Prz Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 To nie na szose, idź do działu Fatbike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawek Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Wiem, że nie na szose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 witajcie, czym roznia sie wersje damskie rowerow od meskich? np. zastanwiam sie nad kupnem scota speedste 25 - ale w katalogu jest informacja, ze jest on damski... co to dokladnie oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Może większy sloping ramy albo fabryczne siodełko w wersji damskiej? Innych różnic nie powinno być. Chyba że jest różowy [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 może nie różowy ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 rozowy to on nie jest ale ma cos w sobie kobiecego (albo to sila sugesti tylko). Na ile byscie go wycenili i czy widzicie w nim cos sprzetowo 'niemeskiego' http://www.aukcjoner.pl/gallery/019951366-9.html#I9 sppedster 25 contessa, 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Porównując modele z tego roku (contessa speedster 20 i speedster 20) rama geometrycznie w rozmiarze M wyglada identycznie. Różnica jest jedynie w kolorze, dł. mostka, pewnie siodełko jest bardziej wyprofilowane dla kobiet, prawdopodobnie inna jest kierownica. Rower na zdjęciach nie wygląda aż tak damsko jak model z tego roku. Powiedziałbym że nawet fajnie się prezentuje. Jak dla mnie to niemęskie są jedynie pomarańczowe odblaski na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 dzieki, a sadzicie ze 2.5k za niego to rozsadna cena czy lepiej dolozyc 1k i kupic cos na 105? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Jak możesz dołożyć ten 1k to osobiście szukałbym czegoś lepszego... Ale to już zależy od Twoich potrzeb. Edytowane 8 Maja 2015 przez jaro0011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deli116 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 dzieki, a sadzicie ze 2.5k za niego to rozsadna cena czy lepiej dolozyc 1k i kupic cos na 105? Jeśli mowa o używkach, to myślę, że nie potrzebujesz dokładać nawet złotówki i za 2,5k spokojnie znajdziesz coś na 105, albo nawet na Campie, aczkolwiek im więcej wyłożysz, tym lepszy rower znajdziesz, oczywista sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Drodzy koledzy, pomocy! Od pewnego czasu siedział mi w głowie plan złożenia drugiego roweru, właśnie szosy, kupiłem okazyjnie trochę gratów, chciałbym do tego kupić jakiś elegancki zestaw ramy z widelcem. I tutaj problem, wszystkie sklepy jakie znam mnie zawiodły, nigdzie nie mogę znaleźć niczego ciekawego, wszędzie tylko Accenty lub węgiel za kosmiczne pieniądze. Interesuje mnie aluminium, budżet powiedzmy w okolicach 1000zł. Znacie miejsca gdzie jest jakiś wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 na planet-x czasami są fajne ceny kiedy mają np ramę tylko w jednym rozmiarze, np: http://www.planetx.co.uk/i/q/FRSABRX100/sab-mod-rx100-7000-series-aluminium-road-race-frame jest też dość tania w kilku rozmiarach http://www.planetx.co.uk/i/q/FRPSRT58A-DP/planet-x-rt-58-alloy-road-frame z tym że trzeba dobrać odpowiedni widelec, co wyjdzie pewnie poza budżet aluminum musi być koniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Myślałem bardziej o czymś w kraju, ale każda opcja jest dobra. Jeżeli chodzi o materiał ramy to boje się brać karbonu ze względu na ok 100kg masy własnej:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 a stal? poza tym musi być to nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Ogólnie jestem otwarty na propozycje, choć nie jestem jakimś wielkim fanem rowerowej klasyki, jeżeli znajdę coś ciekawego to nawet byłbym skłonny oddać do lakierowania w razie potrzeby. Jakieś konkretne propozycje? Edit: Ale żebym wziął stal to musiałaby być naprawdę piękna żeby mnie uwieść, osprzęt to grupa 5700, średnio to widzę ze stalową ramą:/ Edytowane 9 Maja 2015 przez hheniek1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 a co magicznego jest w grupie 5700? http://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXKBD2/planet-x-kaffenback-2-frameset , od razu pod tarcze poza tym jeśli w grę wchodzą używki to chyba pełno tego na aukcjach? tym bardziej jeśli to ma być aluminium konkretne propozycje to można podawać znając chociażby wzrost i długość nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 http://allegro.pl/szosa-pinarello-fp2-ultegra-carbon-j-nowy-62cm-i5336814086.html , co myslicie ? Wart tych pieniedzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 No właśnie używek wcale tak dużo nie ma... wręcz zaskakująco mało, bo nie biorę pod uwagę ram po 100zł starszych niż ja sam, ani popękanych węglówek, a tych też jest w gruncie rzeczy więcej niż ciekawych aluminiowych. Magicznego nic, ale calowe stery, waga... nie odpowiada mi to i nie pasuje do stosunkowo nowoczesnego osprzętu:/ Wiem że komfort niby nieco większy niż na aluminium, ale jednak wolę grubsze rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 co myslicie ? Wart tych pieniedzy ? niezaprzeczalnie, droższy od pieniędzy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 panie i panowie, dobra cena? http://www.tredz.co.uk/.Merida-Scultura-Alloy-904-2014-Road-Bike_64965.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koli Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) Cena całkiem niezła . Szkoda ze sie nie zdecydowałeś na ten rower tydzień temu TREDZ miał dila na weekend wszystko 10% Off :-) Weź pod uwagę rozmiar ramy bo wyboru nie masz Edytowane 9 Maja 2015 przez koli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzM Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 Rama bylaby idealna...ale moze jeszcze zaczekam na dodatkowe 10% bo to co teraz za te meride i tak wychodzi ponad 600pln wiecej niz za alura700... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 Chcę zmienić opony 23C z Tribana na jakieś 700x28C a najlepiej na 32C jeżeli wejdą. Co polecacie Panowie niedrogiego a dobrego w 700x28C?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 z bardzo tanich to: drutowa - http://allegro.pl/opona-continental-ultra-sport-ii-700x28c-promo-bs-i5329960809.html 48zł zwijana - http://allegro.pl/vittoria-opona-zwijana-zaffiro-28-622-czarna-oem-i5328315622.html 68zł obie mają max 8bar jakby miała być koniecznie tania to chyba wybrałbym tego continentala, pomimo że drut to dużo lepszy oplot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 10 Maja 2015 Udostępnij Napisano 10 Maja 2015 (edytowane) Nie dopisałem wszystkiego to teraz doprecyzuję: Szukam opony 700x28C, lekko trekkingowej/miejskiej Cena do 120zł za dwie Pozdrawiam Edytowane 10 Maja 2015 przez Kajus23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi