limp121 Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Witam! Mam amortyzator fox f100rlt + stery fsa orbit z. Problem jest następujący, rura sterowa przy koronie amora rozszerza się i stery nie dochodzą do korony. Zamieszczam zdjęcia dla ukazania problemu. Moje pytanie brzmi czy da się coś z tym zrobić, czy trzeba po prostu zakupić inne stery? Jeśli tak, to jakie na pewno będą pasowały? A może tak to ma już wyglądać? Z góry dziękuję za pomoc.
Mephistofeles Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Przecież bieżnię trzeba nabić do samego końca.
limp121 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 To ona tak strasznie ciężko wchodzi? Trzeba ją jakoś młotkiem i rurką potraktować?
Andrew Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Źle zamontowałeś stery! Dolna bieżnia powinna być nabita młotkiem lub specjalnym narzędziem na rurę amortyzatora. Tak wygląda to narzędzie: http://www.narzedziowiec.com.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1002/category_id,31/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,37/ Równie dobrze możesz wykombinować rurę o średnicy nieznacznie większej od średnicy rury sterowej. Jeżeli nie czujesz się na siłach, to udaj się do serwisu - zrobią to w 30 sekund.
limp121 Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 Dziękuję bardzo za pomoc Panowie. Zrobię tak jak mówicie, czyli młotek, rurka i pukanie z wyczuciem. Dzięki raz jeszcze!
Mephistofeles Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Zaciekawiło mnie wspomniane narzędzie do nabijania bieżni, jak ono działa? Po prostu trzymamy ręką i walimy w bieżnię? Bo nie widzę tam żadnych gwintów...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.