Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, ja też chce do klubu,przyjmiecje? :-)

Śmigam na czerwonym Boulder SE '04 chyba takim jak ma Jasiur,ale jedyną przeróbką jak na razie było zamontowanie pedałów SPD,brak kasy,a jak już się coś odłoży to są "ważniejsze wydatki".

I tu pytanie do Jasiur-a (i nie tylko): jle kasy musze przygotować na wymianę osprzętu z Altusa na Deore, Dore LX? Robiłeś w serwisie na Spójni?

Pozdrawiam

Paweł

P.S. Jasiur jaka dzielnica i ulica tego servisu na "Spójni"

Żoliborz, Wybrzeże Gdyńskie 2. Zreszta po szczegoly zapraszam TUTAJ

I tu pytanie do Jasiura (i nie tylko): jle kasy musze przygotować na wymianę osprzętu z Altusa na Deore, Dore LX? Robiłeś w serwisie na Spójni?

Ja to zrobilem w dwoch etapcach. Najpierw wymienilem wszystko co niezbedne do zmiany przerzutek, czyli kasete, lancuch, manetki, piaste (zmienilem na 3x9 przelozen wiec niezbedna byla zmiana piasty). PIerwsze 3 czesci sa Deore. Razem wyszlo ok. 500 zl. POtem dokupilem sobie obie przerzutki LX bodaj z 2003 roku i zaplacilem ok 320. Robilem wszystko na spojni. Serwis b dobry, zakladaja wszystko w przeciagu maksymalnie 3 dni (tzn przy pierwszej wymianie az tyle, bo trza bylo zaplesc kolo na nowa piaste, a to troche zmudne ;) )

Niestety fotki zaamieszcze jutro, bo nie dysponuje teraz cyfrowka ;/

Witam wszytkich!!! Tez mam Gianta. To jedynie sluszna firma :) siostra ma Gianta i klub w ktorym jezdze ma Gianty :D Ponadto na koszulkach mamy wypasiony napis z tylu GIANT TEAM 8)

Pozdrawiam wszystkich z jedynie slusznym rowerem :wink:

No ba, wiadomo Giant 4EVER :)

No, to sie doczekalem. Wreszcie mam swoj amor :) Na razie dam jedno zdjecie, bo an tyle mi nienaladowana bateria w aparacie pozwolila. Jak mi sie naladuje to zarzuce wiecej.

dscn22485xg.th.jpg <--- Kliknij w obrazek aby powiekszyc

Ty no full wypas ten amorek, wygląd niczym Marzoch 8) Ile on ma skoku bo nie chce mi się wertować kotalogu :?: Chyba 80-115mm jak źle to mnie popraw.

Qsy prosta instrukcja:

-wysyłasz fotke na http://www.imageshack.us/

-piszesz post i klikasz na Img u góry

-w okienku wpisujesz adres do Twojej foty http://www.imageshack.us/.........

I to koniec :wink: [/b]

Chyba 80-115mm jak źle to mnie popraw.

Na rozdzialce do 115, ale ma jeszcze 10 negatywnego, a wiec razem 80-125 :)

Jeszcze ma regulacje tlumienia powrotu ale musze dojsc do tego jak sie ja reguluje porzadnie :|

A tak to powiem, ze zdejmowanie kola na sztywnej osce jest dziwne :) Duzo bardziej klopotliwe niz na tradycyjnych.

Heja! Jestem z gór i też mam rower f-my GIANT. Teoretycznie jest to Boulder 880, ale faktycznie to nie źle wypasiona maszyna (jak dla mnie). Tylko rama pozostała bo ładna i naprawdę dobra. Pozostałe to przerzutki p/t Deore XT manetki Grip Shift najwyższy model SRAM - Rocket (eXtra polecam!), oponki Maxxis, hamulce V brake Deore no i amorek Rock Shox Pilor XC, środek suportu Deore LX itd. *c.d. nastąpi*

Prześlę kiedyś fotki. Mam nadzieję, że się załapię do tego klubu.

Jak klub to może jakiś zlot? Ostatnio namówiłem kumpla, który się przesiadł z Meridy Matts Sports na Giant-a NRS 2 za ponad 6 kawałków. To się nazywa dar przekonywania :lol: POzdRAwiAM

nie wiem czy ful to najlepsze rozwiązanie na maratony?

tez sie kiedys zastanawialem na tym... i tak sobie wymyslilem ze chyba nie ma zadnych "przeciw" ku zakupowi full'a... zeby tylko blokada skoku na tylnym amorku byla (na pzednim tez oczywiscie)... ale tez doszedlem do wniosku ze chyba full jest mi zupelnie nie potrzebny...

moze kiedys jak bede mial kilka tysiakow na zbyciu to sobie fulla zafunduje... na razie to na koszulke xc-zone musze odkladac :grin: :grin:

EDIT:

PS

sorki za maly OT... :oops: :oops: juz nie bede :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...