1415chris Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 Lezyne sv10: srubokret Philips, Torx 25 i 30, Allan 2,3,4,5,6,8, skuwacz Mozna go rowniez uzywac jako element ozdobny w nowoczesnie urzadzonym pomieszczeniu
uraz Napisano 22 Stycznia 2011 Napisano 22 Stycznia 2011 Topeak Mini 20 Pro. Waga 152g. Wykonanie perfekcyjne. Obróbka CNC. Jeśli chodzi o narzędzia to w zasadzie jest wszytko co tylko może być potrzebne.
uraz Napisano 22 Stycznia 2011 Napisano 22 Stycznia 2011 Ostatnia odpowiedź jest raptem sprzed 2 dni.
Vidoq Napisano 29 Stycznia 2011 Napisano 29 Stycznia 2011 No i bardzo dobrze, że przybywa coś nowego w jednym a nie w paru tematach. Mi te wszystkie informacje bardzo pomogły. Wybrałem Crank Brothers Multi 19
geodan Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Podobnie jak moloch89 polecam Keelys Scaut II , fakt że nie ma w zestawie łyżek do opon , ale od kiedy założyłem opony z wkładkami antyprzebiciowymi zapomniałem co to wymiana dętki w terenie ( chociaż samą dętkę nadal wożę ). Pozdrawiam geodan
Artwro Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 1415 Chris,też nabyłem Lezyne(trochę większy)zupełnie przypadkiem.Podobały mi się alieny itp,ale jak wziąłem to do ręki to stwierdzam że super zakup,na tyle że swój skuwacz oddałem koledze z forum,gdyż ten zupełnie wystarczy.Nie jest tani ale wart swojej ceny.http://picasaweb.google.com/art68wro/20110203?feat=directlink
michalbike Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 Na prośbę kolegi krótka charakterystyka CrankaMulti17. Zestawu używam dokładnie rok. Kupiłem go po wielu analizach. Uważam, że spełnia swoją funkcję w pełni. Posiada najbardziej przydatne po za domem narzędzia i klucze (imbusy, skuwacz, torx 25 i krzyżak - z tych głównie korzystam). Kilka narzędzi bym odjął, by zaoszczędzić trochę gramów, ale na pewno niczego bym nie dodał. Zestaw jest lekki i poręczny, choć nie ma co ukrywać, zestaw wszystkich narzędzi osobno będzie znacznie wygodniejszy. Jednak za takim zestawem przemawia przede wszystkim jego masa i wymiary. 150 gramów w ogóle nie ciąży w tylnej kieszeni koszulki. Ponadto same narzędzia są wykonane ze wysokogatunkowej stali. "Obudowa" jest z aluminium. Klucze podczas dokręcania nie gną się, ani nie wykręcają, jak to miało miejsce w przypadku tanich kluczy kupowanych kiedyś osobno przeze mnie. Zestaw oczywiście nie nadaje się do codziennych domowych napraw, ale nie do tego został zaprojektowany. Jest po to, by nie zabierać z domu pół skrzynki narzędziowej, a w razie wypadku coś na szybko dokręcić, połączyć, by dojechać bezpiecznie do celu. Cena 80zł, niska masa, wysoka jakość wykonania, gabaryty, najbardziej przydatne narzędzia - to mnie skłoniło do zakupu. Ponadto lubię coś takiego jak "lifetime warranty" Szczerze polecam taki zestaw Cranka.
KVL Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Po zapoznaniu z wpisami w tym temacie zakupiłem CrankBrothers17 http://www.crankbrothers.com/tools_multi17.php Jest dość lekki - 168g, posiada potrzebne narzędzia i jest bardzo solidny. Skuwacz sprawdziłem na razie w warunkach warsztatowych i jak na pierwszy raz poszło mi sprawnie, bez problemu. Jedyne faktyczne pytanie - kluczyk do szprych - 4 rozmiary?!? - zawsze można komuś pomóc:) Do zestawu dołożyłem łyżki ParkTool'a z zestawem naprawczym http://www.parktool.com/product/tire-and-tube-repair-kit-TR-1 i właściwie komplet narzędzi gotowy.
michalbike Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 Klucz do nypli w czterech rozmiarach jest tutaj dodatkiem. Można równie dobrze potraktować te cztery wycięcia jako próbę zbicia masy. Nie zbijali jej jednak byle jak - wcisnęli klucze do nypli Podobnie z kluczami płaskimi 8 i 10mm.
miszne Napisano 12 Lutego 2011 Napisano 12 Lutego 2011 Dzieki michalbike za odpowiedz i krótki opis. i raczej moj wybór padnie na Cranka tylko musze zaczekac na $$ :] a powiedz mi jeszcze czy skoro jest skuwacz to jest jeszcze w komplecie taki ten drut do przytrzymywania łancucha ??
michalbike Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 Nie, żadnego drutu nie ma. Jest sam skuwacz jeśli chodzi o procedurę zakładania/zdejmowania łańcucha.
Gromosmok Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Po przeczytaniu opini użytkowników, też nabyłem zestaw Cranka Multi 17 Gold. Jakość wykonania i waga o.k. Jestem zadowolony z tego zakupu. Polecam. http://imageshack.us/photo/my-images/803/p1030463.jpg/
Mathiu Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Ja posiadam klucze http://alejka.pl/kluczyk-kieszonkowy-pedro-s-intensive-care-unit-m7-icm.html i jestem bardzo zadowolony. Może trochę ważą ale spisują się zawsze i wszędzie. Dodam jeszcze ze po zamoknięciu nie rdzewieją
Jogurcik Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 A testował ktoś SKS Tom 18? Bo zastanawiam się w tej chwili pomiędzy nimi a Crank Brothers MUlti 17...SKS jest 10zł tańszy, ale nie ma kluczy do nypli, za to ma pokrowiec...z drugiej strony taki pokrowiec można łatwo dokupić..przyznam szczerze, że częściej używam otwieracza od butelek (jest w sks-ie, nie ma w crank'u) ale za to klucz ( a właściwie klucze) do nypli bardziej się w trasie przyda (ten za to jest w Crank'u a w SKS-ie brak...)
werty51 Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Kellys scout II . Nie drogi i Ma rozkuwacz do łańcucha. Też chce go kupić.
molek Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 scouta II raczej odradzam - chyba że ja jakoś mocno śruby zakręcam, ale boję się że mi sie złamie przy mocniejszym naciśnięciu, wygina się jakoś dziwnie. Nie mam natomiast porównania, może przewrażliwony jestem. Skuwacz ma natomiast ok, i piwo też dobrze otwiera
Patryke Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Też posiadam Scout II i ogólnie jestem bardzo zadowolony, sprawia wrażenie naprawdę solidnie wykonanego. Chciałem już wszystko mieć w jednym miejscu, nie wozić osobno skuwacza, klucza do szprych. Co do wyginania to w sumie go nie zaobserwowałem, a niektóre śruby dość mocno dokręcałem, będę musiał się mu bliżej przyjrzeć
kulfon Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Jak ktoś chce mogę ten niezbędnik scout II odsprzedać, narzędzie prawie nie używane, jak nowe . Info na mail: k3m0@interia.pl
gercio Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Ja ODradzam Meride! Kupilem w Go Sporcie. Po pierwszym uzyciu skuwacza nie mozna uzyc - zjechal sie gwint. Samo skucie przy takim przytrzymywaniu lancucha jest niemozliwoscia. Jest to strasznie badziewne urzadzenie. ODRADZAM!!!
cichy202 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 A ktoś wie coś o tym: http://www.topeak.com/products/Tools/SurvivalGearBox ? Troche cięższe niż zwykły multi tool, podobnych rozmiarów, ale za to o ile wygodniejsze. Nie wiem tylko gdzie kupić.
Przeor Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Ale fajne klucze. Jakbym je wypatrzył w styczniu, jak kupowałem swoje, to pewnie bym je skądś wydobył. Możesz spróbować się pytać w cykloturze (ja tam kupowałem TEN ZESTAW ) tudzież innym centrumrowerowym. Topeak jest u nas obecny więc może ściągną na prośbę klienta. A ten zestawik jest bardzo fajny, może nie na zawody, gdzie liczy się waga ale na weekendowy wypad w góry jak znalazł.
cichy202 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Z cyklotoru dostalem teraz odpowiedz - nie sprowadza.
hike Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Witam, Topeak Alien II, od 7 lat świetnie sprzedający się zestaw, sami je używamy, są już nowe modele, ale niestety dużo droższe. http://hike.pl/product.php?productid=16920&cat=452&page=1&tpl= a zestaw naprawczy, + 3,45 zł Pozdrawiam Magda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.