Ghan Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Witam! Zabieram się za zakup exquisita przez internet i stąd moje pytanie. Czy rama 21' będzie dla mnie odpowiednia? Tabelki, które znalazłem są bardzo rozbieżne. Do tego nie potrafię znaleźć schematu geometrii tej ramy. Mam 186cm, ok. 89cm wewnętrzna długość nogi, 75kg. Swoją drogą nie widziałem takiego kellysa 22 albo 23 cale. Prosiłbym o radę szczególnie użytkowników tego sprzętu A tak już pobocznie: suntour NCX-D jest odczuwalnie lepszy od sr nex4610? Z góry dziękuję za pomoc
Biiker Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Zdaje mi się że będzie odpowiednia, choć może być ciut za duża.
Ghan Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Jesteś pewien, że za duża? Bo z jednej tabelki tak wynika, z 3 innych za to, że powinienem mieć min. 21,5 Gdyby była ciut za duża to przeżyję, coś pokombinuję, może urosnę. Martwię się gdyby miała być za mała, zwłaszcza, że ma to być rama rozwojowa na dłużej. Dlatego miło byłoby, gdyby ktoś potwierdził Twoją opinię
Biiker Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 W tym przedziale najlepsze dla ciebie to 20,5'. Lepiej mieć trochę mniejszą niż większą
fw66 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 21" będzie dla Ciebie idealna. Mam 188cm, jeździłem na takim Exquisite i wiem, że dla mnie mniejsza nie mogłaby być. Geometria ramy jak na crossa jest całkiem sportowa. Można sprawdzić na stronie producenta
adam666 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Hej. Dobór wysokości ramy to czysto indywidualna sprawa, której tabelki nie rozwiążą. Musisz dla sprzedawcy podać wysokość wewnętrzną nogi. Na podstawie tej danej sprawdzi czy 21,5" nie jest za duża. Z praktyki wiem że Kelly;s w mtb ma bardzo wysokie ramy. Różnica jest duża pomiędzy amortyzatorami, których nazwy podałeś. Pzdr.
kaz81 Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 jeżeli jest jeszcze w którymkolwiek sklepie ten kelly's w ramie 21' to masz szczęście
jakobs Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 jeżeli jest jeszcze w którymkolwiek sklepie ten kelly's w ramie 21' to masz szczęście [wejdzie
Ghan Napisano 10 Lutego 2010 Autor Napisano 10 Lutego 2010 Moje szczęście jest tym większe, że kupiłem go za 1679zł Taka przecena była, ostatnia sztuka. Właśnie czekam na kuriera, który miał być juz 2 godziny temu Wreszcie okaże się, czy dobrze wybrałem. Chciałem podać linka do sklepu gdzie go kupiłem, może ktoś chciałby inny rozmiar, ale usunęli już całkiem tą pozycję - znaczy wysprzedali wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.