Auwo Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Maniak, nie widzisz aukcji bo już jej nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 11 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 było mówić odrazu.. myslałem ze nadal są dostępne... zresztą zawsze moge dać swoja rame do malowania i zrobia mi identyko chociaż dalej będzie z aluminium 6061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 było mówić odrazu.. myslałem ze nadal są dostępne... zresztą zawsze moge dać swoja rame do malowania i zrobia mi identyko chociaż dalej będzie z aluminium 6061 I cała z aluminium w przeciwieństwie do tej którą kupiłem że zacytuję z anglojęzycznej strony www Giant XTC Mountain bike Super light triple butted AluxX SL 6013 front triangle, FluidForm™ top- and down tube, composite rear stays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 11 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ja jakos nie mam przekonnania do kompozytu. Wole kiedy rama jest cała z aluminium. pozatym producenci komponentów z karbonu i temu podobnych zalecają wymiane ich co roku z uwagi na zmięczenie materiału, czyli wychodzi ze powinienem co roku zmieniac rame za pare tysięcy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qlimax Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ale się wam rozruzł ten giant club ja od nastepnego sezonu tez wstapie bo planuje zakup ramy Giant iguana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Wiecie może gdzie można dostać tanio NRS'a(ramę):?: Najlepiej nówka, bo nie wiem ile kasy odkładać na przyszły sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Dzisiaj wymieniłem firmową giętą kierownicę na elegancką prostą (prawie) Titec HellBent oraz oryginalne pedały na VP Pedals. Wcześniej zakupiłem okazyjnie i wymieniłem tylną V-kę na Deore XT oraz dorzuciłem licznik Sigma Sport Targa. Myślę, że mój Rincon może spokojnie dostać w nazwie przyrostek 'MOD' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 pozatym producenci komponentów z karbonu i temu podobnych zalecają wymiane ich co roku z uwagi na zmięczenie materiału, Pokaż chociaż jedną strone producenta ram kompozytowych na której jest napisane coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Na pierwszej focie widać niezły ubytek lakieru tuż nad dolną miską sterów :sad: Nieźle przydzwoniłeś w coś :twisted: P.S. Już zmieniłem na stronce na MOD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torn Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Na pierwszej focie widać niezły ubytek lakieru tuż nad dolną miską sterów :sad: Nieźle przydzwoniłeś w coś :twisted:W nic nie przydzwoniłem (na szczęście), a ten ubytek lakieru to obtarcie od pancerza linki (!). Wygląda to nieciekawie, a ja ciągle zapominam przykleić jakiejś osłony. Plusem jest to, że można zobaczyć na własne oczy z ilu warstw składa się lakier na ramach Gianta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mały Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Też mam takie obtarcie w tamtym miejscu :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 12 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Mi tez sie robi takie cos... ale nawoskowałem rame w tytm miejscu i w innych gdzie obierają linki i przestało sie rysowować nie musze zadnych najlejek dawać.... tylko czemu mi sie zdaje ze jam gorszy lakier niz inne gianty.. ten matowy to tak wygląda momętami jak by zapomnieli jeszcze jednej warstwy dać .. :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 ...tylko czemu mi sie zdaje ze jam gorszy lakier niz inne gianty.. ten matowy to tak wygląda momętami jak by zapomnieli jeszcze jednej warstwy dać .. :eek: no to jest prawda ja widziałem nawet Sierry z matowym lakeirem, jak to beznadziejnie wyglądało, całkiem inny rower, naszczęście mam pierwsze wersje z połyskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 12 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Hehe mi z pomoca przyszło woskowanie :grin: natarłem cała rame i teraz sie śeeeci :-D jak ja zedre oddam do malowania i będe miał rame XTC1 :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 ten ubytek lakieru to obtarcie od pancerza linki Na tej fotce już widać od czego ale zdziwiło mnie miejsce tego otarcia bo u mnie nie udzie tamtędy żadna linka, za to mam obtarcia po bokach główki ramy(fot.1) i na tylnym trójkącie(fot.2) 1. 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Schwefel, co si? sta?o ze stron? Giant Bicycles Club ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 no wlasnie niewczytuje stronki Giant Clubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Schwefel, co si? sta?o ze stron? Giant Bicycles Club ??? właśnie, znowu nie działa :? co do tego pierwszego zdjęcia czerwonej główki ramy to wynikiem takiego obtarcia jest efekt kręcenia kierwonicą i naciąganie się pancerza przy skręcie, który pracuje w każdą stronę podczas jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Nie no ja pi****le :dev2: Sorry za swoją wypowiedź ale mam dość admina tego serwa znów coś namieszał i teraz dochodzę co :sad: Wszystko do jutra będzie ok, tylko żeby nie stracić bazy danych bo wtedy wszystkie wasze konta zostaną skasowane. [ Dodano: 2005-08-13, 20:26 ] Zmieniłem serwer na którym stoi nasza www, teraz dzięki Auwo mamy 50MB i pewność, że więcej nie będzie awarii. Adres nie zmienił http://giant.xt.pl tylko dam przekierowanie na nowy serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 13 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Mi dalej nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Maniak, cierpliwości - walczymy z tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crackunim Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam! Po pierwsze przepraszam za dłuższą nieobecność [na pewno tęskniliście :wink:]. A teraz do rzeczy, Schwefel widzę, że naprawdę macie pecha co do strony klubu Gianta.. Przypominam, że ja ciągle służę miejscem na moim koncie Ftp [mogę dać 50 megabajtów, nieograniczoną liczbę kont Ftp i baz danych]. Jeżeli moja oferta Cię interesuję, napisz do mnie prywatną wiadomość. Torn, ja miałem bardzo podobną 'ranę' na moim poprzednim rowerku, ale z powodu porysowania podczas transportu na obóz.. :| Już chciałem to zgłosić organizatorom obozu, lecz niestety w ten sam dzień mój rowerek został skradziony.. :cry: W serwisie powiedziano mi, że lakier bez problemu to załatwi.. Pozdrawiam, Crackunim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 13 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 stronka obecnie pod tym adresem http://www.zanzibarium.livenet.pl/giant/news.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiko Napisano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 I teraz stronką śmiga jak należy, strona na starym servie wolniej działała teraz jest ROX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auwo Napisano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.