Skocz do zawartości

[Rogi] Rogi z lusterkami Bar'n'mirror - czy warto?

Miesny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej grupowicze, czy ktos używał sprzętu w temacie i jak to się sprawdza w praktyce? Zainteresowałem się produktem poszukując nowych rogów.

Wydaje mi się, że lusterko podniesie trochę bezpieczeństwo jazdy mając wgląd w to co się dzieje z tyłu/boku... Raz jeden zrobiło mi się gorąco jak jadąc ze słuchawkami w uszach rozkoszując się dzwiękami kapeli Them Crooked Vultures na drodze gdzie NIC nie powinno jechac minął mnie Żuk w odległosci 5cm...

Pozdrowienia

Napisano

A powiedz mi jaki normalny rowerzysta jeźdźi na ulicy ze słuchawkami w uszach. Gratuluje pomysłu. Słuchanie muzyki zostaw sobie w domu i będziesz miał dylemat rozwiązany.

Napisano

A powiedz mi jaki normalny rowerzysta jeźdźi na ulicy ze słuchawkami w uszach. Gratuluje pomysłu. Słuchanie muzyki zostaw sobie w domu i będziesz miał dylemat rozwiązany.

mhh, nie o taka rade prosiłem.. nie skorzystam, ale dzieki za dobre checi

Napisano

Bez urazy ale słuchanie muzyki podczas jazdy to nie jest dobry pomysł, a odnośnie tych lusterek to raczej mi się zdaje że zbędny gadżet i może trochę obciachowy :wallbash: , czyż nie sadzisz?

Napisano

Od słuchania muzyki na rowerze są inne tematy. A co do tych rogów to myślę tak jak kolega wyżej "zbędny i obciachowy gadżet", ale oczywiście każdy ma inne zdanie. Wydaje mi się że gdyby to było w pewien sposób praktyczne i naprawdę dobre to wiele ludzi by takich używało, jednak nigdy takich na rowerze nie widziałem zamontowanych. Po za tym w tych małych lustereczkach, które są w nich zamontowane, to chyba zbyt dużo przestrzeni która znajduje się za nami i z boku w nich nie zobaczymy. Myślę że są po prostu za małe. Ale to jest moje zdanie, które opieram tylko i wyłącznie na zdjęciach. Nigdy na takich nie jeździłem więc dokładnie nie wiem.

Napisano

Zdecydowanie bardziej bezpieczeństwo podniesie wyjęcie słuchawek z uszu. Bywają takie miejsca jak np. zakręt zasłonięty drzewami czy budynkami, gdzie lusterko nic nie da, a słuch może uratować życie.

Osobiście nie miałem okazji sprawdzić, czy taki gadżet zdaje egzamin, ale jeżeli lusterko będzie dobrze ustawione, powinno jakoś pomóc.

Napisano

Bez urazy ale słuchanie muzyki podczas jazdy to nie jest dobry pomysł, a odnośnie tych lusterek to raczej mi się zdaje że zbędny gadżet i może trochę obciachowy :down: , czyż nie sadzisz?

bez urazy, muzyka to też nałóg i siła wyższa. Obciachowość rzecz względna.... może wstydu nie przyniesie kamera z tyłu z detekcją ruchu + ekranik lcd :blink: (aż strach użyc kapitalików bo modsi walą od razu po oczach łorningami)

Napisano

bez urazy, muzyka to też nałóg i siła wyższa. Obciachowość rzecz względna.... może wstydu nie przyniesie kamera z tyłu z detekcją ruchu + ekranik lcd :blink: (aż strach użyc kapitalików bo modsi walą od razu po oczach łorningami)

Bez urazy ale pleciesz, że tak to delikatnie ujmę.

I mówię to jako nałogowy słuchacz, kolekcjoner, maniak gitary itp. itd.

Z całego serca ci życzę żebyś nie zrozumiał o czym mówimy dopiero wtedy, gdy pozbiera cię pogotowie albo sam kogoś skrzywdzisz.

A co do meritum - jak sam widzisz chwyty z lusterkami nie wywołują furory. Jeżeli więc masz w ten sposób poprawiać sobie samopoczucie, to zainwestuj w zwykłe lusterka.

Napisano

Ja tak samo uwielbiam muzę i jej słuchanie zostawiam sobie w domu ale na rowerze to stanowczo odradzam a co do tych lustereczek już się wypowiedziałem.

• 1 rok później...
Napisano

Wiem że temat już nieaktualny ale może się komuś jeszcze przyda. Ja miałem takie rogi i moim zdaniem są rewelacyjne, szczególnie przy jeździe po ulicach. W lusterkach widać naprawdę sporo i są o wiele mniej obciachowe i mniej rzucające się w oczy jak pozostałe zwierciadła w sprzedaży. polecam szczególnie jak się jeździ z dziećmi.

Napisano

Hej,

Z tą muzyką to jest...wiadomo, każdy normalny człowiek wie,że stanowi zagrożenie (podobne, jak w samochodzie podczas głośności na maxa...) ale też jednocześnie każdy maniak muzyki wie,jak trudno oprzeć się pokusie połączenia dwóch wspaniałych pasji i...założeniu słuchawek... :icon_wink:

Co do lusterka - jeszcze nie mam, poszukuję. Znam jednego gościa, profesjonalistę, używa od lat.

Dziesiątki razy podczas jazdy szlag mnie trafiał,że nie widzę pojazdu jadącego za mną. Jest to szczególnie ważne przed zakrętem w lewo, aby upewnić się, czy jadący za nami pojazd nie zamierza nas wyprzedzić i uniemożliwić skręt.

Napisano

Przeciez mozna miec wlozone sluchawki(o ile nie sa douszne) i sluchac po cichu, ja tak robie i muzyka leci tj. w tle slysze pedalowanie,ruch itd. A muzyczka umila czas, wiec nie trzeba z niej rezygnowac, wystarczy odpowiednio jej sluchac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...