maryce Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Bardzo podoba mi się malowanie ramy Radon ZR Race Team, jednak jest ona o tyle nietypowa, że łożyska suportu są 'press fit', czyli wciskane a nie wkręcane. Mam pytanie - czy nie ma dużego ryzyka ładować się w takie łożyska? Obecnie mam w rowerze korbę XT, więc całość bez problemu będzie pasować. Obawiam się sytuacji, w której za 2-3 lata, chcąc zmienić korbę okaże się że muszę zmienić ramę, bo nikt nie produkuje już takich łożysk (press fit). Warto ryzykować czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Suporty Press Fit dopiero zaczynają szerzej wchodzić do zastosowania, więc na razie są trudno dostępne i drogie, ale z czasem będzie lepiej z dostępnością . Trochę to na razie zagmatwany standard, bo systemów PressFit jest kilka, może być tak, że niektóre się nie przyjmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Łożyska shimano masz w zestawie. Do takiego suportu podejdzie ci każda korba sh od deore w górę. Niewątpliwym plusem tego rozwiązania jest praktycznie całkowite zabudowanie misek w środku mufy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryce Napisano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A jak jest z ich sztywnością/trwałością? Z tego co widzę na zdjęciach to mają one całkowicie plastikową obudowę (SM-BB91). Nie ma obawy że po sezonie (3kkm) trzeba je będzie wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.