grosik89 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Chciałbym kupić trekkinga do 3000zł na cele wyprawowe. Ważę 80 kg + skawy na przód i tył do 100kg. Głównie rower ma być przeznaczony na asfalt. Chciałbym model z amorkiem z przodu i ewentualnie tarczówką hydrauliczną. Najważniejsza jest jednak dla mnie jakość ramy na drugim miejscu jakość obręczy i widelca. Jakość pozostałych komponentów schodzi na margines. Na które firmy warto zwrócić uwagę? Przeglądałem oferty Authora, Gary Fishera, Meridy, Cube, Gianta, Treka. Które z tych firm są z "najwyższej półki".
blair7 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Czytajac post doszedlem do wniosku ze chcialbys sie dowiedziec na jakie marki warto zwrocic uwage a nie na firmy.
Mendoza Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 za 3 k nie zastanawiałbym się nad ramą z najwyższej półki tylko nad rowerem relatywnie dobrze wyposażonym. Dobra rama jest ważna ale warto zwrócic uwagę na solidne hamulce, pewny napęd... Jest trochę przecen na roczniki 2009, na allegro jest kilka ciekawych sztuk.
Biiker Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Jeśli przywiązujesz dużą wagę do jakości ramy to definitywnie MERIDA, nie pytaj dlaczego tylko przeczytaj na stronie Meridy o technologiach które stosują w produkcji ram. A tak nawiasem Merida to marka z najwyższej półki. Mam nadzieję że pomogłem.
RadekSki Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Tak, przeczytaj na stronie Meridy o technologiach, które stosują... Tak w ogóle po co dwa tematy o tym samym (nie wspominajać, że bywało takich już mnóstwo) ? http://www.forumrowerowe.org/topic/63421-rowery-trekking-do-3000zl/
adam666 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Hej. Pozwoliłem sobie poszukać rowerków... może myślałeś o pantherze? Rower z piastą rohloffa, hamulcami magury HS11, i całą resztą super komponentów kosztuje koło 4k, pewnie dało by się z ceny zbić jak byś się targował. http://allegro.pl/item899835396_panther_28_z_super_piasta_rohloff_14_bieg.html
blair7 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Jeśli przywiązujesz dużą wagę do jakości ramy to definitywnie MERIDA, nie pytaj dlaczego tylko przeczytaj na stronie Meridy o technologiach które stosują w produkcji ram. A tak nawiasem Merida to marka z najwyższej półki. Mam nadzieję że pomogłem. hehe kazdy producent uzywa takich technologii, tyle ze kazdy ma na to swoja nazwe, a merida nie byla pierwsza jesli np chodzi o hydroformowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.