Skocz do zawartości

[rower] Giant Anthem 2

netta1987

Rekomendowane odpowiedzi

To mój nowy (używany) rower i tak po kolei:

rama+tłumik+miski sterów -2558g

amortyzator przedni- RS reba SL 1618

adaptery+ śrubki do hamulców-Avid 115g

chwyty-Scott 85g

hamulec przód Avid j3,5 252g

hamulec tył Avidj3,5 261g

kiera Scott 173g

koło przód+ tarcza+śruby tarczy+ opony+dętki -1814g- już nie długo wymiana

koło tył+ tarcza+śruby tarczy + kaseta + opony+dętki 2192g -już nie długo wymiana

korba Tuvativ Firex 789g

łańcuch Sh xtr 256g

łożyska steru 51g

manetka przód+ linka+ pancerz sztyca sram x9+ 167g

manetka tył +linka+pancerz sram x9 178g

mostek- Scott 165g

obejma pod siodłowa no name 25g

pedały CB candy c 309g

podkładka+śruba+ kapsel pod stery 21g

przerzutka przód Sh deore 170g

przerzutka tył Sram x9 228g

rogi Boplight team 61g

siodło Scott 304g

suport Truvativ gx 124g

sztyca Raceface ride 317g

Razem 12233g i obiecuje szybkie zmiany koła już zamówione:P

zdjecie.jpg

zarazie zdecydowanie inaczej nisz scottem scalem 35 którego miałem ten jest przyjemniejszy ale nie wolniejszy w jeździe po śniegu i lodzie jeszcze muszę zadbać o trochę wygody w postaci 4cm szerszej kierownicy, bo ta okazała się za wąska przy tej geometrii i dłuższy łańcuch bo ta rama ma minimalnie dłuższy tylny trójkąt i czasem braknie łańcucha, a dziś jadę na typowe terenowe testy z dojazdem po asfalcie czyli będzie test na bujanie:)

• 1 miesiąc temu...

Właśnie w błotku zaczynają się problemy z Pythonami, podobno łatwo się zapychają (logiczne, patrząc na gęsty bieżnik) :) , choć przeczytałem kilka relacji, że na niskim ciśnieniu da się przeżyć nawet średnie... Zresztą, zależy co masz na myśli mówiąc "lekkie błotko". Jeśli mokre/wilgotne ścieżki to jest ok.

Ja Pythony znam z przejażdżek rowerem kolegi, zawsze tylko po suchych leśnych ścieżkach. Jeździ się lepiej niż na moich (byłych) Piranhach - opona napędowa dobrze trzyma się podłoża, poza tym podobne jak w Piranhach opory toczenia po twardym (minus taki, że są cięższe 50g). Fakt, długo na nich nie jeździłem, z 10 km max, ale na tyle mi się spodobały, że sam sobie kupiłem właśnie Pythona na tył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...