premier2 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Często zdarza się że rama pęka ponieważ jest w niej zamontowany za wysoki widelec? Czy trzeba ją katować żeby w końcu pękła. Bo chyba nie pęknie tak po prostu jak będziemy cały czas jeździć (z za wysokim widelcem) po prostej asfaltowej drodze gdzieś w mieście. Pęka tylko w skrajnych przypadkach gdy mamy za wysoki widelec i latamy nim gdzieś na hopach ,rampach itp. ?? Od jazdy po asfalcie nie powinna pękać główka. Ale powiedz mi proszę, jaki jest sens ładowania amora o skoku np 120mm do jazdy po parku? Zresztą po co w takim rowerze właściwie amor? Tak, przy za wysokim widelcu główka jest mocno obciążona, a to w niej tkwi rura sterowa. Inną sprawą jest prawidłowa praca takiego amora, zamontowanego do ramy XC, o czym już zresztą pisano...
Patryczek688 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 tu kolega wyżej podał link do amorka raidon co możecie mi powiedzieć o nim , a co o XCR
Schwefel Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Ale powiedz mi proszę, jaki jest sens ładowania amora o skoku np 120mm do jazdy po parku? Sens jest taki, że kolega chce przyszpanować. Temat zamykam. Opinii o Raidonie i XCRze jest całe mnóstwo na forum, wystarczy poszukać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.