Skocz do zawartości

[rama] MTB do około 1000zł

Wojtekmtb

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtku - 19,5" byłoby idealne, przy rozmiarach parzystych zdecydowanie bardziej 20" niż 18".

Co do wag, dopóki nie zobaczysz tego rozmiaru na wadze (ew. napiszesz do sklepu z prośbą o dokładne zważenie) to można sobie tak gdybać. Moja poprzednia HFS'ka katalogowo ważyła 1460g bodajże, po wsadzeniu na wagę - 1620g w 20"...

Aha wracając do press-fit, nie twierdzę, że jest zły, ale każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy :)

miskov17 Jeszcze mam jedno pytanie.

A może ramę 18 i sztyca wtedy 400mm i będzie ok?

A jak nie to wtedy 20 i sztyca starczy 350mm.

Bo patrzyłem na geometrie Radona i porównywałem z

moją obecną Gianta też rozmiar M.

I jest różnica Radon jest jednak trochę większy kilka cm.

http://www.bike-center.pl/index.php?p3414,radon-zr-race-rama-lozyska-do-korb-shimano-hii-sm-bb91

Zobacz poniżej na rysunek.

W miejscu A Giant ma 370 a Radon 395.

No to skoro jeździłeś na M Gianta i nie miałeś kosmicznie wysoko wysuniętej sztycy to coś źle zmierzyłeś długość nogi.

W prawidłowo dobranej ramie, sztyca 350mm powinna wystarczyć :thumbsup: Zaproponuję, abyś pojechał i się przymierzył do Radona, do jakiś innych ram, stracisz parę złoty i kilka h z życia ale dobrze dobierzesz ramę i nie będzie potem narzekania :icon_wink:

hej, ja mam 182cm wzrostu.

Mam radona zr race team 18'' ale rama z 2007/08

Waga:

radon%20zr%20race%20team%2018_small.jpg

aż tyle bo jest lakierowana, anoda waży 100g mniej.

Ogólnie rzecz biorąc to kupiem 18 przy moim wzroście, ale bardzo się zastanawiałem nad 20. Teraz mam sztycę 400mm.

Jesli jeszcze rośniesz to lepiej weź 20.

Czasami mam wrażenie że rama mogłaby być najlepiej 1'' większa, ale 19'' nie robią :/

PS: Z białą Rebą wygląda super :thumbsup:

P1010173.JPG

Czasami mam wrażenie że rama mogłaby być najlepiej 1'' większa, ale 19'' nie robią

Jam też mam wrażenie , że kupiłeś za małą ramę ^_^ 19" nie robią a 20" ma taką długość jak inne 19" :nuke: , a już Cube który jest właścicielem marki Radon, w mod. Race ma 20" ramę, która ma podsiodłówkę o rzeczywistym rozm. 19,3" i jest dłuższa od Radona o 4 mm :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...