bartek1985 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Kupiłem Foxa 80 RL fabrycznie nowego i mam pewien problem. Mianowicie przystąpiłem do regulacji: odblokowałem amor, założyłem luźno plastikową opaskę zaciskową na lagę i spuściłem powietrze, następnie napompowałem go odpowiednim pod moją wagę ciśnieniem 90kg, 100 PSI. I mocno się zdziwiłem, odległość od opaski do uszczelki - czyli skok widelca mam 73mm a nie 80 jak powinno być. Długość całej lagi od uszczelki do korony to 88mm a jak wyczytałem powinno być dokładnie 95mm. Skąd taka rozbieżność, co mogłem zrobić nie tak ? Czy jest to może wada fabryczna ?
Schwefel Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Zapoznaj się z regulaminem pkt.2. Tym razem temat poprawiłem ale za każdy następny dostaniesz punkty karne.
Housik Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 napompuj więcej aż się dźwignie do 95 pouginaj go troche cyz sie przejedż i spuść tyle ile masz mieć, ja miałem tak po serwisie mojej F120. Jakby po spuszczeniu i napompowaniu na nowo się "układa".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.