ProKreator Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Hmm Użytkuję Epicona 09 już od jakiś 2 tyś i nie widzę aby sie coś działo. Czułość też uważam, że jest na dość wysokim poziomie jak za tę cenę. Pomijam wagę, która przy Torze jest lekkuśna jak piórko. Teraz zaczynam użytkować Epicona z tarczami zobaczymy co się będzie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Jeszcze raz się podczepię. Pytanie w kwestii trwałości/szczelności amortyzatora powietrznego tora - epicon. Pytam bo ważę 90-95kg w zależności od pory roku. Przy takiej wadze trzeba dmuchnąć w amora trochę więcej. Czy to ma wpływ na szczelność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 NieNie- Suntour i tak zawyża cisnienia,więc możesz byc spkojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Z tym zawyżaniem to prawda, dla takiego słonia jak ja z ustawianiami zgodnymi z zaleceniami producenta amor jest twardy jak orzech w grudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Regulacja Epicona. Waga 90-95. Kupiłem zamontowałem, sprawdziłem- ciut twardo. Palcem upuściłem ciut ciśnienia w domyśle mając, że i tak musze kupić pompkę i tak już mija prawie rok a pompki nie kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 24 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Regulacja Epicona. Waga 90-95. Kupiłem zamontowałem, sprawdziłem- ciut twardo. Palcem upuściłem ciut ciśnienia w domyśle mając, że i tak musze kupić pompkę i tak już mija prawie rok a pompki nie kupiłem. Toś farciarz z wyczuciem bo u mnie jedno naciśnięcie zaworka i cały luft poszedł. Czy dobrze rozumiem że amor trzyma powietrze już rok, czy po prostu nie sprawdzałeś jakie masz ciśnienie bo nie masz pompki. Pytam bo nabyłem z mieszanymi uczuciami powietrzny (miał być sprężynowy) no i sprawdzam jak długo bez dopompowywania trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 24 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Michuuu, mój Epicon przez okres ponad trzech lat tylko raz wymagał dopompowania. A jeśli będziesz go regularnie i prawidłowo serwisował- mozesz zapomnieć o problemach związanych z nieszczelnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Generalnie trzyma i nie był pompowany . Regularnie brunox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Mam dylemat co do wyboru amortyzatora. Ze względów budżetowych będzie to tak jak w temacie Epicon (rocznik 2011 lub 2012) lub Tora (tutaj rocznik mniej ważny). W przypadku Tory czytałem coś nt. Motion Control, ale do końca nie wiem jak się to ma do Tory bez tego systemu, czy wart jest aż takich pieniędzy? Rozumiem, że ta -> http://allegro.pl/rock-shox-tora-sl-air-poplock-100mm-dsc-okazja-i1814667627.html jest bez MC ? Czy wszystkie Tory 318 Solo Air mają MC ? Czy Tora Race ( -> http://allegro.pl/amortyzator-widelec-rock-shox-tora-race-disc-i1810253666.html ) jest dużo lepsza od tej z linka powyżej ? I jeszcze jedno pytanie, poczytałem kilka tematów na forum, ale szczerze powiedziawszy im wiecej przeczytałem tym mniej wiedziałem. Jak wygląda porównanie Tora bez MC vs. Tora z MC vs. Epicon 2011 ? (wszystkie powietrzne) Mam 67 kg wagi, jeżdżę po lasach, trochę po kamieniach więc nie zawsze ten teren jest bardzo równy, pozatym będę chciał w przyszłym roku wyskoczyć kilka razy w góry. Na wadze zbytnio mi nie zależy, ważne dla mnie są trwałość i kultura pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 za prawie tysiaka TORY bym nie wziął, nie jest tyle warta. Ale sprawdzałem u znajomego Epicona 09 i TORA moim zdaniem lepiej pracuje, być może ze względu na lepszy tłumik. Aha... i żadna Tora nie waży mniej niż 2 KG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.