KAZUMI Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Bizona ja też się zastrzegałem, że szosa jest nudna, bo tylko śmigasz po asfalcie a w terenie jest ciekawie bo korzenie. Spróbowałem szosy a obecnie na ostrym śmigam i bardzo mi się podoba jazda po asfalcie i wcale nie jest nudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 no ja tez ostatnio mysle "powazniej" o szosie, zaczalem od drugiego kompletu kol na slickach 1.3 i juz jazda na nich mi sie podoba wlasnie przegladam oferty rowerow szosowych, mimo ze staram sobie caly czas wybijac z glowy kupno 2-go bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaq Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 Ja to już tupię nóżkami z myślą o sezonie... ahhh... na wszystkie nerwy - szosa najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 11 Marca 2006 Udostępnij Napisano 11 Marca 2006 http://img45.imageshack.us/img45/1195/pealeton9zw.jpg ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuźnior Napisano 12 Marca 2006 Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Witam Co możecie powiedzieć o oponach Maxxis detonator, zamierzam się na nie już od kilku tygodni ale nie jestem jeszcze od końca przekonany. Może są jakieś lepsze gumy w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lance Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Są raczej słaebej jakości na wodzie zachowują się bardzo niepewnie. A co do szosy to ja już mam w marcu 700km w końcu trzeba się dobrze przygotowac do sezonu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 14 Marca 2006 Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Temat jaki już przewijał się ale naprawdę potrzebuje rady. Chce kupić rower szosowy. Mam na karku 37 lat ważę 90kg przy wzroście 184cm i nigdy nie jeździłem na szosie. Zastanawiałem się nad rowerem tak do 7-8 tysięcy. Chce kupić max wygodny rower, mniej ważne jest dla mnie waga czy napęd. Zastanawiałem się nad ramami stalowymi od. Orłowskiego, Cannondale’m karbonowym (Synapse), u p. Poręby dowiedziałem się, że może zbudować rower na ramie Look’a (karbonowej) za rozsądne pieniądze. W grę wchodzi również Giant OCR (karbonowy). Co wybrać proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 16 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Pawelku, moge ci cos wietualnie zlozyc w stanach i przeslac do kraju. wyjezdzam na delegacje, ale po powrocie cam ci cynk i mozemy wymienic info. ja skladam (chyba jednak tak - wlasnie kupuje dom badz mieszkanie 100 m2 plus wiec moze bedzie miejsce........a jes jamis, marin, cannondale i jeszcze cos kupie dla zonki.......ufff). z gotowcow w polsce serce mi podpowiada Bianchi na Campy. moj to BikeHard na........chyba 1O5 20 speed i kolach szitmano badz alex 400. Sam te ramy projektowalem zarowno geometrycnie jak i grafocznie. scigano sie na nich 2 sezony a wykonywane sa w fabryce orbea na tajwanie wiec niezle. tanie i lekkie. na 2006 bede 2 nowe kolory - gunmetal i mango z nowa grafika....ja jako autor dostaje egzemplarz autorski........ Rozmiar 59 bedzie ok (ja mam 178-9 i jezdze na bh 57cm) www.bikehard.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzięki Riker czekam na Zn Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_punkroker_* Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 http://allegro.pl/item92259061_rower_szoso...sport_line.html witam co sadzicie o tym rowerze ile byście za niego dali ??? czy warty kupna a jak nie to jaki inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 ja bym się jeszcze wstrzymał i poszukał czegoś lepszego. Rozwarz to : http://allegro.pl/item91988032_rower_szoso...hy_gazelle.html http://allegro.pl/item91526880_wyscigowy_old_timer.html tylko hample do wymiany http://allegro.pl/item93232008_zadbany_row...eigh_elan_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danzig1 Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 O szosówkach mam umiarkowane pojęcie, ale tego roweru nie brałbym na poważnie. Szukaj czegoś chociażby na Sorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 u mnie w kwestii szosy sie niezle ruszylo... ale nie bede zapeszal (malo cierpliwy sie robie, wtajemniczeni wiedza co jak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? tez to zauwazylem, Lang na pewno sie do tego przyczynil, ale on juz propaguje kolarstwo szosowe troche lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 (edytowane) Ja propaguje kolarstwo szosowe u BikerFG ;-) Mam pytanko, rower ma 135km, duzoo dziur, szybkie zjazdy, co moze stac sie z kolami? Warto isc juz z nimi na przeglad, jak to bylo u was? Edytowane 31 Marca 2006 przez deschek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witajcie mam do Was WIELKA prosbe czy znacie moze jakies adresy klubow kolarskich w Zaglebiu albo na slasku??bylbym wdzieczne za wszelkie namiary A teraz troszke z innej beczki chce kupic szose tak do ok.3500zl bo chodzi to juz za mna piaty rok i czuje ze musze wreszcie zrealizowac swoje marzenia A wiec znalazlem cos takiego: http://www.rojax.pl/bh/katalog/l30.html mozecie cos powiedziec o tym biku? mnie sie wydaje bardzo w porzadku Shimano 105 to juz nie najgorszy osprzet pozwalajacy na sciganie sie a i cena nie jest najgorsza no ale moge sie mylic jesli znacie cos inego godnego uwagi w podobnej cenie to prosilbym o jakiegos linka z gory dziekuje Pozdrower!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam pytanko, rower ma 135km, duzoo dziur, szybkie zjazdy, co moze stac sie z kolami? Warto isc juz z nimi na przeglad, jak to bylo u was? Nie wiem czy Ci się coś z przecinkami nie pomyliło... ja właśnie skończyłem pierwszy przegląd roweru - na liczniku ma 12 tyś. km A rower specjalnie oszczędzany nie był - zaliczył Alpy (szybkie zjazdy, dziury też tam mają), Korsykę (dziury, szybkie zjazdy też) i wiele dróg krajowych (hm... wiadomo) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez easyrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 krystuss, kolega ktory pracuje w serwisie rowerowym mowil mi, ze w kolach shimano serii 5xx nazbyt pekaja szprychy (o ile czego nie pokrecilem). easyrider, mozna powiedziec, ze nie dbasz o rower, przypominam, ze to temat poswiecony rowerom szosowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witajcie mam do Was WIELKA prosbe czy znacie moze jakies adresy klubow kolarskich w Zaglebiu albo na slasku??bylbym wdzieczne za wszelkie namiary A teraz troszke z innej beczki chce kupic szose tak do ok.3500zl bo chodzi to juz za mna piaty rok i czuje ze musze wreszcie zrealizowac swoje marzenia A wiec czy przypadkiem to nie jest stara 105 ? Pisza o przezutce 9. Zobacz na stronie www.evadam.pl - szosy 30% taniej... Za 3430 zł po obniżce mozesz miec moim zdaniem calkiem fajny sprzet: http://www.evadam.pl/Service/ProductPages/Szosa/MotiveR.html Warto porównać. -- Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Zauważyłem ostatnio ze w kwesti szosy coś się ruszyło w Polsce bo rośnie na nią zainteresowanie. Czym to jest spowodowane?? Może propagowaniem kolarstwa szosowego przez Langa?? Co o tym sądzicie?? Nie wiem jak u Was ale u mnie zdecydowania wiecj kolarzy szosowych jest niż "górali".Także w mojej miejscowości kolarstwo jest dużo bardzije popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Nie wiem jak u Was ale u mnie zdecydowania wiecj kolarzy szosowych jest niż "górali".Także w mojej miejscowości kolarstwo jest dużo bardzije popularne W 3city to raczej więcej górali jest niż szosowców ale i w sklepach zaczęły pojawiać się kolarki. Jeszcze trochę i będzie można kolarke w markecie kupić Widzę że Ty Bizon też już o szosie zamarzyłeś i cieniutkie oponki sobie wrzuciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A co se będe żałował ,nie taki diabeł straszny ja go malują (mowa o szosie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 mowil mi, ze w kolach shimano serii 5xx nazbyt pekaja szprychy... easyrider, mozna powiedziec, ze nie dbasz o rower, przypominam, ze to temat poswiecony rowerom szosowym. No i dobrze że temat poświęcony rowerom szosowym, bo ja pisałem o kolarzówce A o rower dbam - na ziemię nim nie rzucam, raz do roku umyję, łańcuch co drugi dzień przesmaruję Nie moja wina że przez tyle czasu nic się nie zepsuło... nawet koł nie musiałem podcentrować (są zaplecione na cieniowanych szprychach, więc niby słabsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł żurek Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Co sądzicie o właściwościach tłumienia drgań ram stalowych. Czy rzeczywiście karbon jest dużo lepszy a może tytan ? Czy rower na stalowej ramie jest dużo mniej wygodny niż ten zbudowany z włókien węglowych czy tytanu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi