skrzynia Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Fajna szosówka. Zamierzam sobie coś w tym stylu złożyć, bo jak na razie jeżdżę z szosowcami na moim mtb... Zmieniłbym tylko siodełko na "mocno anorektyczne", ale to już są osobiste upodobania (no dobra, tak nakazuje moja skrzywiona psychika :twisted::lol:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Zamierzam sobie coś w tym stylu złożyć polecam.jeżeli coś trzeba służę pomocą :-D jak na razie jeżdżę z szosowcami na moim mtb... skądś to znam... sama tak pomykałam kawałek czasu i na dobre mi to wyszło patrząc z perspektywy czasu... na mtb więcej trzeba się napracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 5 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Crackunim w tej chwili mam na rowerku obie przerzutki XT (wczesniej deore) i pedały spd 540-stki (seryjnie były 505 ale odrazu wymieniłem na zwykłe pedały z noskami). Oczywiście dodatki takie jak rogi, błotniki, kieszeń et cetera et cetera nie musze chyba wymieniać :wink:. Cała reszta jest seryjna ;-) Mam zamiar wymienić jeszcze hample i siodełko.. ale to jak kasa pozwoli. Model amortyzatora jaki posiadam nie jest zadnym z tych które wymieniłeś poniweważ jest to wersja C . Sprawuje się średnio, przedewszystkim uważam ze jest dla mnie stanowczo za twardy. Mam ustawiony na minimum a reaguje jedynie na większe dziury ... nie przeszkadza mi to za bardzo nawet w niekórych przypadkach jest zaletą. Fajnie sie na nim skacze.. przy pracy nic nie puka nie stuka i nie syczy jak to ma miejsce w innnych amorach z ktorymi miałem doczynienia. Przy mocniejszym depnięciu lub też przy ostrym hamowaniu nie ugina sie niepotrzebnie i bardzo sobie to cenie. Oglnie nie jest zły .. bede musiał wymienić tylko olej. Mam nadzieje ze chociaz troche pomoze ci to w dokonaniu zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Strona www klubu - http://giantclub.mtraper.pl/ Honorowy członek: Mieciu- Giant XtC SE2 2003 MOD Giant Bicycles club: 1. Blue - Giant Rincon '04 2. Schwefel – tuningowany Giant Boulder D/S 2 3. Duckbill - Giant XtC 3 '04 MOD 4. DużyMarek - Giant Yukon 25 5. DaRochee - Giant Sierra'05 MOD 6. Qsy – tuningowany Giant XTC '05 7. Karolyfer - Giant Sierra'05 MOD 8. Jasiur - Giant Boulder SE 9. fununited - Giant Boulder 550 10. flower – Giant Boulder 880 11. ArTi69 – Giant Iguana 12. anubis – Giant Rincon '04 13. willys76 – Giant Terrago '04 14. maroani - Giant Warp DS2 Tuning 15. Matin – Giant Rincon '04 16. Wilu – Giant Iguana '05 17. makus - Giant Rincon '04 18. Gozdziu - Giant Yukon 19. Soulfly - Giant Sierra '05 20. gremlin - Giant Terrago FS '02 21. Mruce Dee - Giant Iguana '04 22. nikuss – Giant Iguana 23. Zaragoza - Giant Cadex 95' 24. torn - Giant Rincon '04 25. yak - tuningowany Giant xtc 3 '04 26. tomiko - Giant Rincon '04 27. von Lauenberg - Giant Sierra '05 28. karolaq - giant peleton 7200 29. Sławek - Giant XTC Team 30. gruczniak - Giant NRS3 05' 31. rafal77konin - Giant terrago 04' 32. brunon - Giant XTC4SE 03' 33. Arni_King - Giant GSR 400 '95 zmodernizowany 34. Maniak - Giant Terrago 05' MOD 35. Auwo - Giant Boulder Disc 36. Mały - Giant Yukon 04' 37. set - Giant Sedona 05' 38. Tooreck - Giant Coldrock 39. Soluk - Giant Boulder SE 40. Sayman - Giant GSR AluxX F/S 41. Morth - giant boulder se 06' 42. Serek_s91 - giant Boulder SE 04' 43. DamianYukon - Giant Yukon 05' 44. Crackunim - Giant Rincon Disc 05' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 bóg zapłać blue :-D jak dojdziemy do 50 to musimy to oblać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crackunim Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam! Maniak, dzięki za opis. Mam jeszcze kilka pytań; Ile kosztowały te pedały Spd? Czy hamulce w twoim rowerze są hydrauliczne czy mechaniczne? Co do amortyzatora, to czy po pierwsze możesz mi powiedzieć ile ważysz? Następnie chciałbym wiedzieć ile kosztował twój amortyzator i ile wynosi jego skok? Jaki typ amortyzacji posiada ten amortyzator [sprężyna stalowa, sprężyna powietrzna itp.]? Ja zastanawiam się nad którymś z Rock Shox Pilot, lub nad Marzocchi MX Comp Air.. Przperaszam, że zadaję tyle pytań, ale chciałbym podjąć dobrą decyzję kupująć kolejne komponenty do mojego Gianta. ::smile:: Pozdrawiam, Crackunim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 POczytaj 4um za pedalce dał 125 zł+przesyłka[allegro] , ja bym bral bombera ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crackunim Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam! Blue, dzięki za odpowiedź, ja też raczej wybiorę Marzocchi.. A czy Ty możesz mi coś polecić z amortyzatorów, których używałeś/używasz teraz? Chodzi mi o amortyzator do XC o podobnych gabarytach jak modele, które wymieniłem w moim poprzednim poście, o cenie nie przekraczającej 12oo złotych. Pozdrawiam, Crackunim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 5 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Pod tym linkiem widniejeSpecyfikacja Terrago Co do cen możesz sie zorientowac na allegro . Specyfikacje amorka możesz sprawdzić TU Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 5 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Hmm ja nie duzo ujezdzalem, na chwilke mialem bombera bo przejachalem kilka metrow na rowerze bizona, ale wiele nie moge powiedziec... pierwsze wrazenie sprawial dobrze i ogolnie na 4um jest chwalony, o pilocie poprostu nie naczytalem zlych opinii, sam na nim nie jechałem. Sam jezdze na Manitou Mars C i jak dla mnie ten amorek jest super... z tym ze juz nie produkowany;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Co jest z tą stoną Giant klubu :?: znowu inny wygląd i znowu sie rejestrowałem i znowu nie ma mojego konta co jest :?: :shock: :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 no wlasnie co jest... wyglada na to ze Tomikozalozyl druga stronke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiko Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 damian gdybys poczytał pare stron wczesniej to byś wiedział ze giantclub.mtraper.pl to jest stara stronka.. to jest link do nowej strony: http://serv4u.sytes.net/giant/news.php ^^ta stronka jest moja i Schwefela, starej strony juz nie ma, kumpel server zlikwidował, ale dziwi mnie to ze strona jeszcze jest (wole nic nie zmieniać na starej stronce, bo sie na robie a strona zniknie) Oficjalna strona giant clubu bedzie zrobiona pod koniec Sierpnia. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam!Chodzi mi o amortyzator do XC o podobnych gabarytach jak modele, które wymieniłem w moim poprzednim poście, o cenie nie przekraczającej 12oo złotych. Do 1200zł można znaleźć wersję ETA i według mnie to jest najlepszy wybór z serii MX. Łączy zalety obu wersji Coil i Air. Air jest dość twardy (sam go miałem i jest tak rzeczywiście ale dla mnie to był +) idealny na maratony, Coil jest najbardziej miekki z serii MX ale za to wytrzymały do zamiast sprężyny powietrznej ma stalową, dobry sprzęt do skoków. Jedyną wadą ETA jest to że nie występuje w wersji 85mm. P.S. Crackunim mógłbyś zrobić logo na nową stronę:?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 wiogole to ja bym bral z a taką kase RS duke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 dla łatwiejszego zapamiętania adresu strony założyłem alias, aktualny adres to: http://giant.xt.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiko Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Wejdźcie na http://giant.xt.pl i powiedzcie co mamy jeszcze zrobic z Schwefelem Chcemy aby wam się podobała strona xD niech wypowiadają sie nawet userzy z innych clubów pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Przydałoby się jakieś fajne logo jak na tej poprzedniej, no i reszta wygląda ok, oprócz pustych (prawie:)) działów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=514632 Dać tą fotkę do galerii :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiko Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Gdybys mógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Wsadzone do galerii :-D Tylko denerwuje mnie ten napis "pink bike" w rogu foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 To ja pisałem tylko mnie wylogowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 8 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Moim zdaniem podkład(tło) strony mogłby być troche jaśniejszy. Wogle logo sie nie wyświetla. Czy tylko mi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Przydałoby się jakieś fajne logo jak na tej poprzedniej, no i reszta wygląda ok, oprócz pustych (prawie:)) działów no logo musi być, tamto poprzednie było wporzo, a działy tematyczne z czasem się zapełni panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Moge je dać ale kolorystyka nie pasuje :-? [ Dodano: 2005-08-09, 00:26 ] Zrobione :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.