Skocz do zawartości

[kaseta] przeskakujący łańcuch

plubart

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z przeskakiwaniem na 2,3 i przy dużym obciążeniu na 4 koronce kasety. Kaseta HG 50 przerzutka M 772 z długim wózkiem łańcuch hg 53. Dodam, że wszystko jest nowe i ma może z 50 km przebiegu. Na stojaku wszystko jest cacy. Co z tym fantem zrobić?

EDIT:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a010c855ca76f505.html

no to juz chyba wiem o co jest grane...

biec z tym z reklamacja? rower w styczniu kupiony a tu już druga reklamacja.. ######..

• Mod Team

Podczas gdy pisałem pierwszego posta wrzuciłeś foto, teraz wszystko jasne.

Wózek jest faktycznie pod kątem, moim zdaniem hak też, ale możliwe że to zdjęcie tak oszukuje.

Jeśli masz rower na gwarancji to podjedź do serwisu, choć wątpię by takie rzeczy naprawiali na gwarancji.

• Mod Team

Ja swego czasu na 2-2 i 2-3 jadąc pod spore wniesienie tez mialem jak by objaw przeskakującego łańcucha. Przyczyna była delikatna odchyłka w regulacji przerzutki. przy obciążeniu po prostu łańcuch zacza sie przerzucać miedzy zębatkami i przeskakiwał.

Była to tylko drobna odchyłka na tyle drobna ze nie zauwazalna podczas normalnej jazdy, a skoro u ciebie taka "karuzela" to możliwe ze dzieje sie podobnie. Serwisuj a najlepiej nalegaj zeby ci wymienili hak albo przerzutke jezeli jest krzywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...