Skocz do zawartości

[koła] Co lepsze ? ZTR Olimpic czy Mavic XC717

a0h93077

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym złożyć koła do MTB (startuje w maratonach) więc powinny być one wytrzymałe i lekkie oczywiście wszystko za rozsądną cenę.

Jakie proponujecie zastosować piasty,szprych?

Napisano

To polecę to co sam mam (waga też identyczną mam), czyli obręcz XC 717 Mavic'a, piasta DT 370 (lub stara nazwa legenda Onyx), szprychy DT Competition i mosiężne nyple DT, opaska Panaracer Poly-Lite. Ja za przednie koło dałem z zaplotem 390zł, tyle że musiałem na nie długo czekać... Tylnie będę dopiero za jakiś czas zamawiał, ale wyjdzie o około 100-180zł drożej. Waga przedniego kółka to dokładnie 834 gramy, tylnie + 200-210 = 1034-1040gram.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Na olimpicach zawsze bedziesz mial ok 130g lzej.

to ja sie jeszcze tak zapytam bo bardzo mozliwe ze sam bede niedlugo skladal tylne kolo i tak wlasnie raczej padnie na olimpiki ale jeszcze znalazlem gdzies dt xr 350 tylko nie wiem ile one kosztuja bo nie za bardzo moge znalesc

waga raczej to tak w sezonie kolo 70 spadajaca ponizej chyba ze przez zime spase to max 75

kola raczej miliardow kilometrow by nie jezdzily bo od tego mam szose :) i dlatego pomyslalem zeby zejsc ponizej 400 gramowej obreczy

Napisano

obręcze ztr nie są kapslowane, dopóki ktoś nie potrzebuje mocnego naciągu szprych to nie ma problemu. jeśli nie zalezy ci na wadze koła - wybierz mavica.

nie mam pewności ale ztr ma limitowane maks ciśnienie w oponach - limit ten leży ciut niżej niż dla mavica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...