Miesny Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Hej grupowicze, czy ktos używał sprzętu w temacie i jak to się sprawdza w praktyce? Zainteresowałem się produktem poszukując nowych rogów. Wydaje mi się, że lusterko podniesie trochę bezpieczeństwo jazdy mając wgląd w to co się dzieje z tyłu/boku... Raz jeden zrobiło mi się gorąco jak jadąc ze słuchawkami w uszach rozkoszując się dzwiękami kapeli Them Crooked Vultures na drodze gdzie NIC nie powinno jechac minął mnie Żuk w odległosci 5cm... Pozdrowienia
Biiker Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 A powiedz mi jaki normalny rowerzysta jeźdźi na ulicy ze słuchawkami w uszach. Gratuluje pomysłu. Słuchanie muzyki zostaw sobie w domu i będziesz miał dylemat rozwiązany.
Miesny Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 A powiedz mi jaki normalny rowerzysta jeźdźi na ulicy ze słuchawkami w uszach. Gratuluje pomysłu. Słuchanie muzyki zostaw sobie w domu i będziesz miał dylemat rozwiązany. mhh, nie o taka rade prosiłem.. nie skorzystam, ale dzieki za dobre checi
Biiker Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Bez urazy ale słuchanie muzyki podczas jazdy to nie jest dobry pomysł, a odnośnie tych lusterek to raczej mi się zdaje że zbędny gadżet i może trochę obciachowy , czyż nie sadzisz?
stefan2810 Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Od słuchania muzyki na rowerze są inne tematy. A co do tych rogów to myślę tak jak kolega wyżej "zbędny i obciachowy gadżet", ale oczywiście każdy ma inne zdanie. Wydaje mi się że gdyby to było w pewien sposób praktyczne i naprawdę dobre to wiele ludzi by takich używało, jednak nigdy takich na rowerze nie widziałem zamontowanych. Po za tym w tych małych lustereczkach, które są w nich zamontowane, to chyba zbyt dużo przestrzeni która znajduje się za nami i z boku w nich nie zobaczymy. Myślę że są po prostu za małe. Ale to jest moje zdanie, które opieram tylko i wyłącznie na zdjęciach. Nigdy na takich nie jeździłem więc dokładnie nie wiem.
Fenthin Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Zdecydowanie bardziej bezpieczeństwo podniesie wyjęcie słuchawek z uszu. Bywają takie miejsca jak np. zakręt zasłonięty drzewami czy budynkami, gdzie lusterko nic nie da, a słuch może uratować życie. Osobiście nie miałem okazji sprawdzić, czy taki gadżet zdaje egzamin, ale jeżeli lusterko będzie dobrze ustawione, powinno jakoś pomóc.
Miesny Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 Bez urazy ale słuchanie muzyki podczas jazdy to nie jest dobry pomysł, a odnośnie tych lusterek to raczej mi się zdaje że zbędny gadżet i może trochę obciachowy , czyż nie sadzisz? bez urazy, muzyka to też nałóg i siła wyższa. Obciachowość rzecz względna.... może wstydu nie przyniesie kamera z tyłu z detekcją ruchu + ekranik lcd (aż strach użyc kapitalików bo modsi walą od razu po oczach łorningami)
Sol Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 bez urazy, muzyka to też nałóg i siła wyższa. Obciachowość rzecz względna.... może wstydu nie przyniesie kamera z tyłu z detekcją ruchu + ekranik lcd (aż strach użyc kapitalików bo modsi walą od razu po oczach łorningami) Bez urazy ale pleciesz, że tak to delikatnie ujmę. I mówię to jako nałogowy słuchacz, kolekcjoner, maniak gitary itp. itd. Z całego serca ci życzę żebyś nie zrozumiał o czym mówimy dopiero wtedy, gdy pozbiera cię pogotowie albo sam kogoś skrzywdzisz. A co do meritum - jak sam widzisz chwyty z lusterkami nie wywołują furory. Jeżeli więc masz w ten sposób poprawiać sobie samopoczucie, to zainwestuj w zwykłe lusterka.
Biiker Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Ja tak samo uwielbiam muzę i jej słuchanie zostawiam sobie w domu ale na rowerze to stanowczo odradzam a co do tych lustereczek już się wypowiedziałem.
moro21 Napisano 11 Maja 2011 Napisano 11 Maja 2011 Wiem że temat już nieaktualny ale może się komuś jeszcze przyda. Ja miałem takie rogi i moim zdaniem są rewelacyjne, szczególnie przy jeździe po ulicach. W lusterkach widać naprawdę sporo i są o wiele mniej obciachowe i mniej rzucające się w oczy jak pozostałe zwierciadła w sprzedaży. polecam szczególnie jak się jeździ z dziećmi.
christian Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Hej, Z tą muzyką to jest...wiadomo, każdy normalny człowiek wie,że stanowi zagrożenie (podobne, jak w samochodzie podczas głośności na maxa...) ale też jednocześnie każdy maniak muzyki wie,jak trudno oprzeć się pokusie połączenia dwóch wspaniałych pasji i...założeniu słuchawek... Co do lusterka - jeszcze nie mam, poszukuję. Znam jednego gościa, profesjonalistę, używa od lat. Dziesiątki razy podczas jazdy szlag mnie trafiał,że nie widzę pojazdu jadącego za mną. Jest to szczególnie ważne przed zakrętem w lewo, aby upewnić się, czy jadący za nami pojazd nie zamierza nas wyprzedzić i uniemożliwić skręt.
brt0555 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Przeciez mozna miec wlozone sluchawki(o ile nie sa douszne) i sluchac po cichu, ja tak robie i muzyka leci tj. w tle slysze pedalowanie,ruch itd. A muzyczka umila czas, wiec nie trzeba z niej rezygnowac, wystarczy odpowiednio jej sluchac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.