szymonpu Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Cześć, Bd miał piastę tylną na CL i chcę zamontować tarczę na 6 śrub ( IS ). Wiem że są adaptery na to tylko tak się zastanawiam, czy tarcza po zamontowaniu nie będzie "luźna" i w jaki sposób się to montuje. Na internecie nic niestety nie znalazłem na ten temat. Może macie jakąś styczność z tymi adapterami i możecie podzielić się wrażeniami z użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 http://www.coloradocyclist.com/img/product/full/d/dtxdju84.jpg Tak to "działa" w wydaniu DT. Zakładasz tarczę między oba elementy i dokręcasz nakrętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Przez 2 lata jeździłem z adapterami Shimano i nie było żadnych problemów. Pamiętam, ze wtedy tańszych nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonpu Napisano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dzięki, w takim razie chyba nie ma obaw aby się w "to" bawić No to decyzja podjęta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Dlaczego rezygnujesz z CL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szobod Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 A ja mam odwrotny problem. Mam tarcze od Magury na 6 śrub i szukam do tego albo od razu pasujących piast albo jakiejś przejściówki. Może ktoś ma jakieś namiary ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Tzn.? Pasującą piastą będzie każda piasta na 6 śrub. A przejściówka z piasty CL została omówiona wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szobod Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 A masz namiar na takie piasty 6 śrubowe bo ja nigdzie nie mogę znaleźć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 A szukałeś w ogóle? Choćby na Allegro masz przynajmniej kilkadziesiąt nowych modeli, od 38 zł za przednią po 1799 zł za komplet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A czy ktoś spotkał sie z przejściówka z 6 śrub na centerlock?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A czy ktoś spotkał sie z przejściówka z 6 śrub na centerlock?? Nie istnieją takie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 adapter Shimano ma symbol SM-RTAD10 a o to jest link do pdfa http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/SI_8HK0A_002/SI-8HK0A-002-ENG_v1_m56577569830638441.pdf działa świetnie, na piastach Slx mam Avidy Juicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.