Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

było mówić odrazu.. myslałem ze nadal są dostępne... zresztą zawsze moge dać swoja rame do malowania i zrobia mi identyko :D chociaż dalej będzie z aluminium 6061 :)

I cała z aluminium :D w przeciwieństwie do tej którą kupiłem ;) że zacytuję z anglojęzycznej strony www

Giant XTC Mountain bike Super light triple butted AluxX SL 6013 front triangle, FluidForm™ top- and down tube, composite rear stays

• Mod Team

Ja jakos nie mam przekonnania do kompozytu. Wole kiedy rama jest cała z aluminium. pozatym producenci komponentów z karbonu i temu podobnych zalecają wymiane ich co roku z uwagi na zmięczenie materiału, czyli wychodzi ze powinienem co roku zmieniac rame za pare tysięcy ;-)

Dzisiaj wymieniłem firmową giętą kierownicę na elegancką prostą (prawie) Titec HellBent oraz oryginalne pedały na VP Pedals. Wcześniej zakupiłem okazyjnie i wymieniłem tylną V-kę na Deore XT oraz dorzuciłem licznik Sigma Sport Targa. Myślę, że mój Rincon może spokojnie dostać w nazwie przyrostek 'MOD' ;)

Na pierwszej focie widać niezły ubytek lakieru tuż nad dolną miską sterów :sad: Nieźle przydzwoniłeś w coś  :twisted:
W nic nie przydzwoniłem (na szczęście), a ten ubytek lakieru to obtarcie od pancerza linki (!). Wygląda to nieciekawie, a ja ciągle zapominam przykleić jakiejś osłony. Plusem jest to, że można zobaczyć na własne oczy z ilu warstw składa się lakier na ramach Gianta ;)

• Mod Team

Mi tez sie robi takie cos... ale nawoskowałem rame w tytm miejscu i w innych gdzie obierają linki i przestało sie rysowować :D nie musze zadnych najlejek dawać....

tylko czemu mi sie zdaje ze jam gorszy lakier niz inne gianty.. ten matowy to tak wygląda momętami jak by zapomnieli jeszcze jednej warstwy dać .. :eek:

...

tylko czemu mi sie zdaje ze jam gorszy lakier niz inne gianty.. ten matowy to tak wygląda momętami jak by zapomnieli jeszcze jednej warstwy dać .. :eek:

no to jest prawda ja widziałem nawet Sierry z matowym lakeirem, jak to beznadziejnie wyglądało, całkiem inny rower, naszczęście mam pierwsze wersje z połyskiem :D

Schwefel, co si? sta?o ze stron? Giant Bicycles Club ???

właśnie, znowu nie działa :?

co do tego pierwszego zdjęcia czerwonej główki ramy to wynikiem takiego obtarcia jest efekt kręcenia kierwonicą i naciąganie się pancerza przy skręcie, który pracuje w każdą stronę podczas jazdy.

Nie no ja pi****le :dev2: Sorry za swoją wypowiedź ale mam dość admina tego serwa znów coś namieszał i teraz dochodzę co :sad: Wszystko do jutra będzie ok, tylko żeby nie stracić bazy danych bo wtedy wszystkie wasze konta zostaną skasowane.

[ Dodano: 2005-08-13, 20:26 ]

Zmieniłem serwer na którym stoi nasza www, teraz dzięki Auwo mamy 50MB i pewność, że więcej nie będzie awarii. Adres nie zmienił http://giant.xt.pl tylko dam przekierowanie na nowy serw.

Witam!

Po pierwsze przepraszam za dłuższą nieobecność [na pewno tęskniliście :wink:]. A teraz do rzeczy, Schwefel widzę, że naprawdę macie pecha co do strony klubu Gianta.. Przypominam, że ja ciągle służę miejscem na moim koncie Ftp [mogę dać 50 megabajtów, nieograniczoną liczbę kont Ftp i baz danych]. Jeżeli moja oferta Cię interesuję, napisz do mnie prywatną wiadomość. Torn, ja miałem bardzo podobną 'ranę' na moim poprzednim rowerku, ale z powodu porysowania podczas transportu na obóz.. :| Już chciałem to zgłosić organizatorom obozu, lecz niestety w ten sam dzień mój rowerek został skradziony.. :cry: W serwisie powiedziano mi, że lakier bez problemu to załatwi..

Pozdrawiam, Crackunim. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...