spite Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Na wstępie chciałem się przywitać gdyż jestem tutaj świeży. Mam pytanie odnośnie ogumienia. Chciałbym zakupić jakieś oponki do mojego nowego roweru. Mieszkam w Małopolsce. Rejony Krynica, szczawnica, muszyna itp. i tutaj uprawiam rekreacyjnie kolarstwo górskie. Moje trasy to przeważnie 30% asfalt 70% dość strome podjazdy i zjazdy drogami leśnymi. Jeżdżę raczej po suchych lesnych nawierzchniach (przynajmniej się staram żeby mnie deszcz nie dopadł) W starym rowerze miałem założone continentale GRAVITY PRO 26x2,3. Byłem z nich jak najbardziej zadowolony. Jedynie na mokrym asfalcie nie spisywały się za dobrze ale na taki grunt trafiały bardzo rzadko. Czasami też nie dawały rady na bardzo stromych podjazdach. Koło się po prostu ślizgało na leśnych dróżkach. W nowym rowerze mam fabrycznie założone hutchinsony piranha 26x2,0. W terenie jeszcze nie zdążyłem ich sprawdzić ale boję się że nie dadzą sobie rady. Prosił bym o opinie ludzi którzy jeżdżą na podobnych trasach o opinie. Pozdrawiam Michał
kubek20 Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 http://allegro.pl/item904084454_opona_continental_explorer_26x2_1_drutowka.html może ta ? Ta też będzie dobra http://allegro.pl/item908921370_nowe_opony_continental_speed_king_26_x_2_3_krol.html
Fludi Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Schwalbe Rocket Ron, Racing Ralph albo Nobby Nic.
RAFI1784 Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Polecam też: http://www.forumrowerowe.org/topic/63215-opony-michelin-xc-dry2-20-zwijana/
fotobiker Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Jak jeździsz po suchym to piranie nie powinny mieć problemu,bo przecież są to opony do tego przeznaczone
Klosiu Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 No wlasnie, mi sie tez wydaje ze te Piranie dadza rade na suchym. Bieznik jak na semislicka jest spory. Pewnie na mokrej skale czy korzeniach sa nie bardzo, bo guma dosc twarda, ale w suchych warunkach na sciezkach i szutrach powinny byc ok. Chyba ze beda jakos super ostro jezdzone.
spite Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 No wlasnie, mi sie tez wydaje ze te Piranie dadza rade na suchym. Bieznik jak na semislicka jest spory. Pewnie na mokrej skale czy korzeniach sa nie bardzo, bo guma dosc twarda, ale w suchych warunkach na sciezkach i szutrach powinny byc ok. Chyba ze beda jakos super ostro jezdzone. Panowie skoro tak powiadacie to nie pozostaje mi nic innego jak poczekać i sprawdzić... jak okażą się za słabe to będę szukał czegoś lepszego. Na oponach za bardzo się nie znam i myślałem że to jest niższa półka cenowa i że może jest coś dużo lepszego w sensie przyczepności na suchym i lepszych oporach toczenia
RAFI1784 Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 ja ten sezon zamierzam prześmigac na piraniach, tylko że z felgami tubles i zastanawiam się co się będzie działo...
fotobiker Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Warto dodać,że na piraniach Absalon zdobył złoto w Pekinie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.