NSHoly Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Cześć! Chciałbym kupić jakąś dobrą szosówkę jednobiegową, nową lub używaną, przypuśćmy że chciałbym na nią wydać jakiś 1000zł. Piszcie, proponujcie
qla Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Czyli Chodzi Ci o singla? Ja mam taki wynalazek, i w tysiaku się zmiesciłem, a budowałem sam od zera czasem trzeba na kompromis iść i już No i satysfakcja jak w końcu na nim wyjedziesz: ) tutaj mój wynalazek:) singiel
NSHoly Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Chyba jednak coś nie tak z odnośnikiem :)A opłaca się składać? Wiem że jest to duża satysfakcja, ale przy kupnie MTB ludzie mi mówili ze składanie przeraża
Grondag Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Żartujesz? Składanie od zera to jest coś świetnego, tylko niestety trzeba wyłożyć trochę więcej kasy, ale za to żadnych ukrytych badziewi.
NSHoly Napisano 6 Lutego 2010 Autor Napisano 6 Lutego 2010 Tak wiem, a w sieci nie masz czegoś porządnego do tysiąca złotych? Patrzyłem na allegro są jakieś mega stare szosówki, nie znam się, ale chyba dobre bo mój dziadek ma swój rower odkąd mój tata miał komunie, i do teraz na nim jeździ
rastatajm Napisano 6 Lutego 2010 Napisano 6 Lutego 2010 Singla na starej szosowej ramie spokojnie złożysz do 1 tys., wystarczy troche cierpliwości i zaparcia. Trzeba troche pogrzebać i popytać Satysfakcja ze składania gwarantowana, poza tym będziesz miał coś oryginalnego.
NSHoly Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Trochę zeszliśmy z tematu Skoro mogę złożyć za tysiaka, a chyba już pisałem wcześniej, ze na tego typu rowerach się nie znam, doradźcie, co kupić gdzie kupić itd
qla Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Składaj! Dasz rade, to nie takie trudne Ja rower na nowych częściach złożyłem za ok 1 tysiaka!! Ten link powinien śmigać: Mój singiel A co do części to Allegro polecam! Tam jest największy wybór! Ja kupiłem za 200zł ramę z poziomymi hakami aluminiową nową Właśnie: w tego typu rowerach ważna jest rama - najepiej aby haki były poziome! Jak zastosujesz normalne haki, to będziesz musiał zaopatrzyć sie w napinacz łańcucha, lub półogniwa łańcuchowe, żeby dobrze naciągnąć łańcuch. Zresztą, najlepiej jakbys zajrzał do działu o ostrym kole na forum: praktycznie te same warunki (tylko, że w singlu hamulec niezbędny no i zębatka na wolnobiegu) !
NSHoly Napisano 8 Lutego 2010 Autor Napisano 8 Lutego 2010 No ładny rower Co do haków poziomych to racja, też tak mam w MTB żeby nie kupować napinacza. A jak bym chciał takiego singla w którym nie potrzebuje hamulców? Czym się różni taki od zwykłego. Dajcie mi w końcu może rozpiskę części które byście polecali do takiego roweru, chociażby rama koła suport no i ile zębów w wolno biegu i Sprokecie ? Powiedzmy że chciałbym coś takiego Single. To nie musi być profesjonalny sprzęt, ma ładnie wyglądać i szybko się kulać, nie będę też robił olbrzymich dystansów, jazda po mieście może trochę w plener
qla Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Hmm.. to co dałeś to jest już ostre koło. czyli nie możesz np. tak jak w "standardowym" rowerze, przestać pedałować. Na ostrym kole cały czas sie pedałuje, także żeby zwolnić i się zatrzymać. Prawdziwi tardziele jeżdżą bez hamulców. generalnie jak prowadzisz nawet Ostre, to korba porusza się cały czas wraz z kołem i tak samo podczas jazdy. Singiel i ostre to konstrukcje podobne, ale różnica w jeździe jest znacząca. Musisz się zdecydować Jak chcesz zobaczyc jakieś ostre koło, to poszukaj na ulicy kurierów rowerowych - Oni często mają ostre i to bardzo budżetowe.
qla Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 to na początek to sobie czytnij Ostre koło na forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.