GTZaskar1991 Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 hahaha to wytłumacz może wszystkim, ja jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Dla tego zamiast tworzyć lepiej podać link do opracowań, gdzie wszystko ładnie wytłumaczono. Kto ciekawy przeczyta, twórca własnych teori i tak tego nie zrobi i będzie tworzył do bólu. Także panowie, dajcue na wstrzymanie, bo stukając w klawisze niektórych rzeczy i tak nie wytłumaczymy. Po co się męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 16 Września 2016 Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Nie będę tłumaczył. Dyskusja na takim poziomie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Witam , mogę zadać pytanie z innej beczki ? Kompletuję po kawałku szosę , mam już 5kg części i teraz zaczyna się zabawa z napędem... Obstaję za układem 2x10 , raczej wszystko z używek , jednak twarde założenia to korby poniżej 600g przy długości 175 , talerze 53/39. Nie wiem na co się "rzucić" : Japończyki ? Amerykanie ? Inne opcje ? Co z czym mogę pomieszać ? p.s. Jedną "ołowianą" szosę już mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Ja bym z sentymentu polecił Włochów na miksie Potenza/Chorus, ale korba poniżej 600g? Tania zabawka to z tego nie wyjdzie, bo nawet korba karbonowa Chorusa to 680g. No i ciężko będzie o używki Campy, ale szukaj na forum szosowym, chłopaki często sprzedają używki w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Nie żebym się czepiał , ale chorus to poziom ultegry.... za nisko. Na ebay-u zdarzają się różne rzeczy ( mam familię za wielką wodą ) ale na domiar wszystkiego suport mam BB90. Kicha . Jeśli chodzi o ceny to o nowych mogę zapomnieć ale na używkę mogę sprzedać spodnie Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Mirecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Nic nie pisałeś o poziomie, to wtedy S. Record Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 S Record to dalej poziom 600g , ale niech tam . Natomiast co dalej ? Klamki mogą być RED a przerzutka tył może być Dura Ace ? Kaseta ? W prawdzie mam teraz Shimano ale zawsze mogę ją zmienić na coś innego . Campa nie toleruje kombinacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Tak, Campa nie toleruje kombinacji choć 11s przyjmuje kasety 11s Shimano. Niby są jakieś części pozwalające parować Campę z innymi firmami, ale po co iść tą drogą? Popróbuj Campy, nie jest źle, ale mieszanie Campy z elementami Shimano jakoś tak nie bardzo wygląda Można by ewentualnie dać inną korbę np. Rotora czy FSA, często spotyka się taki set. A tak z innej strony, czemu chcesz aż tak wysokie modele? Co cię uratuje 200g czy łożyska ceramiczne w SR zamiast zwykłych w Recordzie? W Campie jest tak, że mechanizm manetek od Chorusa do SR jest identyczny, drobne zmiany są w samej dźwigni i nie wiem czy w czymś jeszcze, generalnie jest to to samo. T. przerzutki R/SR dostały więcej karbonu, a SR ceramikę, korba pewnie jest delikatnie odchudzona w R i SR + tak samo, ceramika w SR. Kasety R/SR na 4 czy 6 największych koronkach otrzymały tytan na alu pająku w porównaniu do Chorusa, co odbije się dość wyraźnie na trwałości. Generalnie najkorzystniej cena/jakość wypada właśnie Chorus, ale nie namawiam, Campa SR to marzenie wielu tak jak Eagle w MTB Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Arni220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 200g nie wiele , ale 200 tu , 100 tam , 300 jeszcze gdzieś i mój obecny ścigant dorobił się 9kg. Pomimo że mam mix ultegry z Dura Ace.Przyuważyłem na ebay-u że spec ma lekkie korby , jednak pomimo tego że mam bardzo zaprzyjaźniony sklep i zniżki to na nówkę się nie szarpnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 9kg to raczej coś więcej do zmiany niż tylko osprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirecki Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Spoko , jest aluminiak , będzie węglowiec.Póki co wszystko używki - rama , koła , kiera , siodło ... no hamulce mam nowe Może jakieś sugestie co do tylnej przerzutki ? Bo klamek jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Cześć wszystkim.Kupiłem nowe opony zwijane Continental Ultra Sport 23mm i dętki 18-28. I nie mogę załozyć opony koło wentyla. Zgrubienie gumy przy mocowaniu wentyla zajmuje całą szerokość obręczy, opona nie ma miejsca. Czy miałem pecha i ten zestaw + moja obręcz nie pasuje do siebie? Czy jeździć tak, czy zwracać towar do sklepu? Czy nie umiem tego założyć?Na zdjęciu pokazuję jak to wygląda przy napompowaniu do ok. 6 barów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Napompuj do niskiego ciśnienia. Wciśnij wentyl do środka opony i pougniataj oponę aż się ułoży. Napompowac do prawidłowego ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Dokładnie tak, przy zakładaniu dętki nie "wyciągaj" wentyla na maksa z obręczy, tylko zostaw go głębiej, będziesz miał miejsce żeby wsadzić rant opony. dopiero po podpompowaniu trochę, poukładaj ręką oponę i dobij ciśnienie do żądanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Dzięki panowie. Nie wpadłem na to ze by tak pokomninować. Stare opony nie rodziły takich problemów. Tylne już jest, zaraz zmieniam przednie i może jeszcze dziś przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek25291 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Witam Mam do was nie typowe pytanie czy ten rower na którym jade jest rowerem szosowym i czy nada się na wystartowanie w zawodach kolarskich amatorów. Bardzo was proszę o odpowiedz ponieważ bardzo zależy mi na tej odpowiedzi z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Roweru tam prawie nie widać. Na rowerze jest numer startowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymajster Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 To jest szosa. Co innego miałoby to być? Ale jedziesz na niej w stroju Movistar i zadajesz takie dziwne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Tak, to jest rower szosowy i nadaje się do ścigania na zawodach. Po fotce można jednak wyciągnąć inny wniosek - nie jest on przypadkiem za mały? Wygląda jak na kołach 26" od młodszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek25291 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Z góry dzięki wam za odpowiedz a za mały troche jest a koła ma 28 ale niestety moje środki finansowe nie pozwalają mi na to aby kupic nowy rower szosowy wieć lepiej mieć taki niż żaden jescze raz wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism4a1 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 i zadajesz takie dziwne pytanie E... jakaś prowokacja po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek25291 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Witam mam do was jeszcze jedno małe pytanko. mi pierwsze przerzutki tylnie żle przeskakują głownie z jedynki na dwujke i czy z tego powodu przerzutka tylnia czyli ten mechanizm co odpowiada za przezucanie może mi sie od tego zepsuc i czy moge tak jezdzic bez obaw pytam sie bo dosłownie w tym miesiacu jestem bez grosza i nie mam pieniedzy zeby oddac rower do srwisu niewiem czy moge tak jezdzic bardzo bym prosił o odpowiedz. Edytowane 9 Marca 2017 przez tomek25291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 nie możesz, musisz odczekać kilka miesięcy i uzbierać na serwis, poważna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi