Tomato Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 Nom ciężkie to fakt. Warto wspomnieć że tył mam na 36 a przód na 32. Bałem się ze względu na swoją wagę dawać mniejszą ilość szprych. Ale tak jak napisałem obawy się nie sprawdziły i sam się dziwę że koła są takie sztywne. Sporo też zależy jak są zaplecione. I nie tylko sam zaplot ale i zaplatacz jest istotny
Fludi Napisano 2 Lutego 2010 Napisano 2 Lutego 2010 U mnie waży 834gram koło na tej obręczy z piastą DT Onyx (6 śrub) szprychy Competition i mosiężne nyple + opaska. Zacisk to kolejne 40gram. Zaplot na 3 krzyże.
randomGuy Napisano 3 Lutego 2010 Autor Napisano 3 Lutego 2010 Zatem moje koło będzie wyglądało następująco : Obręcz - Mavic-XM317 Szprychy - DT Swiss-COMPETITION Nyple - mosiężne Piasta - XT DISC FH-M756 Piastę znalazłem również w centrum rowerowym więc za radą Rulez'a koło złoże u nich. Jeszcze raz Wszystkim wielkie dzięki za pomoc .
Fludi Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Nie lepiej by było jakbyś wziął piastę tak jak u mnie DT Onyx/370? Raz, że będzie trochę lżejsza, a dwa lepsze łożyska maszynowe niż kuleczki Shimano...
randomGuy Napisano 3 Lutego 2010 Autor Napisano 3 Lutego 2010 A w jakiej cenie można dorwać tą piastę?
randomGuy Napisano 3 Lutego 2010 Autor Napisano 3 Lutego 2010 I jest jakaś ogromna różnica między kulkami a maszynami ?
Rzadzu Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Maszyny są praktycznie bezobsługowe. O kulki jednak trzeba dbać (raz na jakiś czas trzeba zajrzeć, przesmarować itd.). Jak łożysko maszynowe się zepsuje, to po prostu kupujesz nowe i wymieniasz.
Fludi Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Ja za moje przednie koło dałem równe 390zł łącznie zaplotem, co prawda czekałem na nie trochę ponad miesiąc, bo zamówiłem je tydzień przed świętami.
randomGuy Napisano 3 Lutego 2010 Autor Napisano 3 Lutego 2010 DT Swiss Onyx Czyli np pasowało by coś takiego ?
Rzadzu Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Tak, tylko pamiętaj, że kupując konkretnie tę piastę musisz kupić obręcz z 36 otworami i tracisz możliwość zamontowania w przyszłości tarczy. Edit: Tę samą piastę masz na allegro 30zł taniej.
Fludi Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 W rowerowym u siebie w mieście, niestety nie mają swojej stronki... No i ja to miałem w promocyjnej cenie dla mnie
Przemekc1 Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Ja chyba jednak zdecdyuje sie na te X317, wazniejsza jest dla mnie wytrzymalosc i cena niz troche mniejsza waga. Czy w tym przypadku wystarczy wersja na 32 szprychy? Czy moze dla pewnosci wziac 36 na tyl? Przypominam, waga <85kg, rower to hardtail.
Fludi Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Zamiast 36 szprych możesz wziąć 32, ale nie cieniowane. Np. DT Champion 2.0
sirspider Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 hejka Tak się składa, że również posiadam piasty XT FH M756 i planuję wymianę obręczy Tak się zastanawiałem nad XM317 a XC717, ale doszedłem do wniosku, ze nie ma sensu dopłacać 100zł od sztuki. XM317 pod 36 szprych ważą 438g (czyli cięższa obręcz niż pod 32, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć prawdziwej masy pod 32 szprychy ) stąd brałem wagę . Najlepiej by było trafić X317, bo one ważą tyle samo co XC717, tylko ciężko o nie, bo chyba tylko do 2003 roku wychodziły. XM317 już kiedyś miałem w poprzednim rowerze. Miałem wtedy piastę LX (nie pamiętam dokładnego modelu) i dt champion i standardowe nyple. Koła bardzo fajne. Bardzo sztywne. Rewelacyjnie się wtedy rower prowadził (mx comp air też fajnie sztywny). Zdecydowanie wolę już sztywne, niż anorektyczne komponenty. Rower ma mi dawać przyjemność z zjazdy, a nie poczucie, jak bym jechał na rowerze z galarety Aktualnie do mojego Radona zamontowane mam Rigida Taurus 2000. Z racji ich masy, właśnie przesiadka na mavica. Dziękuję za info odnośnie Waszej masy i doświadczeń na temat szprych. Zastanawiałem się nad revolution, ale jeśli 2.0, 1.5, 2.0 są troche wiotkie, to w takim razie uderzę w competition 2.0, 1.8., 2.0. Do tego alu nyple. Aktualnie ważę 80kg, ale w sezonie zejdę pewnie ze 3-4kg niżej. Jeśli chodzi o masę tych piast, to grzebałem trochę i odnalazłem. Przód waży 243g (bez zacisku), natomiast tylna waży 487g (srebrna z zaciskiem.Czarna zapewne pare gram jak to zwykle bywa - lżejsza). Mam takie do Was pytanie. Jak polecacie załatwić taką sprawę? Otóż mam zaplecione koła i oczywiście sam mogę je rozpleść. Wysyłał ktoś z Was piasty, aby zmontowali mi na nich koła? Niestety nie wiem jakiej długości mam mieć szprychy i jakiego rozmiaru nyple do tych XM317 I co w związku z poluzywującymi się na początku szprychami? Bo jak to zwykle bywa, po około 200km pojawiają się spore luzy zawsze na kole. Jest to całkowicie normalne na nowych kołach. Wystarczy je potem dociągnąć i tak już sobie pozostaną na dłużej. W przypadku wysyłki średnio chyba to wszystko wychodzi, a ja ani centrownicy, ani umiejętności nie posiadam Może wiecie, gdzie bym mógł zakupić obręcz, szprychy i nyple w Krakowie? Ale w takich cenach jak w Internecie, a nie żeby mi krzyknęli za obręcz 150zł Wstępnie obliczając wychodzi, że przednie koło powinno ważyć 871g (bez zacisku), a tylne 1115g (z zaciskiem). Naprawdę fajna waga. Nie wiem ile waży zacisk (szybkozamykacz XT), ale jak kolega wyżej napisał, w sumie 717 wyszły mu 1866g (bez zacisków), a tutaj z tylnym zaciskiem powinno wyjść 1986g. Czyli aby zejść o te kilkadziesiąt gram mniej (bez zacisku by wyszło zapewne poniżej 100g) musiałbym dorzucić 200zł. Z racji tego, że nie ścigam się o pudło w maratonach, to wolę te 200zł przeznaczyć na zupełnie co innego
modliha Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Do XC moim zdaniem śmiało 32 szprychy. Mavic xc 317 i szprychy competition 2.0 - 1.8 super rozwiązanie i oczywiście aluminiowe nyple. XC 717 też fajne ale faktycznie cenowo nie wypadają podobnie a jakościowo raczej tak.
madek Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Owszem 32 szprychy stykną A odnosnie obreczy X317 - w jednym sklepie u mnie w miescie sa takie 2 sztuki, grafitowe na 36 otworów
sirspider Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Madek - można wiedzieć, po ile stoją takie obręcze w tym sklepie z Twojego miasta? Skoro tam są, to podzwonię po sklepach z okolicy, może też coś mają Ale czarne, na 32 szprychy i za 100zł to chyba zbyt dużo wymagam Mimo wszystko spróbuję
madek Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Naklejki widziałem koło 200 zł ale mysle ze jak bys chcial to bym zalatwil dobrą cene.
sirspider Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Madek, ale mają na 32 szprychy? I jakie naklejki?
sirspider Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Aaaa cenę Piastę już mam, wiec niestety taka opcja odpada. Ale dzięki za info i chęci
Tomato Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Tutaj masz na wadze wersję z 32 otworami XM317 ( ale z tego co widzę wersja pod vki ) http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=2937 Kółka które miałem składane nie wymagały dociągania. Ale poprzednie łapały luz średnio co 1 tyś km i bawiłem się w dociąganie samodzielnie. Kluczyk i troszkę wyczucia zastąpić musiał centrownicę. Zawsze możesz oddać je już do lokalnego speca od kół. A zacisk XT jest klockowaty i wynosi 128 gram za komplet.
sirspider Napisano 4 Marca 2010 Napisano 4 Marca 2010 Tomato, tutaj są podane masy poszczególnych obręczy. A co do zacisku, to już nie należy do masy obrotowej i jest nisko umieszczony więc mi jest on obojętny. Szybkozamykacz u mnie MUSI być, bo bywa, że pakuje rower na samochód i nie mam zamiaru bawić się w klucze. To samo w przypadku ewentualnego kapcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.