Wawrus Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Czy istnieje jakaś różnica w działaniu manetek RS'a poplock i pushlock? Wiem że różnią się użytymi materiałami na korzyść pushlocka. Natomiast ze zdjęć w internecie nie mogę dojść jak działa zwolnienie blokady. Nie widzę przycisku zwalniającego. Poza tym czy sposób mocowania na kierownicy się czymś różni? I czy w pushlock jest manetka prawa lub lewa? Różnicy w cenie nie ma (przynajmniej w centrumrowerowe.pl)
ulvgar Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Poplock blokujesz dźwignią a zwalniasz przyciskiem, tu manetka jest lewa jak i prawa. Pushlock blokujesz dźwignią a żeby zwolnić blokadę naciskasz ją raz jeszcze (jak np. długopis). Manetka też jest prawa i lewa ale ma nieco inne ustawieni - można ją przykręcić równolegle do kierownicy, prostopadle, jak i (przy użyciu odpowiedniego adaptera) przykręcić do matchmakerów. To powinno dać Ci obraz tego wszystkiego
razorjack Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 pushlock nie ma wersji z regulacją kompresji (odpowiednik poplock adjust). ktoś używał więcej tej regulacji kompresji na manetce ?
prezi Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 pushlock nie ma wersji z regulacją kompresji (odpowiednik poplock adjust). ktoś używał więcej tej regulacji kompresji na manetce ? Odświeżę temat: regulacja kompresji na manetce do syf. TEGO NIE WOLNO KUPOWAĆ.
prezi Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 ?? Coś więcej na ten temat? Pisałem o tym w innym temacie. Regulacja to śruba ALUMINIOWA. Chciałem ustawić kompresję w połowie i śruba strzeliła. Innymi słowy nie udało mi się wyjechać z domu z regulacją. W dodatku pokrętło jest tak głupie, że rani palce -- założenie jest takie, że to nie będzie używane/będzie używane raz w roku.
razorjack Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 hm... miałem poploca adjust i nie pamiętam żeby było tam cokolwiek co mogłoby ranić. zwykła dźwignia i guziczek (a na wierzchu pokrętło - które na ogół ustawia się raz na daną trasę i zapomina)
prezi Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 hm... miałem poploca adjust i nie pamiętam żeby było tam cokolwiek co mogłoby ranić. zwykła dźwignia i guziczek (a na wierzchu pokrętło - które na ogół ustawia się raz na daną trasę i zapomina) To się zgadza. Ustawiłem raz.Pokrętło jest bardzo niskie. W żadnym razie nie przypomina tego pokrętła przy klamce XT2008 czy innych. Nie mam roweru od dziś i różne rzeczy regulowałem. Ale to ustawiłem raz i mam pocięte palce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.