Skocz do zawartości

[opony] na suche , górskie, leśne szlaki

spite

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie chciałem się przywitać gdyż jestem tutaj świeży.

Mam pytanie odnośnie ogumienia.

Chciałbym zakupić jakieś oponki do mojego nowego roweru.

Mieszkam w Małopolsce. Rejony Krynica, szczawnica, muszyna itp. i tutaj uprawiam rekreacyjnie kolarstwo górskie. Moje trasy to przeważnie 30% asfalt 70% dość strome podjazdy i zjazdy drogami leśnymi. Jeżdżę raczej po suchych lesnych nawierzchniach (przynajmniej się staram żeby mnie deszcz nie dopadł) :icon_wink:

W starym rowerze miałem założone continentale GRAVITY PRO 26x2,3. Byłem z nich jak najbardziej zadowolony. Jedynie na mokrym asfalcie nie spisywały się za dobrze ale na taki grunt trafiały bardzo rzadko. Czasami też nie dawały rady na bardzo stromych podjazdach. Koło się po prostu ślizgało na leśnych dróżkach.

W nowym rowerze mam fabrycznie założone hutchinsony piranha 26x2,0. W terenie jeszcze nie zdążyłem ich sprawdzić ale boję się że nie dadzą sobie rady.

Prosił bym o opinie ludzi którzy jeżdżą na podobnych trasach o opinie.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

No wlasnie, mi sie tez wydaje ze te Piranie dadza rade na suchym. Bieznik jak na semislicka jest spory. Pewnie na mokrej skale czy korzeniach sa nie bardzo, bo guma dosc twarda, ale w suchych warunkach na sciezkach i szutrach powinny byc ok. Chyba ze beda jakos super ostro jezdzone.

Napisano

No wlasnie, mi sie tez wydaje ze te Piranie dadza rade na suchym. Bieznik jak na semislicka jest spory. Pewnie na mokrej skale czy korzeniach sa nie bardzo, bo guma dosc twarda, ale w suchych warunkach na sciezkach i szutrach powinny byc ok. Chyba ze beda jakos super ostro jezdzone.

Panowie skoro tak powiadacie to nie pozostaje mi nic innego jak poczekać i sprawdzić... jak okażą się za słabe to będę szukał czegoś lepszego.

Na oponach za bardzo się nie znam i myślałem że to jest niższa półka cenowa i że może jest coś dużo lepszego w sensie przyczepności na suchym i lepszych oporach toczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...