Xsystoff Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Moja maszyna nabrała charakteru W duzej czesci ta okropna kanapa (niegodna nazwy siodelka) psula efekt. Podoba mi sie teraz :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Fajnie się prezentuje, ale szczególnie mi się nie podobają w giantach mostki... Gdybys wymienił mostek na niższy, prosta kierownica to by się wtedy jeszcze lepiej prezentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Hmm Wiesz siodełko, osłonka na korbe no i oslonka na rame mimo wszystko podkresla charakterek . ... oponek za dobrze na fotach nie widac [tył survival przod escape] ale tez troche dodają agresywnosci . No i te pedałki SPD ktorych powera dopiero teraz poczulem [po przejchaniu w nich jakichs 500 km zaczynam dopiero je czuc ;p] Thomash nie boj nic w planach mostek 5* o dlugosci gdzies ok 9 cm prosta kiera i rogi :>,ale na razie w planach . [ Dodano: 2005-08-31, 20:50 ] Zblizenie na siodełko Model Selle italia C2 team am ;] [naklejke c2 zerwalem bo sama zlazila se skory a wolalem miec bez naklejki niz z odrapaną ;p] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ja w planaach też uagresywnienie mojego mam. Kanapa już tuż-tuż jak znajde coś taniego i lekkiego. No i prosta kiera+rogi. :-D Blue ile $$$ takie siodełko :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Siodło niby 120,ale nie wiem czy je gdzies dostaniesz bo w necie ot ja je tylko na jakiejs koreanskiej stornie znalazlem ;D. Wagą nie powala[na stronach od 250-270g podają]. Ale mi odpowiada...gdyby tylko jeszcze mialo prety tytaowe i karbonową kopułe...ehh ale to nie ta półka cenowa :/. Karolyfer jak chcesz cos w miare taniego i lekkiego to velo carbon jest ok,ale ja chcialem cos z dziórą . Pasowały mi tylko jeszcze SLR-y[ale tu znow nie ma dziory :/...chociaz widzialem jakies modele z dziora] i Flite te drozsze [chcialem szerokosc 13-14 cm,a te tansze sa szerokie]. BTW Ale gdybym dostal velo carbon za 120 zł to bym je brał ;]. Z tym ze niby cena miala byc 119 zł dla velo carbon,jednak producentowi momentalnie zeszły te siodła i jak ja chcialem kupic to byly po 140 ;]. Uznalem ze jednak komfort dupska jest waznieszjy od wagi i zaryzywkowalem cos co nie jest kompletną deską i jestem bardzo zadowolony{chociaz dopiero z 50 km na nim ale juz jest niezle dupka sie przyzwyczaja} . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ok dzieki. Ja myslalem na razie o Selle Mach lub Viper albo san MArco SKN. Te siodła uznałem za tańsze :wink: Waga która mnie satysfakcjonuje to tak <300 g. Przegapilem niestety tanie wygodne Selle Mach za cztery dychy bylo a ja go nie wziąłem :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Wywal jeszcze ten paskudny odblask czerwony ze sztycy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Blue, mój SLR ma dziurę SLR XC Gel Flow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 DObra i tak SLR-y byly poza moim przedzialem finansowym . A odblaskow nie wywale bo nie tylko po górach smigam ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ja jutro dokonuję dalszych modyfikacji mostek, kiera i rogi spod znaku WCS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 31 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mi sie tam WCS-y nei podobaja ;p ze wzgledu na kolorystyke znaku WCS ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dziś zakupiłem nowe oponki Tym razem wybór padł na Tiogi Factory XC 1,95. Według mnie świetne gumki. Dziś pierwsze testy i uchroniły mnie przed 1 glebą i za to mają wielki + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Dziś zakupiłem nowe oponki Tym razem wybór padł na Tiogi Factory XC 1,95. Według mnie świetne gumki. Dziś pierwsze testy i uchroniły mnie przed 1 glebą i za to mają wielki +No to witaj w klubie Giant@Tioga-Factory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Cieszę się [ Dodano: 2005-09-01, 01:31 ] Najnowsze wieści ze świata: Giant już pokazał fotki bika który ma zastąpić NRS'a. Nazywa się Anthem i ma zupełnie inaczej rozwiązane tylne zawieszenie. Jak się sprawdzi w praktyce, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 No Blue wypasiony ten tówj rower. Teraz nic tylko na maraton jechac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Cieszę się [ Dodano: 2005-09-01, 01:31 ] Najnowsze wieści ze świata: Giant już pokazał fotki bika który ma zastąpić NRS'a. Nazywa się Anthem i ma zupełnie inaczej rozwiązane tylne zawieszenie. Jak się sprawdzi w praktyce, zobaczymy. Obrazek Obrazek To jest ciekawe, bo trance przez ten punkt podparcia dampera był lipny strasznie. Ciekawe jak będzie z wagą tej zabawki. [ Dodano: 2005-09-01, 10:37 ] Ja jutro dokonuję dalszych modyfikacji mostek, kiera i rogi spod znaku WCS WCS ma jedna super zaletę: CENA! Jeżeli załozysz śrubki tytanowe uzyskasz wagę niemalże identyczna z Syntace F99. Dalsze pytanie: Kiera i sztyca carbon WCS, czy alu? Tak analizuję Twoje zmiany i mam pytanko: FocusTM? On zdaje się jest w stanie sięgnąć do Tune szkoda, że nie robią 30.9 sztycy. Inna kwestia: OD 2 tygodni mam SLR XP 165g i powiem jedno: Najwygodniejsze siodło na jakim jeździłem, a było tego trochę (5 sztuk w tym WCS). Można się spotkać z mega negatywnymi opiniami, co potwierdza że to d* decyduje. Gel flow jest super, kolega testował w Krakowie w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Blue, mam taką samą pompke :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 gruczniak, tak Focus TM Sztycy nie wymieniam, mam KBIX Pro Component, a kiera alu - co ciekawe ważyliśmy dzisiaj u Focus-a moją alu i carbon - moja lżejsza o 8 gram Co do siodła - to ja swojego SLR XC nie czuję pod tyłkiem - czuję się jakbym wisiał w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Ja rozpoczynam modernizacje bike'a. Na razie powoluśku. Jutro pogadam z Lookasem w sprawe rogów, a już dzisiaj obniżyłem sobie na maxa mostek i dodatkowo odwrotnie (upside down). teraz sie leży jak na rowerze XC 8) Znacznie lepiej rower wygląda chociaż ten grzyb trochę taki sobie .Zobaczymy jak sie mój kręgosłup przyzwyczai :roll: NA koniec fota (obok Meridka sąsiada) A byłbym zapomniał, w planach mam założenie w.w. rogów, prostej kiery upgrade napędu na Sram 5.0, lekkie siodło, fajna, sztywna korba no i amor a najchętniej to Axel Mam nadzieję że kiedyś sie to spełni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Buuu dlaczemu w tym twoim gianciku rama ma taka sama kolorystyke jak moj rincon? BUUUU!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 1 Września 2005 Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Trochę się jednak różnią. Mój ma więcej szarego w srebrnym ( :lol: ) i nie ma niebieskich akcentów :wink: Mój jest na Sramie (nie całym ale mniejsza z tym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Tak czy owak sa za podobne :>. A na sramie... to i lepiej masz buu ;p bo ja bede planowal przejscei na srama ale mnie to kurde wyniesie strasznei duzo :/[gdybym chociaz mial manetki i klamki a nie klamkomanetki..... grrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 2 Września 2005 Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja rozpoczynam modernizacje bike'a. Na razie powoluśku. Jutro pogadam z Lookasem w sprawe rogów, a już dzisiaj obniżyłem sobie na maxa mostek i dodatkowo odwrotnie (upside down). teraz sie leży jak na rowerze XC 8) Znacznie lepiej rower wygląda chociaż ten grzyb trochę taki sobie .Zobaczymy jak sie mój kręgosłup przyzwyczai :roll: NA koniec fota (obok Meridka sąsiada) Obrazek A byłbym zapomniał, w planach mam założenie w.w. rogów, prostej kiery upgrade napędu na Sram 5.0, lekkie siodło, fajna, sztywna korba no i amor a najchętniej to Axel Mam nadzieję że kiedyś sie to spełni ... Dobrze się zastnów nad axelem. Sam ostatnio sprzedałem Pilota XC za 650 (nowego). Warto dołożyć. Jeżeli chcesz dużo jeździć to warto poszukać czegos na powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 2 Września 2005 Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Pomyślimy :wink: Myśle że na roczek fury (kwiecień 2006) będzie kasa bo mam wtedy urodzinki a te 150 to sie zadłuże najwyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 3 Września 2005 Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Wersja finalna mojej zabawki przedstawia się tak : Modyfikacje ukończone - teraz moge już tylko wymieniać "płyny" w bidonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.