Gość Rękawiczki Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Mam troszke głupie pytanie. Dopiero zaczynam wkręcać się w świat rowerów więc prosiłbym o normalne potraktowanie Do czego służą rękawiczki rowerowe? No podczas upadku na asfalcie domyślam się że zniwelują zdarcie skóry z dłoni. Ale po co jeszcze?
przemolinko Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 Sluza one do zapobiegania wystepowaniu odciskow. Nie sa one potzebne gdy ma sie mieciutkie gripy
Crazyk Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Odciski to szczegół.. Poza tym z czasem ręka by się przyzwyczaiła. Mi rękawiczki służą do tego żeby mieć pewny chwyt na kierownicy. Rękawiczki mają duże znaczenie jeżeli przypoci się ręka (ciepłe, letnie dni).
SilverXC Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Jak sam napisałeś służą do ochrony w czasie upadku. Eliminują wystąpienie otarć, odcisków od chwytów. Gdy spocą ci się ręce, to w rękawiczce nie ślizgają ci się po chwytach ew manetkach jeśli masz obrotowe. Ponadto większość rękawiczek posiada cos w rodzaju frotki aby można było wycierac ściekający pot z twarzy, bardzo przydatne szczególnie w upalne dni
Arek03170 Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 poprawiają chwyt, ale to kwestia gustu dzięki rękawiczkom latem nie masz mokrych chwytów, a rękawiczki z długimi palcami chronią przed zimnem i wiatrem
Ghan Napisano 13 Lutego 2010 Napisano 13 Lutego 2010 Dodatkowo minimalna amortyzacja - jak masz np. jakieś żelowe wkładki. Funkcja marginalna, ale zawsze coś
Biera Napisano 13 Lutego 2010 Napisano 13 Lutego 2010 ja np czesto jezdze bez rekawiczek - są przydatne ale nie konieczne. poza cechami wymienionymi przez powyzszych kazdy pro-biker ma rękawiczki wiec warto w nie zainwestować, co by lans odpowiedni był
Przeor Napisano 14 Lutego 2010 Napisano 14 Lutego 2010 No i jak masz katar to smarki z nosa możesz sobie frotką wytrzeć
Eper Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 No i jak masz katar to smarki z nosa możesz sobie frotką wytrzeć Dokładnie
Buchanodozol Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Poto Pan Bóg stworzxył rękawiczki by człowiek je nosił(szczerze jeżdzę w rękawicach tylko zimą i jesienią bo jest zimno),co do makrokeszów to kazdy kiedyś jakoś zaczynał
jelen Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Buchanodozol - Broń nuklearną też stworzył. A dobry lans z dobrymi rękawiczkami to połowa sukcesu. Trzeba jeszcze mieć dobre sznurówki(albo klamry rzepy) no i nie zapominajmy o bidonie.
Pytanie
Gość Rękawiczki
Mam troszke głupie pytanie. Dopiero zaczynam wkręcać się w świat rowerów więc prosiłbym o normalne potraktowanie
Do czego służą rękawiczki rowerowe? No podczas upadku na asfalcie domyślam się że zniwelują zdarcie skóry z dłoni. Ale po co jeszcze?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.