gorix Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam, czy bloki do pedałów SPD-SL pasują do butów Sidi ? Czytałem w Internecie, że niektórzy mają problem z długością śrub. W instrukcji do pedałów Shimano zaleca swoje buty. Czy ktoś z Was spotkał się z problemem podczas użytkowania SPD-SL z butami Sidi? Mam pedały PD-5610 (105) i zamierzam kupić buty Sidi z podeszwą Millenium 2. Czy nie będzie problemów z kompatybilnością? Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 zawsze można dać dodatkową podkładke, więc myśle że nie będzie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorix Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Dzisiaj wszystko przetestowałem i sprawa wygląda tak: śruby, które były razem z blokami i pedałami są za krótkie, długość około 4.5 mm, wkręcają się około 3 mm. Zgodnie z instrukcją, Sidi zaleca swoje śruby M5X10mm, sprzedawane przez Velo, komplet ok. 13 zł (6 śrub). Może się to komuś przyda. Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.