Skocz do zawartości

[buty SPD] Vermont

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jeszcze przed sezonem więc same buty możesz wyrwać nawet za 250zł, PD-M520 to koszt 75-95zł zależnie od sklepu więc wychodzi te 325. Jeżeli zamierzasz jeździć bardziej rekreacyjnie to 520 powinny wystarczyć, choć moja złapały luzy po jakiś 500km i skasować dało się to tylko z wykożystaniem imadła. 540 są po prostu możliwe do własnoręcznego (i łatwego) serwisowania, do tego są lżejsze ale kosztują nawet do 150zł więc wyszło by Ci 400zł. Ja bym chyba zaryzykował taki komplet jak w linku.

świetny kolor szkoda, że niedostępne w Polsce i ta siateczka ala carbon :wallbash:

Tylko co z tego, że wyglądają jak carbon, gdy ważą jak ołów?

Kiedyś przeżyłem szok biorąc do ręki buta znajomej. Jej rozmiar 37 (Shimano) ważył więcej niż moje 46 (Scott).

Dla mnie but musi być wygodny i sztywny... ale fajnie, gdy jest też w miarę lekki :o

Tylko co z tego, że wyglądają jak carbon, gdy ważą jak ołów?

Kiedyś przeżyłem szok biorąc do ręki buta znajomej. Jej rozmiar 37 (Shimano) ważył więcej niż moje 46 (Scott).

Dla mnie but musi być wygodny i sztywny... ale fajnie, gdy jest też w miarę lekki :D

temat dotyczy butów vermont za 139 zł oraz shimano m122 za 230 zł,więc raczej niska półka;) wskaż mi w tym przedziale cenowym buty lekkie i sztywne ;D

• 2 tygodnie później...

już tak ostateczna decyzja, które buty lepiej kupić znaczy czy opłaca się dołożyć do Shimano m166 czy lepiej brać m122 tu sa linki z cenami:

http://www.allegro.pl/item918034459_buty_mtb_shimano_sh_m160_sh_m_160_shm160_277pln.html z takimi pedałkami http://www.allegro.pl/item919332914_pedaly_shimano_xt_pd_m540_pdm540_2010_128pln.html czy te z ty6mi samymi pedałami http://www.allegro.pl/item921618782_buty_mtb_shimano_sh_m122p_od_centrumrowerowe.html

r5ożnica cenowa to 48zł opłaca się dołożyć w sumie za wkręty i jeśli się nie mylę twardsza podeszwę

liczę na wasze odpowiedzi

pozdro

My mamy za Ciebie podjąć decyzję? Ja osobiście nie wybrałbym żadnych. Jestem estetą i stawiam na wygląd ale też na funkcjonalność. Ja wziąłem m086 bo mi się osobiście bardzo podobają i mają wszystko czego wymagam od takich butów.

Zastanów się czy konieczne są Ci kołki? Podbiegasz po stromych i śliskich powierzchniach? Zdecydować musisz sam :)

My mamy za Ciebie podjąć decyzję? Ja osobiście nie wybrałbym żadnych. Jestem estetą i stawiam na wygląd ale też na funkcjonalność. Ja wziąłem m086 bo mi się osobiście bardzo podobają i mają wszystko czego wymagam od takich butów.

Zastanów się czy konieczne są Ci kołki? Podbiegasz po stromych i śliskich powierzchniach? Zdecydować musisz sam :)

ok masz racje że muszę wybrać sam, miałem tu na myśli opinie użytkowników. nie miałem do czynienia z tymi bucikami wiec pytam. ja tez byłem zdecydowany na m086 bo mają klamrę ale po opiniach w tym temacie(że się spieprzyła klamra but dobry wole nie ryzykować). liczę na jakieś oponie o butach a nie gustach bo o tym się nie dyskutuje

pozdro

Jeżeli ja bym stał przed wyborem tych konkretnych modeli to wybór padł by na M160. Chociaż zastanawiam się dlaczego cały czas szukasz pośród butów Shimano?

ponieważ w okolicy mam sklep oni mają tylko shimano ii wiem ze potrzebuje rozmiar 45, a ze scotów np nie wiem jaki rozmiar będzie dobrze leżeć

miałeś może do czynienia z tymi m160??

aa jakie buty polecacie?? może jakiś konkretny model?? czekam na odp

Miałem ale dość krótko. Buty wykonane tak samo dobrze jak każdy inny but Shimano, rzepy takie jak w M122 i bardzo przyjemny, agresywny protektor podeszwy. Posiada kolce :) Tylko teraz pytanie. Cały czas chcesz dokładać. Najpierw do 122 teraz 160. Pytanie czy faktycznie tego potrzebujesz? Jest mnóstwo bikerów którzy kupią 86 i stwierdzą że nie potrzebują droższych butów. Mieszkasz bliżej niż dalej od gór więc może faktycznie pomyśleć o kolcach ale czy Twój styl jazdy tego wymaga? Po co płacić stówę więcej skoro można ją przeznaczyć na inny szczytny cel -> inną część :)

ja dołożyłem i zamówiłem m160 zamiast m122, czekam na listonosza:D zadecydowały wymienne kołki, bo lepiej mieć niż narzekać, że się nie ma;) nie wiadomo gdzie będzie dane mi jeździć... jak przyjdą to coś skrobne

Ogladalem wczoraj buty ktore staly sie przyczyna tego watku, a widze ze nikt o nich nie pisze.

Ale do rzeczy: ogolnie to lipa jakich malo, podeszwa sztywna jak beton (ktos moze uznac to za zalete, w enduro mysle ze to nie do konca dobre), smierdza jak nie wiem co, materiał delikatnie mowiac to zwykla derma - taka ktora bedzie sie targac podczas kontaktu z najmniejszym krzakiem (takie odnioslem wrazenie), pozatym osoba ktora je kupila tez nie jest z nich zadowolona. Jedno co to klamra ladnie dziala, chociaz nim obczailem jak ja pozniej odczepic to kilka min minelo.

ja dołożyłem i zamówiłem m160 zamiast m122, czekam na listonosza:D zadecydowały wymienne kołki, bo lepiej mieć niż narzekać, że się nie ma;) nie wiadomo gdzie będzie dane mi jeździć... jak przyjdą to coś skrobne

a gdzie kupiłeś ii za ile te m160??

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...