szatan21292 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Witam. Zamierzam kupić pompkę author AAP cross 2 http://www.synkros.pl/product-pol-743-Pompka-AUTHOR-AAP-Cross-2.html przeważnie w terenie koła pompowałem ręczną pompką ale bez " wężyka" przez co było to dość kłopotliwe i zastanawiam się jak spisuje się ta pompka authora? jeśli ktoś z was ją posiada to bardzo bym prosił o jaką opinie, wydajność, niezawodność, oraz poręczność owego sprzętu. pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że pomożecie
BananaMuffin Napisano 29 Marca 2011 Napisano 29 Marca 2011 Witam, Podbijam i przyłączam się do pytania dot. owej pompki. Rozglądałem się ostatnio za pompkami ręcznymi i natrafiłem m.in. na tą pompeczkę, która mnie zainteresowała . Czy ktoś ją ma? Czy mógłby napisać coś o niej? pozdrawiam
plmatrix Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, Podbijam i przyłączam się do pytania dot. owej pompki. Rozglądałem się ostatnio za pompkami ręcznymi i natrafiłem m.in. na tą pompeczkę, która mnie zainteresowała . Czy ktoś ją ma? Czy mógłby napisać coś o niej? pozdrawiam ja polecam taką: http://www.velo.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=2872 rewelacja jakosciowa a cena śmieszna, co prawda wykonana z plastiky ale dobrej jakosci, nic sie nie dzieje wczesniej miałem aluminiową kellysa i padła uszczelka po 5 misiącach
BananaMuffin Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź i propozycję. W sumie nie mogłem się doczekać i zakupiłem już tego Authora . Bardzo spodobała mi się możliwość rozstawienia jej na ziemi i podłączenia wężykiem, i to, że jest dość długa (większy cylinder). Taka nożna pompka w wersji mini, bez ciśnieniomierza. Przedtem używałem zwykłą pompkę Beton za 20 PLN. Nie mogłem patrzeć jak przy pompowaniu jeździłem wentylem na wszystkie strony, no i musiałem się namachać troszkę . Porównując z tamtą pompką muszę przyznać, że pompowanie koła tym Authorem to czysta przyjemność . Także jestem zadowolony z zakupu. Pozdro
Grzech76 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Witam! Czy ktoś jeszcze może coś więcej napisać o tej pompce, jak się sprawuje po dłuższym okresie czasu i czy można ją mocować pod bidon? Cena jest do przełknięcia a ja często jeżdżę na wycieczki całą rodzinką i trochę tego pompowania jest. Pozdrawiam Grzegorz
rzezniol Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Witam! Mam taką pompke od pół roku ... ale nie author cross 2 tylko kellys classic ... http://kellysbike.com/index.php?id=pl_accessories_detail&product_id=27592&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=180 Jak byłem w sklepie dostałem obie do ręki, jedyna różnica jaka miedzy nimi była to cena ... Kellys był tańszy. A skoro nie ma różnicy to po co przepłacać ... Pompka jak za tą cene sprawdza sie idealnie ... bez problemu potrafi napchać do koła tyle ile potrzebuje (miedzy 3,5 a 4 atm.) ... Wężyk mocno ułatwia sprawe ... Przez te pół roku nie zauważyłem zby sie z nią coś działo niepokojącego ... Moim skromnym pieniądze warte wydania ... Fakt w życiu nie kupowałem zbyt wiele pompek żeby do czegos ją porównać, ale dla mnie wystarczające jest to ze ta pompka robi to co do niej należy. Wiem też ze już nigdy nie kupie pompki bez wężyka . Pozdro
BananaMuffin Napisano 23 Września 2011 Napisano 23 Września 2011 Witaj, Generalnie pompkę używałem bardzo krótko. Tak mniej więcej przez miesiąc, co tydzień, dwa, do utrzymywania odpowiedniego ciśnienia w oponie, do czasu zakupu pompki podłogowej. Od tamtego czasu już jej nie używałem. Wożę ją tylko ze sobą, by mieć czym się poratować gdy mi dętka strzeli na przejażdżce. Jeżeli chodzi o wydajność, to nie wiem ile z tej pompki da się wycisnąć. W moim przypadku pompowanie kończyło się na max 4,5 bara. Może ponad 5 da radę... Ale raczej nie będzie to wiele powyżej 5. Tak można ją mocować pod koszyk bidonu. W zestawie jest odpowiedni zaczep mocujący, oraz pasek, którym można do zaczepu pompkę przymocować, co by jej nie zgubić . Ale z tego co piszesz, to nie wiem czy bardziej Twoim potrzebom nie będzie odpowiadać pompka podłogowa. Oczywiście przy założeniu, że masz jakąś tam ręczną pompkę rezerwową, którą możesz ze sobą wozić, i wykorzystać w razie potrzeby. W porównaniu z tą czy inną pompką ręczną, doprowadzisz ciśnienie w oponach do odpowiedniej wartości we wszystkich rowerach bez większego wysiłku. Tyle, że tu już niestety problemem może być cena takiej pompki... Bo jeżeli nie masz innej pompki, to przy tak częstym użytkowaniu, to po pewnym czasie sam będziesz mógł nam powiedzieć czy pompka ta była dobrym zakupem. pozdro
Grzech76 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Witam! Dzięki za odpowiedzi. Widziałem tą pompkę i jak dla mnie jest jednak trochę za duża jak na pompkę pomocniczą, wożona przy rowerze. Posiadam w domu kompresor i szukam jednak czegoś mniejszego. Kolega z forum Przeor (dziękuję) pomógł mi zapoznać się z testem pompek. Wybrałem model pompki Lezyne HV Drive M. W teście brał udział mniejszy brat model HV Drive S. Pompka pierwsze testy przeszła i jak na razie jestem w 100% zadowolony. Pozdrawiam Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.