arroyo Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam! Przymierzam się do zakupu bluzy/kurtki na okres przejściowy tj. wiosenno-jesienny. Interesuje mnie, aby kurtka taka była wiatroszczelna i umożliwiała komfortową jazdę w temperaturach 0-15 stopni (uwzględniając stosowanie dodatkowej warstwy odzieży pod spodem). Na allegro znalazłem dwie interesujące mnie propozycje: Kurtka zimowa z membraną Saxobank http://www.allegro.pl/item909644274_kurtka_kolarska_zimowa_z_membrana_saxobank.html Rogelli Merano http://www.allegro.pl/item912891588_kurtka_zimowa_rogelli_merano_black_centrumrowerowe.html W przypadku rogelli merano poczytałem opinie i testy użytkowników, obawiam się, że taka bluza może okazać się zbyt ciepła, nie potrafię niestety znaleźć opinii o pierwszej opcji, czyli kurtce saxobank. W największej mierze zależy mi na ochronie przed wiatrem gdyż to właśnie on jest źródłem wszelkich niemiłych niespodzianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Naprawdę zero informacji na temat kurtki z pierwszego linku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Naprawdę zero informacji na temat kurtki z pierwszego linku? ta kurtka z pierwszego linku to "podróba""replika" crafta z SaxoBank'u Robi je firma z łodzi TopPrint, idzie ją u nich na miejscu kupić za około 100zł jak z jej jakością nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie wiem jak SaxoBank ale w Rogelli (mam taką) na pewno się ugotujesz. Ja od zera w górę to po 2 km rozpinam zamek, a przy 10 stopniach to nie da się w tym jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Właśnie, przede wszystkim interesuje mnie wiatroszczelność bo nie znoszę tego gdy chociażby lekko spocony wyjadę z lasu lub jest akurat jakiś zjazd i chłodny wiatr wieje mi prosto w klatkę oraz ramiona, albo zawiewa plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 witam już pisałem na temat tych kurtek, mam takową model Discovery, są na pewno wiatroszczelne i wodoszczelne, ale w wyższych temp. na pewno sie mocno spocisz, jeżeli chcesz kurtkę na wiosnę to tej nie polecam, ale na temp +5 do -7( do takiej temp. jeździłem ) na pewno będzie ok, pewnie nawet w niższej temp. sie sprawdzi,, jedynie to że nawet w minusowej temp po prostu po 2 godz ja jestem spocony.. , jakość wykonania bdb, uwaga a rozmiar , normalnie kupuje kurtki i bluzy w rozmiarze L, tą kupiłem XL i jest na styk... .,, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Jeżeli chcesz mieć coś na cieplejsze dni to może kurtka z odpinanymi rękawami będzie dobra np. kurtka Berkner Functional http://www.allegro.pl/item911462670_kurtka_zimowa_berkner_functional.html Mam tą kurtkę, tylko starszy model z podszewką z polaru i jest naprawdę dobra. Identyczną jak ta na allegro ma mój kumpel i też sobie chwali. Kurtka spokojnie sprawdza się też w zimę przy takiej pogodzie jak teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Mam coś podobnego z przeznaczeniem na okres jesień/wiosna, na odpinanych rękawach mi nie zależy. W każdym razie zamówiłem dziś kurtkę w stylu wspomnianych saxobank/discovery, dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.