mati123 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Testowi poddałem opony Schwalbe Black Jack.W warunkach suchych opony spisują się w miarę dobrze jaźdźi się na nich w miarę komfortowo inna sprawa to warunki mokre przyczepność prawie zerowa ale można to jakoś przeżyć.Gorzej jednak opona się sprawdza w warunkach zimowych strasznie się ślizga mimo ze jest miękka.Polecam ta oponkę na sezon letni,ale w zimę odradzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 (edytowane) Na asfalt są w miarę okej, niestety guma zbyt miękka przez co opory toczenia nie są najwyższych lotów pomimo wysokich środkowych klocków, które niestety szybko się ścierają. Słabo radzą sobie w piachu. Edytowane 6 Lutego 2010 przez arroyo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati123 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Na asfalt są w miarę okej, niestety guma zbyt miękka przez co opory toczenia nie są najwyższych lotów pomimo wysokich środkowych klocków, które niestety szybko się ścierają. Słabo radzą sobie w piachu. No tak miękka ale zauważyłem ze pod wpływem nagrzania nieco twardnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Raczej spodziewałbym się odwrotnej reakcji... guma twardnieje pod wypływem chłodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Dla mnie to beznadziejne opony. Oprocz tego ze nazywaja sie schwalbe to zadnych chyba plusów. 1. ciezka (chyba ponad 900g) 2.zdziera sie 3. zero przyczepności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi