Skocz do zawartości

[hydrauliczne] Shimano LX M585 - wylatuje olej

julek106

Rekomendowane odpowiedzi

post-126667-1265132497,02_thumb.jpg

Witam, posiadam hamulce tarczowe Shimano Deore 585 Disc gdzie w przednim wylecial mi olej hamował coraz słabiej az nagle wcale dałem do naprawy zapłaciłem 50zl i po trzech czy dwóch dniach znowu mi sie to stało olej całkowicie wyleciał czy jestem zmuszony kupic nowe czy da się jakoś to jeszcze naprawić jakieś uszczelki wymienić czy coś bardzo proszę o pomoc!

• Mod Team

Hmm, ciekawe za co zapłaciłeś te 50pln? Jak olej wycieka, pewnie uszczelka padła, więc powinni wymienić, a gdyby wymienili nie wyciekłby ponownie. Idź do tego gostka co "naprawiał" i zapytaj się co dokładnie było zrobione, potem powiedz że dalej hamulec jest padnięty, i żeby porządnie naprawili (wymienili uszczelki, w zacisku lub klamce, zależy gdzie cieknie), oczywiście w ramach wcześniejszej zapłaty.

Hmm, ciekawe za co zapłaciłeś te 50pln? Jak olej wycieka, pewnie uszczelka padła, więc powinni wymienić, a gdyby wymienili nie wyciekłby ponownie. Idź do tego gostka co "naprawiał" i zapytaj się co dokładnie było zrobione, potem powiedz że dalej hamulec jest padnięty, i żeby porządnie naprawili (wymienili uszczelki, w zacisku lub klamce, zależy gdzie cieknie), oczywiście w ramach wcześniejszej zapłaty.

tak byłem już ale sprzedawca twierdził że takich rzeczy jak uszczelka w hamulcu nie da sie wymienić i została mi tylko wymiana na nowy a te 50 zl to za olej i chyba odpowietrzenie

Napisze szczerze nie znam sięna hamulcach rowerowych ale znam sięna motocyklowych z technologia została chyba wszczepiona do roweru z motocykli oczywiście po modyfikacjach. Któredy leci olej? Wmiejscu tłoczka czy przy łączeniu przewodu ham. z zaciskiem? Jeśli to jedno z tych 2 miejsc to albo puszczaja podkładki ( przy każdym rozkreceniu powinno sie dawac nowe!! ) albo puszcza uszczelka przy tłoczku. Obydwie groszowe sprawy( jełsi nie został porysowany tłoczek).A mam takie pytanie to w przewodach jest olej a nie płyn ham ???? I jeszcze jedno czy na zacisku jest "odpowietrzacz" ??

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...