Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Fajna szosówka. Zamierzam sobie coś w tym stylu złożyć, bo jak na razie jeżdżę z szosowcami na moim mtb... gg_krzywy.gif Zmieniłbym tylko siodełko na "mocno anorektyczne", ale to już są osobiste upodobania (no dobra, tak nakazuje moja skrzywiona psychika :twisted::lol:)

Zamierzam sobie coś w tym stylu złożyć

polecam.jeżeli coś trzeba służę pomocą :-D

jak na razie jeżdżę z szosowcami na moim mtb...

skądś to znam... sama tak pomykałam kawałek czasu i na dobre mi to wyszło patrząc z perspektywy czasu... na mtb więcej trzeba się napracować.

• Mod Team

Crackunim w tej chwili mam na rowerku obie przerzutki XT (wczesniej deore) i pedały spd 540-stki (seryjnie były 505 ale odrazu wymieniłem na zwykłe pedały z noskami). Oczywiście dodatki takie jak rogi, błotniki, kieszeń et cetera et cetera nie musze chyba wymieniać :wink:. Cała reszta jest seryjna ;-) Mam zamiar wymienić jeszcze hample i siodełko.. ale to jak kasa pozwoli.

Model amortyzatora jaki posiadam nie jest zadnym z tych które wymieniłeś poniweważ jest to wersja C . Sprawuje się średnio, przedewszystkim uważam ze jest dla mnie stanowczo za twardy. Mam ustawiony na minimum a reaguje jedynie na większe dziury ... nie przeszkadza mi to za bardzo nawet w niekórych przypadkach jest zaletą. Fajnie sie na nim skacze.. przy pracy nic nie puka nie stuka i nie syczy jak to ma miejsce w innnych amorach z ktorymi miałem doczynienia. Przy mocniejszym depnięciu lub też przy ostrym hamowaniu nie ugina sie niepotrzebnie i bardzo sobie to cenie. Oglnie nie jest zły .. bede musiał wymienić tylko olej. Mam nadzieje ze chociaz troche pomoze ci to w dokonaniu zakupu.

Strona www klubu - http://giantclub.mtraper.pl/

Honorowy członek:

Mieciu- Giant XtC SE2 2003 MOD

Giant Bicycles club:

1. Blue - Giant Rincon '04

2. Schwefel – tuningowany Giant Boulder D/S 2

3. Duckbill - Giant XtC 3 '04 MOD

4. DużyMarek - Giant Yukon 25

5. DaRochee - Giant Sierra'05 MOD

6. Qsy – tuningowany Giant XTC '05

7. Karolyfer - Giant Sierra'05 MOD

8. Jasiur - Giant Boulder SE

9. fununited - Giant Boulder 550

10. flower – Giant Boulder 880

11. ArTi69 – Giant Iguana

12. anubis – Giant Rincon '04

13. willys76 – Giant Terrago '04

14. maroani - Giant Warp DS2 Tuning

15. Matin – Giant Rincon '04

16. Wilu – Giant Iguana '05

17. makus - Giant Rincon '04

18. Gozdziu - Giant Yukon

19. Soulfly - Giant Sierra '05

20. gremlin - Giant Terrago FS '02

21. Mruce Dee - Giant Iguana '04

22. nikuss – Giant Iguana

23. Zaragoza - Giant Cadex 95'

24. torn - Giant Rincon '04

25. yak - tuningowany Giant xtc 3 '04

26. tomiko - Giant Rincon '04

27. von Lauenberg - Giant Sierra '05

28. karolaq - giant peleton 7200

29. Sławek - Giant XTC Team

30. gruczniak - Giant NRS3 05'

31. rafal77konin - Giant terrago 04'

32. brunon - Giant XTC4SE 03'

33. Arni_King - Giant GSR 400 '95 zmodernizowany

34. Maniak - Giant Terrago 05' MOD

35. Auwo - Giant Boulder Disc

36. Mały - Giant Yukon 04'

37. set - Giant Sedona 05'

38. Tooreck - Giant Coldrock

39. Soluk - Giant Boulder SE

40. Sayman - Giant GSR AluxX F/S

41. Morth - giant boulder se 06'

42. Serek_s91 - giant Boulder SE 04'

43. DamianYukon - Giant Yukon 05'

44. Crackunim - Giant Rincon Disc 05'

Witam!

Maniak, dzięki za opis. Mam jeszcze kilka pytań; Ile kosztowały te pedały Spd? Czy hamulce w twoim rowerze są hydrauliczne czy mechaniczne? Co do amortyzatora, to czy po pierwsze możesz mi powiedzieć ile ważysz? Następnie chciałbym wiedzieć ile kosztował twój amortyzator i ile wynosi jego skok? Jaki typ amortyzacji posiada ten amortyzator [sprężyna stalowa, sprężyna powietrzna itp.]? Ja zastanawiam się nad którymś z Rock Shox Pilot, lub nad Marzocchi MX Comp Air.. Przperaszam, że zadaję tyle pytań, ale chciałbym podjąć dobrą decyzję kupująć kolejne komponenty do mojego Gianta. ::smile::

Pozdrawiam, Crackunim. :)

Witam!

Blue, dzięki za odpowiedź, ja też raczej wybiorę Marzocchi.. A czy Ty możesz mi coś polecić z amortyzatorów, których używałeś/używasz teraz? Chodzi mi o amortyzator do XC o podobnych gabarytach jak modele, które wymieniłem w moim poprzednim poście, o cenie nie przekraczającej 12oo złotych.

Pozdrawiam, Crackunim. :)

Hmm ja nie duzo ujezdzalem, na chwilke mialem bombera bo przejachalem kilka metrow na rowerze bizona, ale wiele nie moge powiedziec... pierwsze wrazenie sprawial dobrze i ogolnie na 4um jest chwalony, o pilocie poprostu nie naczytalem zlych opinii, sam na nim nie jechałem. Sam jezdze na Manitou Mars C :) i jak dla mnie ten amorek jest super... z tym ze juz nie produkowany;).

damian gdybys poczytał pare stron wczesniej to byś wiedział ze giantclub.mtraper.pl to jest stara stronka.. to jest link do nowej strony: http://serv4u.sytes.net/giant/news.php

^^ta stronka jest moja i Schwefela, starej strony juz nie ma, kumpel server zlikwidował, ale dziwi mnie to ze strona jeszcze jest (wole nic nie zmieniać na starej stronce, bo sie na robie a strona zniknie) Oficjalna strona giant clubu bedzie zrobiona pod koniec Sierpnia.

pozdro

Witam!

Chodzi mi o amortyzator do XC o podobnych gabarytach jak modele, które wymieniłem w moim poprzednim poście, o cenie nie przekraczającej 12oo złotych.

Do 1200zł można znaleźć wersję ETA i według mnie to jest najlepszy wybór z serii MX. Łączy zalety obu wersji Coil i Air. Air jest dość twardy (sam go miałem i jest tak rzeczywiście ale dla mnie to był +) idealny na maratony, Coil jest najbardziej miekki z serii MX ale za to wytrzymały do zamiast sprężyny powietrznej ma stalową, dobry sprzęt do skoków. Jedyną wadą ETA jest to że nie występuje w wersji 85mm.

P.S. Crackunim mógłbyś zrobić logo na nową stronę:?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...