rzymo Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Naklejki widziałem koło 200 zł ale mysle ze jak bys chcial to bym zalatwil dobrą cene. To widzę że u siebie trafiłem na niezłą okazję - 85zł za nowego Mavica X317d u znajomego zaplatacza kół (36 dziurek, 398g). sirspider jak nie liczysz każdego grama, to rzeczywiście nie ma sensu dopłacać do XC717. "Bo jak to zwykle bywa, po około 200km pojawiają się spore luzy zawsze na kole. Jest to całkowicie normalne na nowych kołach." - jak dla mnie to nie jest normalne, odbieram koła od wspomnianego wyżej zaplatacza i przez długi czas nic z nimi nie muszę robić Tylnego XT kiedyś miałem - jeśli dobrze pamiętam 424g (piasta czarna, 32 dziury).
Fludi Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Dziwne rzeczy mówisz z tym, że szybkozamykacz być musi. Skoro pakujesz rower na czy do samochodu, to nie wierzę jakoś by jeden klucz imbusowy 5 był jakimś strasznym problemem. Tym bardziej, że jest to jeden z podstawowych kluczy do roweru, bo jest jeszcze do hamulców, przerzutek, mostka, korb... Jak ktoś ma sprzęt pokroju Alivio to i manetki i klamki hamulców nimi odkręca; w sumie poprzedni rower miałem złożony na tej samej śrubie, no może poza śrubkami od bidonu, pedałami i regulacyjnymi przerzutki. Tak samo w przypadku kapcia, jakiś drobny pakiet narzędzi ze sobą masz, więc nie jest większym problemem raczej machnięciem nim zacisku. Polecam Dartmoor'y Bolt 67-68 gram "Bo jak to zwykle bywa, po około 200km pojawiają się spore luzy zawsze na kole. Jest to całkowicie normalne na nowych kołach." - jak dla mnie to nie jest normalne, odbieram koła od wspomnianego wyżej zaplatacza i przez długi czas nic z nimi nie muszę robić Problem w tym, że jednak jest to normalne, bo nowo zaplecione koło po czasie lekko siada, jedne szprychy mogą się zluzować inne troszkę wyciągnąć od Twojej i masy roweru, która na nich spoczywa. Tak więc po jakimś czasie należy zrobić drobną koretkę zaplotu. Podobnie masz z linkami przerzutkowymi czy hamulcowymi, troszkę się rozciągają i trzeba zrobić drobną regulację.
sirspider Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Fludi, dla mnie każdy gram nie ma znaczenia. Jak jadę gdzieś z kolegami na rowery to bardziej niż na 100gramach zalezy nam na tym, żeby szybko ustawić koło na swoim miejscu i w drogę. Zawsze trzeba minimalnie to koło dopasować, żeby klocki o tarczę nie ocierały. Zejść tak do 12.5 - 13kg to jak dla mnie wystarczająca masa. Na razie nie planuję zamykaczy na klucz. To samo się tyczy zamknięcia sztycy siodełka. Rzymo, na Twoim miejscu bym je łykał, jak masz na 36 szprych piastę. "Tylnego XT kiedyś miałem" - tylnych XT jest sporo. Na tej stronie jest 18 pomiarów click . osobno przód i tył, ale i tak trochę tego jest i jak widać w różnej wadze.
Fludi Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 sirspider dla mnie kiedyś też waga nie miała znaczenia, cieszyłem się ze zmiany roweru z 16 na 13kg. Niestety zacząłem o wiele więcej jeździć i masa pewnych komponentów ma dla mnie znaczenie Też mam tarczę i wszystko jest ok, a ze względu na zabawę w ważenie części itp. w ciągu kilku dni kilkanaście razy koło ściągałem zakładem i wszystko się dobrze od razu dopasowało A jak mogę na czymś tanio i sporo zejść z wagą, nie omieszkam w to zainwestować Czyli jakieś rogi, mostek, zaciski, chwyty... No, ale co kto lubi, nie chcesz to nie będę przekonywał
rzymo Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Rzymo, na Twoim miejscu bym je łykał, jak masz na 36 szprych piastę. - koła już złożone, nie przepuściłem tej okazji "Tylnego XT kiedyś miałem" - tylnych XT jest sporo. Na tej stronie jest 18 pomiarów click . osobno przód i tył, ale i tak trochę tego jest i jak widać w różnej wadze. Odniosłem się oczywiście do modelu podanego przez Ciebie (FH-M756, czyli tył na 6 śrub). Fludi - jak już pisałem kół nie ruszam, linek także (ustawiam je raz, na wiosnę, przy wymianie wszystkich linek i pancerzy po zimie).
sirspider Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Fludi, ja Cię rozumiem Już miałem w miarę lekkiego HT. Etap ścigania się, mam już za sobą. Teraz jeżdżę dla przyjemności. Im lżejsze koło, tym większa przyjemność z jazdy (dla mnie). Jeśli chodzi o masę, to staram się obniżać środek ciężkości roweru jak tylko się da. Szybkozamykacze są dla mnie wygodne, a na tych 100g mi jakoś nadzwyczajnie nie zależy. Na razie mam inne wydatki. To w razie czego na później sobie zostawię. Mostek już jest smica, chwyty wcs z pianki To nie jest mój pierwszy budowany rower. Poprzedni zacząłem od Magnum a skończyło się na tym, że wszystko w nim wymieniłem i powstał Author Sector Wiem, czego od roweru oczekuję. Właśnie na XM317-tkach, DT champion i piastach LX. Dzięki temu wiem, że takie koła są już dobre Wiadomo, im lżej tym lepiej. Pod warunkiem, że jest sztywno. 717 odpadają w takim razie. Ma ktoś takie koła, jakie powyżej opisałem? xm317,competition, dt alu nyple i piasty XT ? Jeśli tak, to jak wrażenia i jak się ma waga, jaką skalkulowałem, do wagi realnej?
Artro Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Ile chcesz przeznaczyć na te koła? Jaki jest twój budżet? Bo ja też chce przejść na tarcze i poki co chciałbym złożyć coś trwałego po taniości Zestaw Novatec NT-D041/42 228zł XM317 198zł DT Champion 51,20zł DT Pro lock stal: 51,20zł Razem: 528,40zł Ile tobie wychodzi twój zestaw?
Fludi Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Jak po taniości to ten Twój zestaw jest do bani, a szczególnie mało tani Ja jak się orientowałem podczas zakupu przedniego kółka za maksymalnie 500zł będę miał obręcz XC 717 disc, piastę DT Onyx, szprychy DT Competition i mosiężny nypel DT. Za identyczny przód dałem 385zł.
Artro Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Dokładnie Andrew dzięki za sprostowanie A tak wogole to jestem bliski kupienia Juicy 3 w dobrej cenie więc jak coś będzie nie tak (problemy z działaniem tłoczków) to wysyłam do Ciebie Andrew na serwis
morcin2 Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Jeśli chodzi o nyple aluminiowe DT(bez kleju) bo była tu mowa w tym temacie to naciąg szprychy wytrzymują bez problemu o dużej gorzej wypada ze zjechaniem nypla przez klucz jak ktoś chce mocniej naciągnąć szpryche.
Sorcerer Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Panowie, za 200zl jest do dostania ZTR Alpine w dowolnej wersji w CRC, kwestia tylko tego kiedy bedzie dostawa. Decydujac sie na XC717 w tej samej cenie, chyba nie ma sensu jesli juz.
sirspider Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Artro badając ceny Internetowe wychodzi: Mavic-XM317 DISC czarna - 105zł x2 = 210zł DT Swiss-COMPETITION czarna - 2.5zł szt x 64 = 160zł DT Swiss nypel 2mm, wys. 12 mm aluminiowy srebrny - 50gr x 64 = 32zł. Sumując wszystko wychodzi 402zł. Plus ewentualne koszty przesyłki i zaplecenia Mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z nyplami? Jakie mam wziąć? Tzn chodzi mi o długość.
morcin2 Napisano 5 Marca 2010 Napisano 5 Marca 2010 Myśle czym wiekszy gwint w nyplu tym lepiej ja kupiłem te nyple aluminiowe ze wzgędu na na wagę ale to troche bez sensu bo jeżdze rekreacyjnie ale mosięzne nyple lepiej sie sprawdzą .
Fludi Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Jak kółko ma być pod tarcze, to lepiej dać mosiężne.
Artro Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Ja wybrałem stalowe po taniości ale masa ludzi jeździ przecież na aluminiowych z tarczami i dt revo i nic się złego nie dzieje
Fludi Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Ja wybrałem stalowe po taniości ale masa ludzi jeździ przecież na aluminiowych z tarczami i dt revo i nic się złego nie dzieje To, że się nic złego nie dzieje, nie znaczy, że nie może się stać. Ja tam aż takim maniakiem lekkości, nie jestem i wolę mieć też raczej wytrzymałe koło, dlatego idąc za radą kilku osób wziąłem mosiężny nypel i Competition'y, radzili mi ewetualnie Super Competition zamiast Revo, ale na nie już kasy niestety mi brakło...
Artro Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Bez przesady... Prędzej szprycha strzeli, albo nypel wyrwie oczko z obręczy niż sam pęknie. Problem nypli aluminowych to ich szybsze wyrabianie się przy centrowaniu, co można zminimalizować kluczem np. Park Toola który łapie nypel z 4 stron
sirspider Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Hmm właśnie patrzę sobie na crossride'y ale cena niecałe 800zł (sztuka czy komplet?) i masa całkowita 1940g-> crossride Czyli na tych 317-tkach można lekkie koła złożyć A co do nypli, to jak odczuwalna jest różnica między mosiężnymi a alu nyplami jeśli chodzi o rozcentrowywywanie się koła?
woj Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Witam. Mam koła na piastach xt (fh-m760 i hb-m770), obręczach xm317 (32 otwory) i ze szprychami dt champion (mosiężne nyple). Ważę ok 85kg, jeżdżę głównie po mieście często skacząc po schodkach i krawężnikach. W ciągu dwóch sezonów (ok 3000km) tylko raz musiałem centrować tylne koło po tym jak się łańcuch wkręcił w szprychy.... Mogę ten zestaw śmiało polecić. Składając koła jeszcze raz pewnie wybrałbym lepsze szprychy i nowszą tylną piastę - w 770 o wiele łatwiej reguluje się konusy ponieważ oś można zablokować kluczem imbusowym.
rzymo Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 A co do nypli, to jak odczuwalna jest różnica między mosiężnymi a alu nyplami jeśli chodzi o rozcentrowywywanie się koła? Żadna - tzn. nie ma takiej zależności, że przy nyplach alu czy mosiężnych koło szybciej się rozcentruje, problem może się pojawić przy centrowaniu, zwłaszcza przy kołach z mocno naciągniętymi szprychami.
sirspider Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 problem, czyli że łatwo obrobić alu nypel? Jeśli tylko taki, to biorę alu. Ja się nie zamierzam bawić w centrowanie kół, ponieważ jest to chyba jedyna rzecz, którą wolę obarczyć serwis Aha na allegro są te koła, które kupiłem kilka lat temu, czyli: piasta LX, dt champion i XM317. Koszt to 439zł. Tyle samo kosztują cały czas. Też w bikestacji kupowałem Teraz czas na coś lzejszego. Do fulla moge mieć nawet mniej wytrzymałe, bo amortyzatory powinny utrzymać w dobrym stanie koła Jutro może w końcu podzwonię po Krakowie i dam znać co i jak ustalę
sirspider Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Ok, zamówiłem wszystko w Krakowie w cenach z allegro Do wszystkiego wcześniej przeze mnie wyliczonego należy dorzucić około 60-70zł za zaplecenie kół. Jestem wstępnie umówiony na 15-16 marca że mam przyjechać z moimi kołami Jak dotrą to postaram się je gdzieś zważyć i porówać masę wyliczoną przez Internet do rzeczywistej. Aha, jedyna różnica może być w dostępności szprych dt competition. Ewentualnie, gdyby nie udało się im dostać tych szprych to będę miał koło na Sapim Race Spokes'ach (też 2.0, 1.8, 2.0)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.