plubart Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Mam problem z przeskakiwaniem na 2,3 i przy dużym obciążeniu na 4 koronce kasety. Kaseta HG 50 przerzutka M 772 z długim wózkiem łańcuch hg 53. Dodam, że wszystko jest nowe i ma może z 50 km przebiegu. Na stojaku wszystko jest cacy. Co z tym fantem zrobić? EDIT: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a010c855ca76f505.html no to juz chyba wiem o co jest grane... biec z tym z reklamacja? rower w styczniu kupiony a tu już druga reklamacja.. ######.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Jeżeli jesteś pewny że sam tego nie zrobiłeś to.. Biegnij, od tego jest reklamacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Poczekaj aż wszystko się dotrze, tzn. pojeździj jeszcze trochę. W nowym napędzie czasem tak się zdarza. Może przeskakuje na korbie, jeśli zębatki są zużyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Wózek przerzutki wygląda jakby był pod lekkim kątek w stosunku do kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Podczas gdy pisałem pierwszego posta wrzuciłeś foto, teraz wszystko jasne. Wózek jest faktycznie pod kątem, moim zdaniem hak też, ale możliwe że to zdjęcie tak oszukuje. Jeśli masz rower na gwarancji to podjedź do serwisu, choć wątpię by takie rzeczy naprawiali na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Z tego zdjęcia wynika, że masz zgięty hak albo przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plubart Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No dobra jutro podjadę tam do nich. Moja cierpliwość co do tego sklepu jest już na wyczerpaniu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ja swego czasu na 2-2 i 2-3 jadąc pod spore wniesienie tez mialem jak by objaw przeskakującego łańcucha. Przyczyna była delikatna odchyłka w regulacji przerzutki. przy obciążeniu po prostu łańcuch zacza sie przerzucać miedzy zębatkami i przeskakiwał. Była to tylko drobna odchyłka na tyle drobna ze nie zauwazalna podczas normalnej jazdy, a skoro u ciebie taka "karuzela" to możliwe ze dzieje sie podobnie. Serwisuj a najlepiej nalegaj zeby ci wymienili hak albo przerzutke jezeli jest krzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.