Dessiner Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Panowie co sądzicie o tej maszynie?https://www.bikestacja.pl/pl/rower-szosowy-cube-agree-ultegra-6700-3x10-dt-swiss-uzywany-50567.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicMan Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Jeśli nie jesteś z okolić Tatr to będziesz przeklinac te 3 blaty - kwestia czasu. Sam to przerabiałem pomimo, że ostrzegali mnie inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Przesadzona opinia. Na płaskim terenie poprostu nie używasz najmniejszej tarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 16 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Panowie a co sądzicie o tribanach, a dokładnie model Triban 540. Bardzo fajny osprzęt za nie duże pieniądze? jakie są wasze opinie na temat tych rowerów? Jestem w trakcie poszukiwań jakiejś sensownej szosy do 3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cramin Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Robisz 100km czy 1000km tygodniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Może nie 1000 ale ok 500 na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 no to jak 500 km to bierz tribana 520, 540 są dla tych co robią 1000/tydzień. a tak na poważnie, bo nie wiem po co to pytanie o dystans padło, triban fajny rower ale za 3k zdecydowanie warto poszukać lepszej używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Było setki razy, tribana 540 jest fajny i wart polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 17 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 jeszcze jest taka opcja: https://allegro.pl/scott-speedster-10-2018-shimano-105-rozmiar-xxl-61-i7457916102.html#thumb/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Warto rozważyć Contend 1 - w aktualnej promocji: https://www.intersport.pl/rower-giant-contend-1-8000303.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 W dniu 16.07.2018 o 22:15, Dessiner napisał: Panowie a co sądzicie o tribanach, a dokładnie model Triban 540. Bardzo fajny osprzęt za nie duże pieniądzeę Bardzo fajny, w tej cenie (3200zł) można uznać rower na 105-ce i z kołami Aksium (niska półka, ale porządne, a nie jakieś CHGW które wstawiają inni producenci w rowerach tej klasy) jest raczej bezkonkurencyjny. Ale uwaga - jeśli ta rama faktycznie waży 1900g to ja się już mniej dziwię że jest taki tani... Ale całość - OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 29 Października 2018 Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Cześć! Szybkie pytanie, bo poradzić sobie nie mogę. Luzy na sterach. Dokręcam kapsel po zluzowaniu mostka, luz znika. Ale! Po przykręceniu śrub mostka, luz się pojawia znów. Luzuję mostek- luzu nie ma. Nosz kurła, o co tu się rozchodzi? W jakiej pozycji mam postawić rower jak to robię? Nie kumam tematu. Proszę o odpowiedź i pomoc, bo mnie szlag jasny trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sancho80 Napisano 3 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 ja mam tribana 520tke od niedawna, na razie jeździ się przyjemnie - sora daje rade a i ogolnie rower zdaje się trzymać kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89neo Napisano 8 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 W dniu 31.08.2018 o 08:45, gocu napisał: Bardzo fajny, w tej cenie (3200zł) można uznać rower na 105-ce i z kołami Aksium (niska półka, ale porządne, a nie jakieś CHGW które wstawiają inni producenci w rowerach tej klasy) jest raczej bezkonkurencyjny. Ale uwaga - jeśli ta rama faktycznie waży 1900g to ja się już mniej dziwię że jest taki tani... Ale całość - OK. W dniu 16.07.2018 o 22:15, Dessiner napisał: Panowie a co sądzicie o tribanach, a dokładnie model Triban 540. Bardzo fajny osprzęt za nie duże pieniądze? jakie są wasze opinie na temat tych rowerów? Jestem w trakcie poszukiwań jakiejś sensownej szosy do 3k. Triban 540 naprawdę spoko, jak dobrze poszukasz i poczekasz to dorwiesz może i jakąś śliczną ultrę w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takeda1 Napisano 13 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Witam Może ktoś niedaleko świętokrzyskiego posiada Rose Team GF Four Disc z 2018 r. najlepiej na Ultegrze? Przymierzam się do kupna ale chciałoby się obejrzeć w realu i pogadać o wrażeniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominikano Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Cześć, nie chciałem zakładać nowego tematu więc może tu dostanę szybką odp. na pytanie. Jak to jest z ramami carbonowymi. Smigam na szosie od roku i nie mam w tym duzego doswiadczenia. Pierwsza szose kupilem full carbon, waga ramy to okolo 2,1 kg, natomast kolega posiada rame cannondale supersix i waga to 1,2 kg ?! Jak to mozliwe, ze rama w tym samym rozmiarze tylko inny producent i takie roznice? Jakas inna technologia wykonania? Czy taki cannondale przez to jest moze mniej wytrzymaly? Z gory dzieki za odp. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriel Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 @kashier zrób to samo , tylko na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biegacz_z_polnocy Napisano 11 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 W dniu 31.01.2019 o 21:12, Dominikano napisał: Jak to jest z ramami carbonowymi. Porównujemy tutaj w ciemno dwie karbonowe ramy nie widząc co to za ramy - rok produkcji, geometria itd. Niemniej obie są "ciężkie", bo obecnie producenci tworzą ramy szosowe ważące po 800 gram i mniej. Wiadomo, że rama aero z grubymi, płaskimi rurami będzie ważyć więcej niż jej typowa odpowiedniczka. Z biegiem czasu również producenci zaczęli "odchudzać" karbon - zresztą robili to w przypadku każdego innego materiału. Czy rama jest przez to bardziej narażona na zniszczenie? Nie wydaje mi się, żeby testy były wraz z upływem czasu mniej restrykcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekbgc Napisano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Jakie polecacie opony szosowe, 25c lub 28c? Żeby były dość wytrzymałe, można od święta przejechać przez jakiś szuter i fajnie się zakładały na obręcz. Myślę, że budżet to max 150 od sztuki. Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Wojtekbgc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Vittoria rubino, gp500, tufo comtura duo, p zero velo Wszystko co zwijane a nie tl spoko się zakłada Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekbgc Napisano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 23 godziny temu, Mihau_ napisał: Vittoria rubino, gp500, tufo comtura duo, p zero velo Wszystko co zwijane a nie tl spoko się zakłada Jest to np ta? https://www.centrumrowerowe.pl/opona-vittoria-rubino-pro-g2-0-pd20026/ Jeżeli naruszyłem regulamin wrzucając link to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Przymierzam się do zakupu nowego roweru, na tapet trafił Kross Vento 5.0 DSC z kolekcji 2021. Prawdopodobnie w poniedziałek będę mieć okazje się przymierzyć do tego roweru, jak myślicie w jakie rozmiary celować ? 188 cm, przekrok 86 cm. Aktualnie mam Tribana RC100 w rozmiarze XL i mam wrażenie ze jest za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 15 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 W teorii dopasujesz się zarówno do L jak i XL. Kwestia tego jaką pozycję chcesz mieć na rowerze, jeśli bardziej agresywną (co nie znaczy wyścigową bo ta geometria nie jest jakaś sportowa) to L, jeśli bardziej wyprostowaną to XL + wymiana mostka na krótszy (bo pewnie 110 tam władowali a to już przegięcie pały przy takim wzroście). Dla siebie brałbym L - wzrost 185, przekrok 86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Nie szedlbym w wieksza rame i krotkie mostki. 110mm, to juz jest lekko krotki mostek. Wolalbym rowniez miec podkladki pod mostkiem, niz bez podkladek ale rozmiar wiekszy. XL bedzie wizualnie wygladal nieco kobylasto, glowka ramy ma tam juz 205. L, nie jakos super mniej ale zawsze te 1cm lepiej. Ja bym sugerowal L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi