Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Wersja finalna mojej zabawki przedstawia się tak :

Modyfikacje ukończone - teraz moge już tylko wymieniać "płyny" w bidonie :D

Bardzo sympatyczny sprzęcik.

Tylko nie używaj terminu: "wersja finalna". To jest gorsze niż nałóg, za jakiś czas pewnie coś sie zmieni. Np:

- spacery sa alu, zawsze można wrzucić karbon :)

- śruby: mocujące V'ki pewnie są stalowe, można założyć alu, to samo ze śrubą od gwiazdki. śruby w mostku są stalowe, trzymające bidon, manetki:

Jak gripy WCS? Ja kupiłem authory (28g) i są super, ale: obracają się na kierownicy, widzę zużycie. Ciekawi mnie jak te WCS'y te 12g więcej jest do przyjęcia jeżeli te wcs'y sa ok.

gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły.

Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie :D

Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :):D:D.

Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje.

p.s.

Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :):D:D

Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P

DaRochee, tak kevlary - przód - Explorer Supersonic, tył - Escape Pro

[ Dodano: 2005-09-05, 22:05 ]

Piasta tylna wymieniona - LX nie zdał egzaminu i po około 200 km pojawiły się luzy na bębenku.

Wybór padł na może nie najlżejszy, ale za to doskonale wykonany model X-tas-y.

parts_2.gif

gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły.

Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie :(

Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :D:D:D.

Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje.

p.s.

Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :D:D:D

Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P

Dziś do 2 grzebałem w bajku :)

Ciekawe rzeczy piszerz o LX'ie. Znajomy miał 04 i odczucia bardzo pozytywne, cały czas myślę nad złożeniem kół i na tył Chris king calssic :P Jeszcze przez jakiś czas go nie kupię, może przez to, że kosztuje chora kasę, a może nie ;)

Pyzy

A mój Giant zbliża się do 3000 km przebiegu. Aktulnie idą dla mojej Sierrki takie różki

http://allegro.pl/show_item.php?item=62378899

A po nich czas na kierkę prostą. Może jakieś propozycje :cool: . Max 40 zł waga poniżej 200 g. I może siodło przy okazji :lol: Myśle że na kierze i siodle zgubię jakieś 250-300 g :-D

Kto co lubi niech ma :-D Dla mnie gripy są świetne bo najszybciej da się zmieniać biegi, a zmiana z 3 do 9 za jednym zamachem, też pomaga.

Kiedyś miałem grishifty, dobrze działały, ale mam szeroką dłoń i ciągle miałem poobcierane kciuki.... Nauka intuicyjna. Niestety mósialem dokonać zmiany.

RF Deore. Adaptacja trwała prawie 2 tygodnie, kultura pracy ok. Niestey dla mnie ten system nigdy nie był intuicyjny.

Po roku DC XT. Czas adaptacji 1 dzień i to nie cały (mówię o wersji z odkręconymi kciukami, tylko taka daje pełne możliwości).

W sumie to żałuję że nie mogę używać gripshiftów, bo takie x.0 + x.0 to naprawdę fajna sprawa.

Pyzy

PS (trigerry to otemat do rozpoznania)

Kurde :evil: wiecie że ta kanapa Giant'a nie jest wcale taka ciężka na jaką wygląda. Myślałem że będzie gdzieś 450-500 g ale waży gdzieś <400 g :evil: Jutro zważe ją dokładnie to będę wiedział ile zaoszczędze na zmianie siodła. A liczyłem na 200 g spadku ;)

Macie jakieś propozycje siodła. Ja na razie stawiam na SKN'a. Aha zna ktoś jego realną wagę :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...