Skocz do zawartości

[rower] Giant XTC 2010

Blaise

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wyglada zabójczo . jak dla mnie bomba, zwłaszcza w kolorze białym . tylko ta cena :) poszukaj na ebay'ach może wytargasz taniej

Napisano

A mnie wlasnie nie przekonuje ta rama. Brak monostaya? No i ta zwezajaca sie gorna rura jakos dziwnie wyglada. Model z 2009 byl znacznie ladniejszy. Ale na pewno geo ma rownie dobra jak poprzednie modele. No i ten czarnobialy model jest akurat imho najladnieszy z kolekcji.

Napisano

Nawet nie zauważyłem że w Giant nie ma monosteja

szkoda że Giant z niego zrezygnował mam sentyment do Gianta i do monosteja

Mój pierwszy góral Giant terrago ad1997 miał go.

Ale firma jest solidna tak czy inaczej można go polecić

Napisano

Giant jak Giant rower za 5,5 tysiąca i koła z roweru za 2,5. Świeci się, brak Foxa i fatalne koła, tak w skrócie.

Napisano

61d2525f0f9e3f90.jpg

Ciekawe czemu nie ma mocowania na v-ki. Ogólnie z wyglądu rama super, mnie też niepokoi górna rura, może nie być wytrzymała, ale na pewno ci z Gianta ją testowali. Według mnie w tej cenie mogli dać lepszy osprzęt. ;)

Co sądzicie o pozostałych rowerach z tego przedziału cenowego: Cube LTD Race(http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/ltd-race-black_id_35846_.htm) i Scott Scale 50 (http://www.scott.pl/product.php?id_cat=231&id_prod=1275)

Napisano

Zależy jeszcze do czego potrzebujesz sprzętu. Jeżeli do wyścigów to faktycznie LTD Race jest średnim wyborem - może nie tyle geometrycznie, co przez ciężką ramę. Za to masz gwarancję, że jest pancerny i niejedno wytrzyma. Poza tym jeździ naprawdę nieźle.

A musisz brać sprzęt z 2010r.? Teraz jest akurat okres porządnych przecen na 2009, więc w twoim budżecie (ok. 5k?) można wyrwać coś o klasę wyższego niż normalnie. Np. Scale 35.

Napisano
A musisz brać sprzęt z 2010r.? Teraz jest akurat okres porządnych przecen na 2009, więc w twoim budżecie (ok. 5k?) można wyrwać coś o klasę wyższego niż normalnie. Np. Scale 35.

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyborem roweru. Nie zależy mi koniecznie na maszynie z 2010. Mój budżet będzie coś około 4000-4500, a rower planuje kupić marzec/kwiecień ;) na razie najbardziej do gustu przypadł mi XTC 2 :) O rowerach Gary Fisher nic dokładnie nie wiem, nigdy nie miałem z nimi styczności.

Napisano

Wie ktoś może, czy czarna rama XTC1 pojawi się w sprzedaży, czy też jest sprzedawana jedynie z całym rowerem?

Napisano

Wie ktoś może, czy czarna rama XTC1 pojawi się w sprzedaży, czy też jest sprzedawana jedynie z całym rowerem?

Ramy mają być dostępne pod koniec lutego.

Napisano
a nie myslales o czyms z treka ?? np. 6700 ?

Ten trek 6700 przekracza mój budżet , ale oglądając 6700 zauważyłem 6500 zna ktoś może jego cenę? W ogóle nie kojarzę tych hamulców Shimano 575 które są w tym Treku, wie ktoś może coś o nich? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...