okim Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Od nie dawna posiadam torę 318 SA. Na lewej goleni na samym dole jest regulacja tłumienia powrotu zajączek i żółwik. Problem polega na tym że na śrubie jest czarna nakładka z imbusem z która ani nie drgnie. Pod nakładką jest duży imbus, jednak boję się go przekręcać. Czym reguluje się to tłumienie dużym imbusem czy czarną nakładką
stefan2810 Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Mam taki sam amortyzator. Mam na dole tak jak mówisz czarną podkładkę - pokrętło(tak jak by) do którego jest przymocowany imbus. Więc jak wyjmę to czarne pokrętło to wychodzi on razem z imbusem. Reguluje się kręcąc tym pokrętłem bo jednocześnie przekręca się imbus. Jeżeli masz inaczej czyli czarne pokrętełko osobno i imbus osobno, to to nie jest większy problem. Po prostu aby sobie poregulować postaraj się kręcić imbusem. Trochę pytanie nie na temat ale proszę o odpowiedź. Czy wan też (posiadacze tory 318 solo air) amortyzator lekko poci się właśnie przy wyżej opisanym tłumieniu, czyli przy pokrętełku??
okim Napisano 2 Lutego 2010 Autor Napisano 2 Lutego 2010 aha to oznacza że mam bardzo mocno przykręconą śrubę od tłumienia
stefan2810 Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 A możesz kręcić imbusem, w jedną jak i w druga stronę?
Adish Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 mi sie amor nie poci sprobuj psiknac tam wd-40 itp, albo kapnac lekko jakiegos smaru jak nie chce puscic.
okim Napisano 2 Lutego 2010 Autor Napisano 2 Lutego 2010 Jeszcze nie próbowałem. Bo się trochę boje o uszczelkę
okim Napisano 4 Lutego 2010 Autor Napisano 4 Lutego 2010 niewiem czy mogÄ bo jeszcze nie prĂłbowaĹem. dzisiaj sprĂłbuje
okim Napisano 9 Lutego 2010 Autor Napisano 9 Lutego 2010 Dzisiaj sprawdziłem i da się kręcić tylko dużym imbusem w dodatku z oporem, a nasadką z imbusem nawet nie ruszy. Nie wiem co jest grane, WD 40 też na pewno nie pomoże.
flyradek Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Do regulacji nie kręci się tym dużym imbusem. Rozkręcisz sobie amor. Wyciągnij ten plastik i w środku(w dużym imbusie) masz otwór, spróbuj wsadzić mały imbus do środka i wtedy spróbuj pokręcić. Jak ciężko to musi coś byś skopane. Teraz masz raczej mocne czy słabe tłumienie powrotu?
Mod Team Franio Napisano 7 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2011 To temat z przed ponad roku, więc chyba troszkę się spóźniłeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.