Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Po dzisiejszych zmianach z Boulder Disc-a została tylko rama, hamulce, sztyca i siodło :P

Przerzutki i kasetę wymieniłem na XT'2005, korbę i piastę tylną na LX'2005, łańcuch XT, manetki Dual Control LX'2005, kierownica Guizzo :P

I jak teraz nazwać swojego bike-a ?!

Załatwiłem nam serwa na www ale ilość miejsca na www zależy od nas na razie mamy 100MB ale im lepszą stronę uda nam się zrobić tym więcej będziemy dostawali MB, więc zachęcam do pisania artykułów o Waszych bikach i testach sprzętu, trzeba także zrobić galerię naszych bików. Koniec prac przy www planuję na koniec wakacji.

P.S. Jak macie jakieś teksty to przysyłajcie na gg albo na maila to dam na stronę. Mogę się zająć tylko pisaniem i obsługą fusiona ale w grafice to już leżę i kwiczę :D

Będzie poślizg z otwarciem www, bo tak jak Tomiko mówił baza danych została zablokowana , przekompinowaliśmy trochę z instalacjami różnych systemów portalowych (był PHP-Fusion ale został zmieniony na JP2,a gdy ten nie działał znów fusion). Biorę całą winę na siebie i dopilnuję żeby zrobić bazę zaraz jak admin wróci.

Mieliście jakieś problemy z serwisem Giant'a???

Bo ja mam taki problem że łapię luzy na suporcie. Raz już (tuz po przeglądzie gwarancyjnym) złapałem i oddałem z powrotem do serwisu. Na drugi dzień mi dokrecili i było spoko. Ale tylko na dwa miechy. Teraz znów ta sama historia wieć znów oddałem. Ciekaw jestem co zrobią - pewnie to samo.

Ale chodzi mi głównie o to że napisałem do GIANT POLSKA maila takiej treści:

Mam taki problem w Rinconie 2005. Zakupiłem go w kwietniu b.r. po obowiązkowym przeglądzie gwarancyjnym wykryłem luzy na suporcie. (co było wyczuwalne zaróno podczas jazy jak i przy ręcznym sprawdzeniu poprzez poprzeczne ruszanie korbami).

Zaprowadziłem więc z powrotem rower do serwisu gdzie na drugi dzień mogłem odebrać z wyregulowanym suportem - luzów już nie było.

Niestety aktualnie teraz te luzy znów powstały - takie same jak ostatnio.

I teraz nie wiem gdzie leży wina tych luzów. Czy to jest wdaliwy suport czy znów się poluzowało - co jest trochę dziwne i nie bardzo możliwe wydaje mi się... Tak się składa że kupowałem w tym samym czasie dwa takie rowery i w drugim oczywiście był ten problem ale po wyregulowaniu (w tym samym czasie po pierwszym przeglądzie) już go nie ma i mam nadzieję ze nie będzie. A obydwa rowery były mniej więcej użytkowane z taką samą intensywnością.

Zgodnie z warunkami gwarancji " nie uważa się za naprawy gwarancyjne: regulacji roweru, dokręcania połączeń śrubowych w tym luzów " itd...

To znaczy że takie luzy bede miał cały czas i nie mogą w żaden sposób reklamować. Przecież to nie możliwe żeby przy sprwnym suporcie - czy śrubie trzeba było co miesiąc - albo dwa - dokręcać suport.

Moze poprostu ten suport ma jakąś wadę i należyu go wymienić. Naogól jeżeli ustarke występuje kilkakrotnie i nie można jej usunąć należy się wymiana częsci na nową.

Taką kolejną już regulację powinienem mieć odpisaną w karcie gwarancyjnej?? Bo jak później udowaodnie że ta usterka występuje już nie poraz pierwszy.

-------------------------------------------------------------

Na to oni odpisali mi :

Aby uniknąć przy połączeniach śrubowych samoistnego odkręcania powinno się zastosować środek o nazwie „LOCTITE”.

Daje on solidność połączenia gwintu i możliwość ponownego odkręcenia w razie potrzeby. Środek ten używany jest podczas montażu roweru. Zastosowanie go zapobiega odkręcaniu się połączeń śrubowych.

--------------------------------------------------------------

No bardzo ciekawe. Nic mi nie wyjaśnili a skoro jak napisali że przy montażu używają tego środka to dalczego mam problem i to juz poraz drugi.!!!!!???? :-(

Poprostu olewaja sobie nieźle!

Nie wiecie czy jeżeli chodzi o rowery tez jest taka sprawa zę jezeli usterka powtarza sie 4 razy to należy się wymiana części na nową.???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...