Skocz do zawartości

[tarcze] Ashima aro 140 160

toivlas

Rekomendowane odpowiedzi

a taki mały smaczek: "(anodowana na czerwono - z obu stron)" - od kiedy się anoduje stal? Tak jestem wredny ;)

http://tnij.org/tarczadartnano140kolor dużo taniej

A tarcze jak na ultra-lekkie przystało, sztywne nie są i łatwo je skrzywić. Kumplowi zjadły w 2tyg jazdy po mieście organiczne klocki...

Tylko chciałbym usłyszeć jakąś opinię czy warto je brać?

był już gdzieś temat o Nano. mi pasuje. mam jakieś 62kg więc tarcza ( z przodu bo z tyłu jest V ) nie stwarza żadnych problemów. nie grzeje się czy coś. siły wystarcza bo i Stroker Trail to też wystarczający przy tej wadze hamulec ;)

A tarcze jak na ultra-lekkie przystało, sztywne nie są i łatwo je skrzywić. Kumplowi zjadły w 2tyg jazdy po mieście organiczne klocki...

Ja jeżdżę zawsze na metalikach, których mam bardzo dużo po bardzo małej cenie więc tym się nie martwię ;)

Zastanawiam się po prostu czy nie są zbyt wylajtowane na moje 69-71kg.

pewnie łatwo skrzywić. Dartmoor wycofał się z tarcz większych niż 160mm. właśnie podatność na deformacje byla powodem.

co do zjadania klocków osobiście nic takiego nie zauważyłem. klocki metaliczne Hayesa. po ponad 3h maratonie non stop w wodzie/błocie ( a hamuje głównie właśnie przodem ) nawet nie zauważyłem by coś się zmieniło.

Ja jeżdżę zawsze na metalikach, których mam bardzo dużo po bardzo małej cenie więc tym się nie martwię :thumbsup:

Zastanawiam się po prostu czy nie są zbyt wylajtowane na moje 69-71kg.

Normalnie w sezonie nie schodzę poniżej 69 kg (69-72) i używałem z nimi klocków półmetalicznych, hamowały spoko, ale z metalicznymi jest już naprawdę super. Klocki żywiczne się do nich nie nadają, bo rzeczywiście mogą zostać "zjedzone", ale w polskich warunkach klimatycznych żywiczne okładziny, generalnie się nie nadają bo 2 przejażdżki w deszczu i po nich.

Co do wyginania itp, to są to jedne z najtwardszych tarcz, a jeśli ktoś tarczą gwoździe wbija, to nie dziwmy się, że się krzywią :P. Co do montażu itp, to rzeczywiście w pewnym momencie Ashima źle je oznaczała, więc kierunek powinien być jak normalnie w tarczach.

Pozdrawiam,

Michał

• 2 tygodnie później...

Witam

chciałbym podłączyć sie pod temat, jestem na etapie zmiany tarcz, szukam lekkich tarcz ( najlepiej ponizej 100 gr/szt ) dla 85 kg użytkownika , 160 mmm, bedą jeżdziły głównie w maratonach. Zastanawiałem sie nad Nano - jakie sa wasze opinie na ten temat. moze inne propozycje tarcz hamulcowych...

pzdr

• 2 tygodnie później...

Niestety kolorowe Dartmoory Nano w Polsce pojawią się w kwietniu jak nie później, tak mi odpisał sklep.

Więc pozostaje Ashima, w sumie to to samo. Jak już je będę miał to napiszę jak się sprawują :)

Kolorowe Dartmoory są już w sprzedaży w kraju...

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_TARCZA+NANO.html?PT=53153480&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T

Są też tarcze 140

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...