DamianYukon Napisano 3 Września 2005 Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Auwo no musze powiedziec ze swietny sprzet masz :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 3 Września 2005 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Piękny sprzęt- a jak z wagą? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 3 Września 2005 Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Tej konfiguracji jeszcze nie ważyłem, ale w poprzedniej ważył 11,5 kg - myslę, że teraz będzie nieco poniżej 11 kg. Jak dorwę się do jakiejś dokładniej wagi to dam info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Września 2005 Udostępnij Napisano 3 Września 2005 To nieźle Mój ma pewnie coś ok.14kg ale jeszcze nigdy nie ważyłem bo nie mam na czym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 5 Września 2005 Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Wersja finalna mojej zabawki przedstawia się tak : Modyfikacje ukończone - teraz moge już tylko wymieniać "płyny" w bidonie Bardzo sympatyczny sprzęcik. Tylko nie używaj terminu: "wersja finalna". To jest gorsze niż nałóg, za jakiś czas pewnie coś sie zmieni. Np: - spacery sa alu, zawsze można wrzucić karbon - śruby: mocujące V'ki pewnie są stalowe, można założyć alu, to samo ze śrubą od gwiazdki. śruby w mostku są stalowe, trzymające bidon, manetki: Jak gripy WCS? Ja kupiłem authory (28g) i są super, ale: obracają się na kierownicy, widzę zużycie. Ciekawi mnie jak te WCS'y te 12g więcej jest do przyjęcia jeżeli te wcs'y sa ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 5 Września 2005 Udostępnij Napisano 5 Września 2005 gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły. Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :D. Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje. p.s. Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :D Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 5 Września 2005 Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Auwo jakie masz Continentale? Czy to są kevlary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 5 Września 2005 Udostępnij Napisano 5 Września 2005 DaRochee, tak kevlary - przód - Explorer Supersonic, tył - Escape Pro [ Dodano: 2005-09-05, 22:05 ] Piasta tylna wymieniona - LX nie zdał egzaminu i po około 200 km pojawiły się luzy na bębenku. Wybór padł na może nie najlżejszy, ale za to doskonale wykonany model X-tas-y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 6 Września 2005 Udostępnij Napisano 6 Września 2005 gruczniak, gripy doskonałe, żeby je obrócić trzeba włożyć duuuużo siły.Ze śrubkami nie będę świrował - o 10 gram nie przyjdzie Co do elementów z carbonu, przkonałem się ostatnio na własne oczy,że nie wszystkie są lżejsze od alu :D:D. Manetki... na xtr chyba szkoda kasy a inny system niż dual mnie nie interesuje. p.s. Co do wersji finalnej, to miałem oczywiście na myśli wersję finalnąna ubiegły tydzień :D:D Zaraz jadę zmienić tylną piastę ;P Dziś do 2 grzebałem w bajku Ciekawe rzeczy piszerz o LX'ie. Znajomy miał 04 i odczucia bardzo pozytywne, cały czas myślę nad złożeniem kół i na tył Chris king calssic Jeszcze przez jakiś czas go nie kupię, może przez to, że kosztuje chora kasę, a może nie Pyzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 gruczniak, hmm... wersja finalna zmieniła znowu oblicze ehhehe tym razem dodałem jedną literkę do swoich v-brakeów XT i są teraz trzy literowe. Kto wie jakie ?! :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 XTR ?? :grin: :grin: :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek_s91 Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 To wyżej to ja zapomniałem sie zalogować :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Serek_s91, bravo - w nagrodę możesz otrzymać zestaw hamulców znakomitj firmy TEKTRO tarcza mechaniczna przód i v-ka tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 A mój Giant zbliża się do 3000 km przebiegu. Aktulnie idą dla mojej Sierrki takie różki http://allegro.pl/show_item.php?item=62378899 A po nich czas na kierkę prostą. Może jakieś propozycje :cool: . Max 40 zł waga poniżej 200 g. I może siodło przy okazji :lol: Myśle że na kierze i siodle zgubię jakieś 250-300 g :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek_s91 Napisano 8 Września 2005 Udostępnij Napisano 8 Września 2005 O mogą sie przydać nowe hmaple Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 9 Września 2005 Udostępnij Napisano 9 Września 2005 karolyfer, ja mam tą http://allegro.pl/show_item.php?item=62388956 i jestem zadowolony, w miarę lekka i tania, chyba że chcesz dołożyc np do tej http://allegro.pl/show_item.php?item=63546305 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 10 Września 2005 Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Kolejny upgrade sprzętu - tym razem obie przerzutki XT zastąpiłem XTR-em oraz Dual Controle LX na XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Września 2005 Udostępnij Napisano 10 Września 2005 To nieźle, choć osobiście bym wolał X-0 z gripami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 10 Września 2005 Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Schwefel, mi bardzo przypadły do gustu Dual Control-e i dlatego właśnie ten system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Września 2005 Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Kto co lubi niech ma :-D Dla mnie gripy są świetne bo najszybciej da się zmieniać biegi, a zmiana z 3 do 9 za jednym zamachem, też pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 12 Września 2005 Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ja tam wolę szosowe klamkomanetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 12 Września 2005 Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kto co lubi niech ma :-D Dla mnie gripy są świetne bo najszybciej da się zmieniać biegi, a zmiana z 3 do 9 za jednym zamachem, też pomaga. Kiedyś miałem grishifty, dobrze działały, ale mam szeroką dłoń i ciągle miałem poobcierane kciuki.... Nauka intuicyjna. Niestety mósialem dokonać zmiany. RF Deore. Adaptacja trwała prawie 2 tygodnie, kultura pracy ok. Niestey dla mnie ten system nigdy nie był intuicyjny. Po roku DC XT. Czas adaptacji 1 dzień i to nie cały (mówię o wersji z odkręconymi kciukami, tylko taka daje pełne możliwości). W sumie to żałuję że nie mogę używać gripshiftów, bo takie x.0 + x.0 to naprawdę fajna sprawa. Pyzy PS (trigerry to otemat do rozpoznania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 12 Września 2005 Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ja po przesiadce z DC LX na XTR stwierdzam z całą stanowczością, że praca z XTR jest przyjemniejsza - krótsze i dokładniejsze skoki. Co do adaptacji to tak jak pisze @gruczniak - wystarcza kilka chwil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Września 2005 Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Ale ja się nie chcę adaptować bo jestem wierny Sram'owi. Co do triggerów to jeździłem na takowych u qmpla i dla mnie porażka. Gdybym miał wybierać DC a triggery to brał bym DC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 13 Września 2005 Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Kurde :evil: wiecie że ta kanapa Giant'a nie jest wcale taka ciężka na jaką wygląda. Myślałem że będzie gdzieś 450-500 g ale waży gdzieś <400 g :evil: Jutro zważe ją dokładnie to będę wiedział ile zaoszczędze na zmianie siodła. A liczyłem na 200 g spadku Macie jakieś propozycje siodła. Ja na razie stawiam na SKN'a. Aha zna ktoś jego realną wagę :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.