jgkurczak Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Przede wszystkim chciałbym się przywitać jako nowo zarejestrowany użytkownik Powoli i małymi krokami zbliżamy się do sezonu i już czas myśleć nad modernizacją sprzętu. Mam kłopot tego rodzaju że dawno temu nabyłem ramę Merida kalahari 510 z małym defektem. Defekt to urwany hak przerzutki, który niestety jest stały i niewymienny. Dlatego jest przerzutka z własnym hakiem (turney) Ale chciałem trochę ulepszyć sprzęt, a przez tą ramę nie mogę nic zrobić. W planach jest wymiana kół, kasety i przerzutki na alivio. Trochę poszperałem po forum odnośnie spawania, ale czy takie coś opłaca się robić tj dospawanie haka. Kupić jakiś wymienny dociąć go na wymiar i naprawić ? Generalnie szukam nowej ramy, ale z tym jest gorzej. Rama generalnie do 400, na oku są accenty (Tormenta, el norte), kross i no saint urian. W zasadzie nie wiem co lepsze, wiele osób chwali accenty no i no saint. W przypadku Uriana mam obawy o główkę ramy - nie jest tak masywna i obspawana jak konkurencja. Zatem jak w tym wypadku zrobić ? Zaoferowano mi też w sklepie w mieście, ramę Fuji http://pro-bike.pl/produkty/item_1479_rama_fuji_tahoe_sl___blue.html Ale tu już muszę przeznaczyć na nią 600 zł. Na pewno jest lepsza od podanych wyżej ram. Ale czy warto wyłożyć te pieniądze ? Szczególnie że oglądałem rowery Fuji na tej ramie i prezentują się przepięknie a sama rama sprawia wrażenie solidnej i masywnej. Doradźcie proszę Szczególnie że wymiana ramy ciągnie za sobą koszty i po wymianie reszty wychodzi mi zależnie od ramy 700-1000 zł... PS. Załączam fotkę tej lipy co mam, urwany hak został zeszlifowany. Dodam tylko że to nie moja robota, ja ją kupiłem jako projekt nisko budżetowy
ziomek8000 Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Ja na twoim miejscu zainwestował bym w tę ramę Fuji , bo jakoś nie mam przekonania do uszkodzonych ram . Są tacy którym to nie przeszkadza ale ja bym się czuł jakoś tak nie komfortowo . Bo nie ma co gadać ale głównym podzespołem rowerowym jest rama i to do niej dobierasz elementy jak przerzutka czy cokolwiek innego a nie odwrotnie . Jak kupisz tą Fuji to ona ma już zmienny hak więc w razie co to tylko wymieniasz kawałek alu i masz z głowy .
jgkurczak Napisano 3 Lutego 2010 Autor Napisano 3 Lutego 2010 Szczególnie że ze spawaniem jest taka sprawa że okolice spawanego miejsca mogą zostać przegrzane a to jest dosyć newralgiczne miejsce. Czasem jeżdżę w dosyć trudnym terenie, a w tym sezonie zamierzam trochę po górach poszaleć więc nie chciałbym żeby mnie wyprzedziło koło a ze mnie nie byłoby co zbierać gdyby pękło na mocowaniu koła. Fakt, i to skłania mnie do Fuji... mogę dostać też zniżkę na przekładkę rzeczy z tego co mam. Tylko właśnie wtedy zbliżamy się do granicy 1000 zł.... Sprzedawca/Mechanik mówił że tą ramę montują w rowerach nawet za 3 kafle o.O
Biiker Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Kup lepiej tą fuji bo z tamtą za bardzo nie wskórasz
Grondag Napisano 4 Lutego 2010 Napisano 4 Lutego 2010 Rama najważniejsza, dopłacaj do Fuji lepiej mieć lepszą ramę na lata i gorszy napęd niż na odwrót(napęd tak czy siak trza wymieniać)
Mod Team Puklus Napisano 4 Lutego 2010 Mod Team Napisano 4 Lutego 2010 Rama z Meridy kalahari nie jest chyba warta naprawy chyba ze sobie ja sam w domu polepisz. Jest ciezka i stara.
jgkurczak Napisano 4 Lutego 2010 Autor Napisano 4 Lutego 2010 Rama z Meridy kalahari nie jest chyba warta naprawy chyba ze sobie ja sam w domu polepisz. Jest ciezka i stara. Hehe poxiliną albo lutownicą No tak postaram się kupić tą Fuji Jest stara i ciężka, poza tym kiedyś też usłyszałem że kijową geometrię. Ramy różnią się wymiarami, ale czy centymetr czy dwa w tą mogą mieć wpływ na wizerunek całego roweru jak i zachowania ?
Mod Team michuuu Napisano 5 Lutego 2010 Mod Team Napisano 5 Lutego 2010 Spawanie haka nie jest tak ryzykowne jak spawanie elementów konstrukcyjnych ramy. W przypadku zerwania haka w najlepszym przypadku z buta do domu, w najgorszym zmielona przerzutka i koło. Każdy zakład ślusarski pospawa bo wszyscy to potrafią tak jak wszyscy znają się na polityce czy piłce nożnej. Co do efektów spawanie na forum było już kilka(naście) wypowiedzi, poczytaj efekty były różne. Jak masz trochę kasy kupuj nową ramę.
MarcinGoluch Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Spawanie tej ramy w dobrym zakładzie będzie kosztowne, a oddanie do partacza ryzykowne. Fuji fajna ramka i cena stosunkowo dobra. Ale skoro mimo to pytasz o możliwość spawania Meridy to aspekt finansowy jest bardzo ciążący. Zaproponuje więc np coś takiego: Giant Rincon http://upload.allegro.pl/item906820619_rama_giant_rincon_rozmiar_18_cali.html Accent ElNino http://upload.allegro.pl/item905694202_accent_el_nino_tanio_uzywana_19_cali.html Corratec SuperBow http://upload.allegro.pl/item903297065_corratec_superbow_fun_stery.html Do 300zł możesz też spokojnie kupic nowego Levela A6. Wybór spory więc nie jesteś skazany na 600zł. Jeśli chodzi o spawanie czuje, że dobry zakład z przesyłką weźmie również ok 200zł. Pozdrawiam! Marcin
jgkurczak Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 Dziękuję za tak liczne odpowiedzi i zainteresowanie tematem ! Dzięki też za linki, ta rama Giant-a wydaje się być niezła. Ile jest ona warta i czy bez obaw można by się wpakować w zakup używki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.