toivlas Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Co myślicie o tych tarczach http://www.allegro.pl/item905210098_140_mm_tylko_68_gram_ashima_red.html ktoś je testował? Warte ceny? Bo waga i wygląd rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 http://www.allegro.pl/item890136904_tarcza_hamulcowa_dartmoor_nano_5_68_gram.html drogi ten kolor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toivlas Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No drogi, dlatego jak już to brałbym bez anody. Tylko chciałbym usłyszeć jakąś opinię czy warto je brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 a taki mały smaczek: "(anodowana na czerwono - z obu stron)" - od kiedy się anoduje stal? Tak jestem wredny http://tnij.org/tarczadartnano140kolor dużo taniej A tarcze jak na ultra-lekkie przystało, sztywne nie są i łatwo je skrzywić. Kumplowi zjadły w 2tyg jazdy po mieście organiczne klocki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toivlas Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ooo, dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tylko chciałbym usłyszeć jakąś opinię czy warto je brać? był już gdzieś temat o Nano. mi pasuje. mam jakieś 62kg więc tarcza ( z przodu bo z tyłu jest V ) nie stwarza żadnych problemów. nie grzeje się czy coś. siły wystarcza bo i Stroker Trail to też wystarczający przy tej wadze hamulec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toivlas Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 A tarcze jak na ultra-lekkie przystało, sztywne nie są i łatwo je skrzywić. Kumplowi zjadły w 2tyg jazdy po mieście organiczne klocki... Ja jeżdżę zawsze na metalikach, których mam bardzo dużo po bardzo małej cenie więc tym się nie martwię Zastanawiam się po prostu czy nie są zbyt wylajtowane na moje 69-71kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 pewnie łatwo skrzywić. Dartmoor wycofał się z tarcz większych niż 160mm. właśnie podatność na deformacje byla powodem. co do zjadania klocków osobiście nic takiego nie zauważyłem. klocki metaliczne Hayesa. po ponad 3h maratonie non stop w wodzie/błocie ( a hamuje głównie właśnie przodem ) nawet nie zauważyłem by coś się zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Niedawno ten temat był poruszony na forum. Tam też jest link do strony z testem tych tarcz. Są raczej delikatne i moim zdaniem przy montażu trzeba wybrać odpowiedni kierunek obrotu, inaczej przy ostrym hamowaniu mogą się skrzywić. Używam ich z Hayesami Trail i są OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Niektore z nich, a widzialem troche, maja zle oznaczony kierunek obrotu/montazu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Zgadza się, niektóre z nich miały także źle oznaczaną strone. Do czego Ashima się przyznała. Ale problem już chyba nie występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 mati199, występuje, 140-ka którą dostałem w tym tygodniu jest odwrotnie opisana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciesiel Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ja jeżdżę zawsze na metalikach, których mam bardzo dużo po bardzo małej cenie więc tym się nie martwię Zastanawiam się po prostu czy nie są zbyt wylajtowane na moje 69-71kg. Normalnie w sezonie nie schodzę poniżej 69 kg (69-72) i używałem z nimi klocków półmetalicznych, hamowały spoko, ale z metalicznymi jest już naprawdę super. Klocki żywiczne się do nich nie nadają, bo rzeczywiście mogą zostać "zjedzone", ale w polskich warunkach klimatycznych żywiczne okładziny, generalnie się nie nadają bo 2 przejażdżki w deszczu i po nich. Co do wyginania itp, to są to jedne z najtwardszych tarcz, a jeśli ktoś tarczą gwoździe wbija, to nie dziwmy się, że się krzywią . Co do montażu itp, to rzeczywiście w pewnym momencie Ashima źle je oznaczała, więc kierunek powinien być jak normalnie w tarczach. Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toivlas Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Niestety kolorowe Dartmoory Nano w Polsce pojawią się w kwietniu jak nie później, tak mi odpisał sklep. Więc pozostaje Ashima, w sumie to to samo. Jak już je będę miał to napiszę jak się sprawują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 odświeżę temat. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi Ashimami/Dartmoorami? A czy kierunek powinien być taki by "szprychy" (nie wiem jak to nazwać) tarczy były ściskane, a nie rozciągane w czasie hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam chciałbym podłączyć sie pod temat, jestem na etapie zmiany tarcz, szukam lekkich tarcz ( najlepiej ponizej 100 gr/szt ) dla 85 kg użytkownika , 160 mmm, bedą jeżdziły głównie w maratonach. Zastanawiałem sie nad Nano - jakie sa wasze opinie na ten temat. moze inne propozycje tarcz hamulcowych... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Accent Blade ? Ale jakie masz wg hamulce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 avid juicy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Niestety kolorowe Dartmoory Nano w Polsce pojawią się w kwietniu jak nie później, tak mi odpisał sklep. Więc pozostaje Ashima, w sumie to to samo. Jak już je będę miał to napiszę jak się sprawują Kolorowe Dartmoory są już w sprzedaży w kraju... http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_TARCZA+NANO.html?PT=53153480&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T Są też tarcze 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Czy byliby chętni na 2 tarcze Ashima 160mm po 65zł/ sztuka jeszcze oryginalnie zapakowane. Sprzedaję bo zmieniłem koncepcję na tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.