Schwefel Napisano 15 Października 2005 Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Mi gięta kiera bardzo podpasowała i nie zamienię jej za nic na prostą. Poczekam aż się połamie i zmienię na Woodmana Wild XS. Rogów też nie mam bo mi nie potrzebne, a jak nie potrzebne to po co dokładać kolejne gramy do bika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 16 Października 2005 Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Poczekam aż się połamie :shock: Może być nieprzyjemne w skutkach... Ja np. złamałem kiedyś widelec (jakieś 2 lata temu) i miałem rure sterową, że tak powiem, "w nodze". Na szczęście wbiła się tylko na 2 cm i tylko w nogę a nie np. w brzuch, no ale 8-centymetrowa blizna pozostanie na zawsze :? P.S. Schwefel, rozumiem, rozumiem, to był żart :wink: I zgodzę się z Tobą - nie ma nic lepszego niż gięta kiera :!: Wiadomo, ze to subiektywna opinia każdego bikera, ale wydaje mi się że jednak na giętej kontrola nad rowerem jest jakby pełniejsza :grin: Żeby nierobić OT - już niedługo pierwszy konkretny upgrade mojego Gianta Będzie amorek (wreszcie po 10 latach jazdy na sztywniaku :twisted:) A jaki?? Jak dojdzie paczka, to sie przekonam :wink: Będe zdawał relacje na bieżąco!! Dobranoc wszystkim!! (czy tu w ogóle ktoś jeszcze jest o tej porze?? :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 teraz to juz nieiem moze jednak kupic noa gięta i bez rogow...czy prota z rogami...niewiem juz sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbik Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Hej! Pozdrowienia dla wielbicieli Gianta! Z lekkim opoznieniem, ale w koncu zaznacze sie na forum i zaglebiam w lekture bardziej doswiadczonych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Lepiej późno niż wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 teraz to juz nieiem moze jednak kupic noa gięta i bez rogow...czy prota z rogami...niewiem juz sam... było już dużo gadane o tym na forum, specjalne tematy poszukaj... ja ze swojej strony tylko gięta bez żadnych rogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Dziś przyszedł bomber :grin: MXC air z 2002 w idealnym stanie (wiem, bo od znajomego kupowany :wink: ). Jeszcze bebechy dostałem, (zapasowe kartridźe powietrzne itp.), byłem na jeździe próbnej i poza koniecznością lekkiego dopompowania stwierdzam jednogłośnie, że BOMBER RULEZ!! :grin: Mój XtC tez przyjął go z zadowoleniem. Co prawda geometria z racji 100 mm skoku uległa w porównaniu do sztywniaka "delikatnej" zmianie, ale jest to zmiana zdecydowanie na korzyść :-D Jak dorwe sie do jakiegoś aparatu, to zarzucę fotkami 8) Zaskakujące, ile radości może dać kawał metalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 21 Października 2005 Udostępnij Napisano 21 Października 2005 NRS po górach ma się świetnie. Udżumiony na maxa (niestety ciągle jeszcze). Zaliczyliśmy tylko jedną glebę, więc jest ok. Niestety już jest dość chłodno..... (jeździłem w -17 więc nie chodzi o to że jestem miętki ) Pyzy [ Dodano: 2005-10-21, 11:31 ] Co do gleby to potwierdza się nietrwałość SLR'ów. Przetarł się na boku, ale i tak będę go używał, następny tez będzie SLR ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 22 Października 2005 Udostępnij Napisano 22 Października 2005 A ja nie mam czasu na pomykanie na mojej maszynce I stoi tak biedy Giant w korytarzu i patrzy na mnie jednym (cat)-eye'm błagając o oddech świeżego powietrza.. Ech, ciężkie jest życie studenta.. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Października 2005 Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Ech, ciężkie jest życie studenta.. Ucznia LO też nie jest lekkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 22 Października 2005 Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Schwefel, kiedyś jak byłem w LO, to też narzekałem :wink: Więc poszedłem na studia żeby się przekonać, że może byc jeszcze gorzej P.S. o sprzęcie: Najbardziej w MXC Air podoba mi sie to, że podjeżdzam sobie na stacje benzynową, psztykam po razie z kompresora do każdej goleni i jest jak być powinno :grin: Tzn. pojechałem na razie tylko raz (żeby nie było że puszcza powietrze czy coś :wink: ). A najbardziej podobała mi się mina kierowców, kiedy widzieli jak pompuje amortyzator. Miny w stylu: "co ten koleś do ch...a wyprawia??" :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Października 2005 Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Ja miałem podobną sytuację jak pompowałem Airzounda na stacji. Podszedł do mnie koleś z czarnego BMW 5 i się pyta co robię :?: mówię, że pompuję, a on na to że wentyle są przy kołach a nie na kierownicy, a ja do niego a słyszał pan o centralnym systemie pompowania kół, pewnie w pana BeMCe nie ma takiego bajeru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 23 Października 2005 Udostępnij Napisano 23 Października 2005 dokładnie, pompowanie airzounda na stacji zazwyczaj wywołuje takie miny u ludzi: :shock: ostatnio jak to robiłem to miałem widowanię w postaci 4rech karków w polonezie, wszyscy wyglądali dokładnie tak jak już napisałem. żeby rozwiać ich wątpliwości pyknąłem raz trąbką i wtedy chyba zakumali całą magię tego urządzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 24 Października 2005 Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Skoro już tak o tym Airzoundzie, to powiedzcie mi... czy warto go w ogóle kupować?? Nie wystarczy np. krzyczeć albo śpiewać ukraińskie kolędy( :wink: ), albo w ostateczności zwykły mały lekki dzwoneczek?? :cool: Jak dla mnie Airzound jest ździebko drogi... Tyle fajnych rzeczy można mieć za tą kasę przecież... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 25 Października 2005 Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Właśnie, najbardziej się obawiam dziwnych reakcji wynikających ze strachu. Nie mieliście przez airzounda problemów? Pyzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Października 2005 Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Kilka osób zaczęło się drzeć na mnie, że trąbię na nich, ale przecież gdybym nie miał powodu do trąbienia to bym nie trąbił Jak się robi z rowerówki chodnik to trzeba się liczyć albo z rozjechaniem przez rower albo z trąbieniem. Ogólnie na większość ludzi działa jak kubeł zimnej wody, zobaczą swój błąd i schodzą mi z drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Koledzy!!! temat podupada:D Zarzucac jakis temat!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 hmm w takim razie tu zapytam powiedzcie mi zasadnicze różnice miedy rinconem a yukonem??? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 pomózcie mi dobrac lekkie wytrzymale kola pod tarcze :PP cena do 800-1000 zł....myślalem o mavicach , ale jestem otwart na propozycje. co wy powkladaliscie do swoich giantów, zamiast standardowego sh*tu co sie szybko gnie :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 hmm w takim razie tu zapytam powiedzcie mi zasadnicze różnice miedy rinconem a yukonem??? :wink: To ze z tylu ma Deore a nie Alvio i tak to niczym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 co wy powkladaliscie do swoich giantów, zamiast standardowego sh*tu co sie szybko gnie Ja dałem na przód Mavic XM117+DT Champion black+Deore HB-M525 na tył DH19+DT Champion black+Woodman BILL LTC RSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Co prawda jeśli chodzi o mnie, to dopiero plany na przyszły rok, ale co tam :wink: Moje przyszłe kółka będą na piastach X-tas-y (lub jak zarobie ile trzeba to chętnie Chris King ), obręczach DM24 lub Supra i szprychach DT Champion. Myśle że prawdopodobieństwo wygięcia tych kółek jest... prawie zerowe :grin: Troche też na pewno zależy od sposobu zaplecenia, ale to już inna bajka i było wielokrotnie poruszane w innych tematach więc po co po raz kolejny się powtarzać ::smile:: P.S. Jakie są lepsze szprychy od Championów?? :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Jakie są lepsze szprychy od Championów?? Lepsze czyli mocniejsze czy lżejsze :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Fakt, wybaczcie brak precyzji :oops: Zdecydowanie chodzi mi o mocniejsze. 50 gram mnie nie zbawi - nie jestem aż takim maniakiem lekkości (u mnie nadrabia rama ) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Października 2005 Udostępnij Napisano 31 Października 2005 No to mocniejszych od Championów nie znajdziesz. Stosują je nawet do FR, Streetu, Enduro, Trialu więc muszą być mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.