Skocz do zawartości

[buty] jakie wybrac spd do ok 800 zl

banditxc

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

na nowy sezon potrzebuje nowych butow bo obecne ( dioadora ergo mtb wersja z carbonowa podzeszwa ) zasluzyly na emeryture ( paski niewytrzymaly i sie poprzecieraly). Buty byly super tym bardziej za tak nie duze pieniadze i to w wersji z carbonem. Chcialbym cos podobnego lecz juz bez paskow na rzepy. Myslalem nad sidi dragon 2 carbon lecz cena ( po rabacie w pewnym sklepie internetowym) wychodzi troche ponad 1000 zl to juz niestety troche za duzo. Wiec z sidi pozostaje mi model action srs lecz niestety za 800 bede mial buty bez carbonu a nie ukrywajac po jezdzi w obecnych diadorach nie chce juz butow bez carbonu. Maja to byc buty wylacznie na rower, nie do chodzenia. Macie jakies inne propozycje ? Musza miec jedna klamre i najlepiej jakis patent jak w sidi z tymi zylkami lub cos podobnego i obowiazkowo carbonowa podeszwa. Nie dla lansu lecz sztywnosci.

Myślałeś może o shimano ? Godny polecenia jest model sh-225. Karbonowa podeszwa, klamra czyli wszystko o czym pisałeś lub coś droższego czyli modele SH-M310 lub SH-M300 z całą podeszwą wykonaną z carbonu. (model 225 carbon ma tylko w miejscu mocowania bloków)

Wlasnie jesli chodzi o shimano to myslalem nad modelem m310 tylko czy ta podeszwa nie jest malo hm terenowa ? w prawdzie sa kolki ale bardzo malo bieznika i to mnie troche martwi czy tylko przesadzam ? :-) Sa calkiem fajne tym bardziej ze "dopasowuja" sie do stopy. Przynajmniej tak wyczytalem.

banditxc, w tej cenie spokojnie dostaniesz DMT Watt na niemieckim ebayu - jedyny mankament, musisz je koniecznie przymierzyć bo nie wszystkim pasują.

Sztywność - deska

Terenowość - z kolcami jest XXX :)

Czyszczenie z błota - wypłukać w wodzie, ręcznik i gotowe do następnej jazdy :thumbsup:

Dzieki za szybkie odpowiedzi. O dmt duzo dobrego slyszalem ale patrzac na "skorupe" bede je musial obowiazkowo przymierzyc bo widze ze beda sztywne i raczej sie nie dopasuja do nogi tak dobrze jak shimano. Pochodze po sklepach moze beda mieli jedne i drugie i wezme wygodniejsze bo juz sie przekonalem po swoich ostatnich parach ze to podstawa a pozniej sztywnosc i dodatkowe patenty. A wlasnie , te shimano sa jeszcze w jakis innych wersjach kolorystycznych czy tylko bialo/srebrne ? Najchetniej wzialbym czarne jesli sie na nie zdecyduje ale nigdzie nie udalo mi sie znalesc.

wow to jestem zaskoczony ze dmt sa w stosunku do shimano tak lekkie :-) ja niestety rozmiar mam wiekszy.. :laugh: heh to ciekawe ile by wazyly do rozm 46... <_< tylko jesli bym bral z shimano to ten model sh-m310 i widzialem w googlach ze sa czarne ale niestety po sklepach nie znalazlem tylko bialo srebrne :/ Kolor nie jest zly ale mysle malo praktyczny, szybko by wygladaly nie za fajnie..

• Mod Team

Mam DMT Watt Black i powiem że są piekielnie sztywne, podeszwa praktycznie wcale się nie wygina. Jednak te buty koniecznie trzeba przymierzyć i dobrze dopasować, bo nie dopasują się do nogi. Z racji wybitnie sportowego charakteru i sztywności nie są najwygodniejsze, szczególnie gdy np. trzeba wnieść rower po schodach, ale świetnie przekazują energię na pedały. Mi kręci się lepiej niż w poprzednich butach Look, które nie miały karbonowej podeszwy. Wcześniej Looki wydawały mi się bardzo sztywne, jednak teraz po przesiadce, gdy mam porównanie trudno mi wyobrazić sobie but sztywniejszy od DMT. Agresywny protektor i kolce dobrze wgryzają się w podłoże co przydaje się w terenie. Jedna poważna wada jak dla mnie - karbonowa podeszwa po jednym wypadzie w góry wygląda tragicznie, po prostu strasznie się niszczy od chodzenia po kamieniach.:icon_mrgreen: No i jeszcze kwestia pedałów - przy ubijakach konieczne są podkładki pod bloki chroniące podeszwę.

• 2 tygodnie później...

Niestety dmt mi nie podeszly... a szkoda bo wygladaly super i byly mega sztywne ale mam chyba zbyt szczupla stope dla nich.. A dziwne bo maja opinie ze wlasnie do takich powinny pasowac :/ Wiec zostaja sidi badz shimano (tylko troche ciezkie :/ ) Sidi dragony srs 2 carbon moge miec za 999zl ale musialbym przymierzyc w sklepie. Gdzie na slasku maja sidi i shimano ? Bede wdzieczny za info

I najwazniejsze potrzebuje sidi z dlugoscia wkladki 29,5 - 30 cm produkuja takie dragony.. ? Bo rozmiarowka sidi jest strasznie dziwna.. Bede potrzebowal 49-50 ?? :wallbash: Na codzien nosze 46..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...