mati123 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Testowi poddałem opony Schwalbe Black Jack.W warunkach suchych opony spisują się w miarę dobrze jaźdźi się na nich w miarę komfortowo inna sprawa to warunki mokre przyczepność prawie zerowa ale można to jakoś przeżyć.Gorzej jednak opona się sprawdza w warunkach zimowych strasznie się ślizga mimo ze jest miękka.Polecam ta oponkę na sezon letni,ale w zimę odradzam
arroyo Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 (edytowane) Na asfalt są w miarę okej, niestety guma zbyt miękka przez co opory toczenia nie są najwyższych lotów pomimo wysokich środkowych klocków, które niestety szybko się ścierają. Słabo radzą sobie w piachu. Edytowane 6 Lutego 2010 przez arroyo
mati123 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Na asfalt są w miarę okej, niestety guma zbyt miękka przez co opory toczenia nie są najwyższych lotów pomimo wysokich środkowych klocków, które niestety szybko się ścierają. Słabo radzą sobie w piachu. No tak miękka ale zauważyłem ze pod wpływem nagrzania nieco twardnieje
arroyo Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Raczej spodziewałbym się odwrotnej reakcji... guma twardnieje pod wypływem chłodu.
micha09 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Dla mnie to beznadziejne opony. Oprocz tego ze nazywaja sie schwalbe to zadnych chyba plusów. 1. ciezka (chyba ponad 900g) 2.zdziera sie 3. zero przyczepności
Rekomendowane odpowiedzi