Dergu Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Witam Uzbierałem trochę funduszy 1600 zł i planuję zakup roweru na nowy sezon. Ważę 65kg i mam 170 cm zwrostu (nadal rosnę). Rower przeznaczony jest do jazdy po asfalcie, po lasach i po polach. Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/item903441350_rower_unibike_evolution_21_2009_wyprzedaz.html Rower byłby kupowany w sklepie w Rzeszowie w cenie 1450-1500zł około jeszcze się ponegocjuję ;P Proszę o wypowiedź Pozdrawiam Krzysiek
Qamal Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Ta rama jest za duza dla ciebie. Moj kolega ma podobny wzrost i 17 mu pasuje a 19 byla za duzo bo mierzyl.
WaGiant Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Rama 21" na pewno bedzie za duża . Musiał byś ze 20 cm urosnąć . Jeśli chcesz jeździć po asfalcie i lekkim terenie zastanów się czy koniecznie chcesz górala . Może lepszy będzie cross ? No chyba , że planujesz jednak góry . A co do roweru- o amorku nic nie wiem , reszta nie jest zła .
Cuberider Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 W tej cenie to dobry wybór, będziesz zadowolony, ale musisz się przymierzyć koniecznie do 17 i 19" aby dokonać właściwego wyboru
rastatajm Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Proponuję jeszcze rozpatrzyć Krossa Level A2 XT lub A4: Mój odnośnik Mój odnośnik
afly Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 MTB nigdy nie da takiego konfortu poruszania się po mieście jak Cross, chociaż osobiście MTB szybciej się przemieszczam
Dergu Napisano 9 Lutego 2010 Autor Napisano 9 Lutego 2010 Ja wolę MTB Po lesie nie pośmigam za bardzo na crossie. A co do tych 2 krossów z t-bike.pl Nie mam przekonania do sklepów internetowych. W razie jakiś problemów ze sprzętem nie mam w Rzeszowie darmowego serwisu gdyby się coś działo. Za wszystko trzeba płacić niestety. I dlatego wolałbym Unibike'a (serwis i sklep "pod nosem") Pozdrawiam
afly Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 W Rzeszowię masz 3 punkty serwisowe/gwarancyjne Kross`a. Co do ogólnej gwarancji, przydatna jest ona tylko na ramę, w przypadku sprzętu producent pisze ze ulega naturalnemu zużyciu i nie może brać za niego odpowiedzialności. Kupując rower u siebie na miejscu możesz liczyć na jego wyregulowanie - więcej zalet nie widzę.
adam666 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Kolejny temat, w którym mogę napisać jedno... WHEELER PRO 39 akurat na aukcji jest rama 17,5"... Patrzyłem ostatnio ceny na ceneo... i zauważyłem rower Kelly's Salamander w cenie 1579pln bardzo mocny sprzęt i pewnie zeszli by z ceny. Pozdrawiam Link do aukcji z wheelerem: http://allegro.pl/item903405463_rower_mtb_wheeler_pro39_deore_avid_xcr_super_cena.html
XeNeX Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Prawdę mówiąc nie wiem co takiego jest w tym WHEELER PRO 39, nie licząc hamulców. Może rama jest taka dobra, czy chodzi o to ze jest "firmowy"? Za 1600 polecał bym Kross A4 2009.
adam666 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Moze to że rama jest OPATENTOWANA przez wheelera, co za tym idzie technologia była badana i poddawana testom. Osprzęt jest dobrany sensownie ( a nie XT tylna przerzutka a rower na stefach i acera ). Moze to że ma bardzo dobry amor i detale takie jak uszczelniane pancerze? Nie mowie o kołach..
afly Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Moze to że ma bardzo dobry amor i detale takie jak uszczelniane pancerze? Nie mowie o kołach.. Amortyzator w tej cenie jest znośny ale nie dobry, dobrze że o kołach nie mówisz bo obręcze NO NAME do tego ani słowa o piastach i szprychach.
rastatajm Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Moze to że rama jest OPATENTOWANA przez wheelera, co za tym idzie technologia była badana i poddawana testom. Osprzęt jest dobrany sensownie ( a nie XT tylna przerzutka a rower na stefach i acera ). Moze to że ma bardzo dobry amor i detale takie jak uszczelniane pancerze? Nie mowie o kołach.. A cóż w niej jest szczególnego, odrażniającego ją od innych ram? technologia taka sama jak w innych ramach... Osprzęt gorzej dobrany, bo 8sp, a nie 9sp tak jak w A4...Amor tej samej półki, a nawet deko gorszy z uwagi na markę. A te uszczelnienia pancerzy to częściej niż rzadziej zamulują pracę napędu. O kołach...przecież nawet nie wiemy jakie piasty, chyba, że jestem ślepy... Hamulce owszem bardzo spoko.
XeNeX Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Wymienię tylko te rzeczy, które moim zdaniem dany rower ma lepsze w porównaniu z drugim: Kross A4 2009: Amortyzator Rock Shock Dart 2, Biegi 27, Manetki Shimano Deore, Korba Trvativ X-FLOW, Kaseta Sram PG-950 9-speed Wheeler PRO39: Hamulce AVID JUICY 3, Pancerze Jagwire, uszczelniane Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy nie wiem, która ram jest lepsza, co do kół nie ma danych na stronie (piasty, szprychy, o obręczach jest tylko wspomniane jakie są a nie ma konkretnie danej nazwy) Nie porównuję takich rzeczy jak kierownica, sidło, pedały, sztyca, chwyty, opony itp...
Fenthin Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Moze to że rama jest OPATENTOWANA przez wheelera, co za tym idzie technologia była badana i poddawana testom. Osprzęt jest dobrany sensownie ( a nie XT tylna przerzutka a rower na stefach i acera ). Moze to że ma bardzo dobry amor i detale takie jak uszczelniane pancerze? Nie mowie o kołach.. A ramy innych producentów nie są testowane? Pomijam oczywiście testy dopuszczające rower do sprzedaży, bo to w Polsce nawet makrokesz przejdzie. Kross A4 2009 jest według mnie lepszym rozwiązaniem. Rama sprawdzona, a w przypadku wymiany napędu zawsze to mniej wydatków.
afly Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Co do ramy sprawdzonej - z tym bym uważał ponieważ rama jest dopiero w modelach od roku 2009, co nie zmienia faktu że w różnych magazynach rowerowych zebrala same pozytywne opinie i w tej cenie jest jedną z lepszych opcji - braku sztywności na pewno jej zarzucić nie można.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.