole zmieniac z tej ciezkiej oryginalnej na inna? raczej chcialbym miec prosta bo pozniej chcialbym sobie rogi kupic(ritcheya wcs)oczywiscie kiere tez bym chcial ritcheya wcs no ale milionerem niejestem :-D wiec panowie i panie?(czy jakas osoba plci przeciwnej ma tu Gianta??)doradzcie mi jaka kiere kupic zeby nie byla droga ale zeby byla dobra w miare??napiszcie jakie wy macie w swoich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 15 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Tioga taskforce (prosta, tania i lekka) i smica (lekkie i tanie). Wszystko poniżej ceny kiery Ritchey'a. Gdybyś jednak koniecznie chciał WCS daj znać mamy kontakt do osoby mającej w swoim asortymencie niemalże całego TR Pyzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.